ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Учители за Харлем шейк танца в Хуманитарната: Пошлост и лош вкус!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 08.03.2013Коментари (96)15002
©
Бивши и настоящи ученици от
ГХП "Св. Св. Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Колективът на Хуманитарната гимназия в Пловдив изпрати отворено писмо по повод оставката на преподавателя Христо Данев, след случая с организирания скандален танц Харлем шейк, съобщиха от учебното заведение. Изявлението е адресирано до директора на Гимназията с хуманитарен профил "Свети Свети Кирил и Методий" Соня Киркова, министъра на образованието в оставка академик Стефан Воденичаров, началника на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив Иванка Киркова, кмета на Пловдив Иван Тотев, медиите, учениците, родителите и обществеността. 

В официалното становище подписано от 61 преподаватели в гимназията се казва следното: 

Във връзка със създалото се в последните дни напрежение по повод оставката на учителят по английски език Христо Данев учителският колектив прояви деликатност и такт, като се въздържа от коментари и оценки, давайки по този начин право на свобода да мненията на ученици, родители, журналисти и граждани. Опитахме се да запазим авторитета на училището и достойнството на господин Данев. Някои изявления обаче ни провокираха да изразим позиция и да застанем твърдо зад доброто име на първата българска гимназия. 

Десетилетия наред учителският колектив възпитава учениците в дух на уважение към човешките ценности. Училището посреща от входа с надписа "Помогни ми да те возвися". Има ли българин, който днес може да оспори хуманистичния патос на този призив? И може ли някой да твърди, че днешното българско училище не трябва да го споделя?

Да, живеем в друго време. Поколенията и ценностите се променят, но има стойности, които никога няма да изгубят смисъл. Една от тях е, че училището е длъжно да възпитава в дух на хуманизъм, истина, красота, морал, съпричастност... На кои от изброените човешки ценности обаче служи случилото се в двора на гимназията ни на 24.02.2013 година. И как то "возвисява" духовно младите хора? На какво ги учи? 

В случая моралната и естетическата мяра е надхвърлена. Тя е тази, която прави от отровата лекарство, а преминаването им предизвиква обратното. Децата все още нямат изградено чувство за нея. Ние сме тези които трябва да им го създадем. Според нас радостта и доброто настроение се смесват с пошлост и лош естетически вкус в клипа на колегата Данев и децата. Езикът на тялото изразява душевно състояние, нагласа и отношение към живота. 

За съжаление, разбирането на нашето общество за свобода в последните години работи срещу възпитанието в труд и отговорност, което е основна ценност във всеки съзнателен живот. Това е и една от целите на училището като институция. Уважението към свободния дух все повече се подменя с криворазбрани модели за личностна изява.

Проблемът за възпитанието на младите хора определено надхвърля рамките на ГХП "Свети Свети Кирил и Методий" и отговорност на цялото ни общество е в каква среда поставяме децата. Повечето от нас освен учители са и родители. Знаем колко отговорно е да се поставят необходимите полезни граници пред младите хора. Доколкото трябва да бъде разкрепостено училището, нека всеки си отговори сам.


Още по темата: общо новини по темата: 28
13.09.2013 »
08.04.2013 »
28.03.2013 »
25.03.2013 »
25.03.2013 »
23.03.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Enjyu666
премахни филтъра

+6
 
 
За какъв морал и естетика говорим, като поколенията израстват с клиповете и песните на какви ли не голи, полу-голи чекнещи се пе***асти, травестити, олигофрени и каквооо ли още не. Г-н Данев събрал джереметата да потанцуват и да се посмеят и ето ти проблем вече. Вярно лично смятам, че клипа е дебилен и според мен не особено приятен, но поне на него виждам млади хора, които се забавляват, радват се и не пречат на никого по никакъв начин. Да не говорим, че това което вече са научили от телевизията и дискотеките и сам Паисий не би могъл да поправи. А конкретно до гимназията...затваря си очите когато ученички се бият и си вадят ножове или танцуват по чиновете и банките и пушат в тоалетните, но сега му дойде вдъхновението на ръководството да правят на морални. Палячовци!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: