ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Удвояване на "Пещерско шосе", нов мост над Марица и много еднопосочност в Центъра предвижда Генералният план за организацията на движението в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:12 / 09.10.2012Коментари (39)16210
Много еднопосочност в 6-те района на града, изцяло пешеходни зони в Центъра на Пловдив, удвояване на "Пещерско шосе" и нов мост над р. Марица са само част от идеите на специалистите от "Мотт Макдоналд" - фирмата, наета да изработи Генералния план за организацията на движението в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Кварталът, заключен между карето на улиците "Капитан Райчо", "Родопи", "Света Петка", бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Цар Борис Трети Обединител", става изцяло еднопосочен. Това предложение е добро, тъй като така се увеличава броят на паркоместата, коментира за репортер на сайта зам.-кметът Александър Държиков

Една от забележките към "Мотт Макдоналд" е предвидената еднопосочност по бул. "Копривщица" в "Западен". От районната администрация смятат, че това не е подходящо и ще затрудни паркирането, поясни още той.

Според експертите на фирмата еднопосочна трябва да стане и ул. "Гладстон" в посока изток-запад. Движението ще се насочва по бул. "Васил Априлов", ул."Любен Каравелов" и ще излиза на кръстовището "убиец" на бул. "Руски" с хотел "Лайпциг", разясни Държиков. 

"Това обаче е основна пътна артерия и правенето й еднопосочна ще натовари съседните улици в района и особено въпросното кръстовище", каза още зам.-кметът и допълни, че мнението му се припокрива със становището на КАТ Пловдив.

8 от улиците до бившите Хали на Малката главна стават изцяло пешеходни зони. Настилката ще е от плочки, а останалите пътни артерии в "Капана" стават еднопосочни.

Отваряне на ул. "Богомил" към бул. "Цар Борис III Обединител" чрез уширение и допълнителна лента за включване също е в препоръките на "Мотт Макдоналд". 

"Ако това стане, то тогава идващите от "Найчо Цанов" и "Христо Ботев"  трябва да бъдат много внимателни и да се съобразяват с излизащите автомобили от Богомил", коментира със загриженост Държиков. Кръстовището на Сточна гара остава както е сега, регулирано със светофари. Идеята за изграждането на същото такова на две нива засега отпада.

Улиците около "Събота пазар" също стават изцяло еднопосочни и другата седмица започва поставянето на знаците, указващи новите правила за движение. Идеята е подобно на квартала около "Капитан Райчо" да се установят достатъчно паркоместа от дясната страна на пътните отсечки.

Специалистите от "Мотт Макдоналд" са дали и предложение за удвояване на бул. "Пещерско шосе", което ще се реализира чрез разширение на едното платно на булеварда. Най-вероятно за целта ще се наложи отчуждаване на земи в района, поясни зам.-кметът. Изграждането на нов транспортен мост над р. Марица също е залегнало в предварителния план на фирмата.

Кръгово движение се предвижда за кръстовището до Лайпциг, по подобие на същото такова с "Руски" и "Данаил Николаев". Промяна се предвижда и за същото на ул. "Преслав" и площад "Независимост" в Центъра. 

От "Мотт Макдоналд" са представили 28 подробни схеми, засягащи организацията на транзитното движение, системата на масовия градски транспорт, режимите, забраняващи движението по някои улици, велосипедното движение, посочност и предимство на движението, системата на светофарните уредби, режимите на престой и паркиране, пешеходното движение. Разработката е от около 20 страници и представлява предварителен проект. 

До края на другата седмица експертите от фирмата трябва отново да внесат проект, но този път съобразен с препоръките, отправени към тях, който след това отново ще бъде разгледан на заседание на Експертния съвет в Община Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Volik
премахни филтъра

+4
 
 
Пещерско шосе е писта от Формула 1- поставете легнали полицаи на всеки 20-30 м, за да спрете безумното "шофиране"!!! Това е денонощно форсиране, спирачки, състезание - ад за живущите по цялата му не малка дължина и опасна зона за пешеходците!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: