Уникална миниинвазивна гръдна операция в УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:11 / 27.10.2014
1748
Уникална в световен мащаб миниинвазивна гръдна операция ще бъде направена утре, 28 октомври, в УМБАЛ "Свети Георги" от испанския гръден хирург д-р Диего Гонзалес Ривас. Той ще представи създадена от самия него методика - т.нар. унипортална видео-асистирана торакоскопска лобектомия.

Лапароскопската интервенция ще бъде извършена в Интегралния център на 2 етаж в Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66 - База 2 на пловдивската университетска болница.

Организатори на демонстративната операция са Клиниката по гръдно-коремна хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" и Катедрата по специална хирургия към Медицински университет - Пловдив. Д-р Ривас практикува в Центъра по гръдна хирургия на Университетската болница "Хуан Каналехо" в Ла Коруня, Испания (Servicio de Cirugía Torácica, Hospital Universitario Juan Kanalejo, A Coruña, España).

Избраният пациент е 62-годишен мъж от Пловдив с диагноза карцином на белия дроб и очакванията се, че на втория ден след операцията той ще бъде изписан от Клиниката по гръдно-коремна хирургия.

Началният час на операцията е 8:30 ч. и тя ще бъде предавана на живо посредством видеовръзкана в X-а аудитория на 3-ия етаж на административния корпус в Хирургичния блок.

В същата зала след операцията д-р Диего Гонзалес Ривас ще изнесе публична лекция на тема: "Еволюция на миниинвазивната гръдна хирургия: от три към еднопортална техника, маншетни резекции и интервенции при неинтубирани пациенти".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването...
Народът се раздели на две: На плейбек ли пя в Пловдив Лили Иванов...
Единственото място, което позволява безопасно да се вдига висока ...
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).