ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученици от Търговската: Ръководството се изплю в лицето ни! Директорката: Няма такова нещо!
Автор: Мариана Панчева 09:10 / 09.05.2018Коментари (8)34696
© Plovdiv24.bg
Ученици от Националната търговска гимназия – Пловдив се свързаха с Plovdiv24.bg, за да споделят огорчението си училищното ръководство. Ето и писмото на младите хора:

"По-миналата седмица се проведе годишното издание на ТФ ФЕСТ 2018 - Панаир иа учебните предприятия в Панаира - гр. Пловдив. Това е изключително важно събитие в образователната сфера. Изложение, което събира над 120 колектива/учебно-тренировъчни фирми от държави от цяла Европа.

По-миналата седмица се случи нещо огромно. Беше спечелена награда (трето място) за комплексно представяне от една от учебно-тренировъчните фирми/групи от НТГ - Пловдив. Това е изключителен успех за града ни, защото нашата гимназия не е виждала подобно класиране никога преди това. Наградата беше спечелена от УТФ Фулл Спуун (Full Spoon), които се трудиха през цялата учебна година за този успех, който дори никой не очакваше.

За наше огромно съжаление и огорчение в петък директорката и заместник-директорката на гимназията наградиха (с друга купа, купена от училището) друга група, която участваше в изложението, но не спечели абсолютно нищо, тъй като беше много зле подготвена и ръководителката и по-скоро се интересуваше да прибере парите от спонсорите, отколкото да представи училището по какъвто и да е начин. По такъв начин те се изплюха в лицето на учениците от фирмата-победителка и нейната ръководителка, които с абсолютно честен труд постигнаха невероятен успех за училището ни и града ни! Неглижираха и игнорираха невероятния успех на група деца и абсолютно демотивираха половината училище. Как може ние да сме мотивирани да се борим с честен труд и усилия за каквото и да е, след като собствените ни директорка и заместник директорка ни се подиграват по толкова ужасен начин!“

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора на гимназията Славейка Иванова. На първо място тя подчерта, че постижението на въпросната ученическа фирма, класирала се на трето комплексно място сред над 120 други фирми от 5 държави, е огромно постижение и тяхната наистина е голяма.

"Но ние участвахме с 12 фирми. И понеже няма как всички те да бъдат отличени, направихме вътрешно класиране. Т.е. – другата фирма е класирана на територията на самата гимназия, наградата за нея е наша, ненационална, на ниво гимназия. Двете отличия не са равностойни", коментира ситуацията Иванова. Тя сподели още, че се обмисля младежите,  завоювали бронза от Панаира на учебните предприятия, да бъдат наградени за постижението си за празника на 24 май.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Чудя се дали директорката ще зачете резултатите от предстоящите зрелостни изпити или ще вземе да си спретне "вътрешно класиране" та да може всички ученици да са доволни от оценките си?
+2
 
 
Въпрос: По какво се различават митрополит и директор на училище в България през 2018 г.?
+4
 
 
Колко пари взехте, г-жо директор ? Защо се бутат едни ученици, които да могат да използват тези неща като кандидатстват после в чужбина, а други се спират нарочно ?
+6
 
 
Тази директорка дали не е време да си ходи? В училище следва да се обучава на морал и ценности, които изглежда в тази жена липсват.
+3
 
 
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenici-ot-Turgovskata-s-pochetna-nagrada-ot-ministur-Sergei-Ignatov-265020
2011 имаме 2-ро място отново за цялостно представяне!Тогава от министерство на образованието наградиха победителите в София.12 Д над всичко и всички.
+4
 
 
След Юлия Юрдекова НТГ се срина напълно в ниво училищно ръководство.
+7
 
 
Директорката на училището се е изложила като проста кифладжийка. Тяхно право си е да правят нещо като вътрешен конкурс, но тук има въпроси към нея. След огромния успех на Панаира на учебните предприятия би трябвало да преосмисли ситуацията. Питам тогава. 1. Защо са включили УТФ Фулл Спуун (Full Spoon) в този вътрешен конкурс? 2. Не можеха ли да изчакат с вътрешния конкурс? 3. Не би ли трябвало първо да се проведе вътрешният конкурс и сетне призьорите от вътрешния да вземат участие на Панаира на учебните предприятия? Госпожа директор Славейка Иванова е предпочела порочен вариант на оценяване на труда на учениците и те са в абсолютното си право да са недоволни и да протестират. Няма как във вътрешния конкурс победителят да е по-високо оценен от другия участник с прризово място на Панаира. Абсурд. Оценките са за една и съща работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: