ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Унижиха пловдивчанка в такси! Ето защо!
Автор: Васил Динев 07:30 / 07.05.2016Коментари (64)33848
© Plovdiv24.bg
Читателка на Plovdiv24.bg разказа неприятните си преживявания в таксиметрова кола в Пловдив. Ето и думите й без редакторска намеса:

Здравейте, обръщам се към Вас, за да изкажа за пореден път възмущението си от таксиметровите услуги, предлагащи се в Пловдив. Водим се столица на културата, голям европейски град, посещаван от множество чуждестранни туристи, но за съжаление в много отношения сме на светлинни години от Европа.

Не само в градския транспорт се случват безредици, но вече и да се возиш на такси е неприятно преживяване!

По принцип съм редовен клиент на таксиметрова компания "Елма", курсовете, по които пътувам, са малки, около 2-3 лв., но винаги съобщавам на диспечера точния адрес, от който и до който ще ползвам услугите им. 

В 95% от случаите се налага да се разправям с назлобени и заядливи шофьори, които незнайно защо се дразнят, когато ги помоля да минат по определен от мен маршрут, а не по техен, чрез който да ме таксуват повече (живея от 25 години в този град и съм достатъчно наясно с маршрутите, булевардите и местата с наситен трафик). 

Онзи ден пътувах от моста на Герджика в посока Център. Молбата ми към таксиметровата служителка беше да мине по северната част на бул. "Марица" и след това по моста на Панаира, защото откакто съществува колелото на Водната палата, задръстванията започват от Пешеходния мост чак до въпросното колело. 

Времето, за което ще пътувам по тази южната част на бул. "Марица" в задръстванията, е същото, колкото да стигна пеша до центъра и по предлагания от всички шофьори маршрут, когато пътувам в тази дестинация.

Аз мисля, че след като съм клиент и си заплащам за съответната услуга, имам право да избера откъде да пътувам. За съжаление всеки път се налага да споря със заядливи шофьори, защото искат вместо за 2 лв., да ме закарат за 4 за дестинация от 1.2 км. 

Помолих най-учтиво таксиметровата шофьорка да кара по северната част на бул. "Марица" и тя се обърна към мен с думите "Ааа, за да се подрускаме така хубаво, а? Ааман от кифли!".

Замълчах си само защото възпитанието не ми позволява да отговарям на подобни приказки и продължих да се возя. Когато стигнахме на адреса, на който трябваше да ме остави, сметката ми показваше 2 лв. и тъй като разполагах само с едри банкноти, ги връчих на дамата на стотинки (от по 50 ст. и 1 лв.) и отново възпитано й казах, че просто другите ми пари са едри и едва ли би имала да ми върне. 

Нейната реакция беше най-безцеремонно да ми ги изтръгне от ръката и да ми каже "Дано повече не те срещам, писна ми от такива мърли като теб".

Изключително възмутена съм, че ми се налага да се сблъсквам с подобно отношение при положение, че си плащам за дадена услуга и накрая получавам обиди и квалификации, които не съм заслужила!

Ако се дразнят, че курсовете са малки, просто да не ги вземат. Не съм се молила на диспечерката. Запомних и номера на колата, той е следният РВ 1019 КА, на касовата бележка пише "Вили Транс 16" ЕООД. Благодаря за отделеното внимание! Поздрави!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
бакшишите са мноого простички жалкари, от тях нищо не става.. всеки ден ги виждам как дори не могат да шофират, толкова са трагекомични
+6
 
 
Само малоумни ,,бакшиши,, могат да си помислят , че са по на сметка да се наврат в задръстване или да изминат с километър по-дълъг маршрут , вместо да се освободят по-бързо от клиента и да натоварят друг по-бързо , за сметка на 50-60 ст. изкярен нечестно от предишният клиент. Това не се отнася за ,,копърките,, и гараджийте разбира се.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Е вие какво искате, жената е таксиметров шофьор не е вишист, как искате да се държи :D:D:D
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+7
 
 
аз лично недоумявам 2 неща: 1."По принцип съм редовен клиент на таксиметрова компания "Елма" 2. "В 95% от случаите се налага да се разправям с назлобени и заядливи шофьори"
+1
 
 
Съгласно нормативната база в България клиента е в правото си да определя маршрута. Вежливото и възпитано отношение не коментирам, не е нормативно уредено, но е задължително! От там нататък госпожата може да сърди само на себе си. 95 % били груби, а ти продължаваш да им ползваш услугите??!! Намирисва ми на мазохизъм. И на последно място-всичко това е станало между двете жени и си остава между тях. Всеки може да си приказва каквото си иска.
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-5
 
 
Ха,ха жени! Едната,докато не се научи да уважава клиента,никога няма да бъде уважавана. Другата,трябва още 25г да живее в Пловдив,за да разбере,че от моста на Герджика,посока центъра не се минава през Панаирния мост,нито през моста на ВХПХ. По Руски,ляв завой на Шести септември и добре дошли! Ако ти се налага на Водната палата,отново има удобен ляв завой.
0
 
 
Да беше се качила на градския щеше да мине с 1 лв Аз лично избягвам марица север тясно павета и да не говорим мини тепетата под пешеходния мост Шофьорката не е права да коментира но както и да е Това че даваш пари за услуга НЕ ТИ ДАВА ПРАВО ДА СЕ ДЪРЖИШ ГАДНО ! Уважението си е уважение !Много ми е забавно да чета коментари по адрес на таксиметровите шофьори Обаче да ви видя вас на тяхно място Представете си че всяка сутрин се събуждате 70 лв назад В Пловдив се напълни с измет това е проблема
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (889) 16%
Спас Гърневски (799) 14%
Д-р Иван Чомаков (547) 10%
Славчо Атанасов (1465) 26%
Иван Тотев (1500) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: