ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученичка бе унизена в градски автобус в Пловдив!
Автор: Васил Динев 16:46 / 11.10.2019Коментари (11)138003
© Plovdiv24.bg
Ученичка от Пловдив се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели какво е преживяла в автобус от масовия градски транспорт. Публикуваме разказа й без редакторска намеса, като сме готови да дадем думата и на фирмата-превозвач при наличие на желание от нейна страна:

"Здравейте, пиша ви, за да подам сигнал за една кондукторка, която е поредното доказателство, че някои кондуктори смятат, че могат да се гаврят с пътниците и да си изкарват нервите на тях. Вчера около 18,30 часа се качих в пловдивски автобус номер 9 с регистрационен номер PB 7210 АВ.

Аз съм ученичка на индивидуално обучение, затова разполагам с електронна, а не с ученическа карта от около година насам. Качвам се в автобуса и показвам картата си на кондукторка, която съм виждала много пъти. След като й показах картата, тя каза "Това е картата на майка ти, нали?", като аз го приех на шега и казах, че цялото семейство я ползваме (като още при първото закупуване на карта сме питали и ни е казано, че след като картата не е поименна, може да я ползва всеки, разбира се, когато сме поотделно).

Тя обаче продължи, като вече вдигна тона и ми заяви, че майка ми си е купила картата и че другия път няма да ми я признае и ще ме таксува (както казах, картата е взета именно заради мен). Опитах се да й обясня, че съм на индивидуално обучение, при което нямам право на ученическа карта, но тя продължи да повтаря едно и също.

Обадих се на баща ми, понеже първо ми беше заявено, че картата е купена от майка ми, за да ходи на работа, после, че е купена от баща ми, за да ходи на работа и затова звъннах, за да й обясни как стоят нещата, при което тя смекчи тона. Говориха и предположих, че всичко е приключило, след малко обаче тя дойде при мен и приятеля ми и продължи да ни обяснява, че не можело аз да я ползвам, като дори излъга, че досега винаги съм била с билет или ученическа карта, което няма как да стане, защото от година насам нямам право на ученическа.

Продължи да говори нейното си, като изведнъж се ядоса и ми заяви, че мен са ме изгонили от училище заради непристойно поведение. Аз не съм изгонена от училище и не знам как го реши жена, която дори не ме познава. Казах й просто да ни остави, защото така ни крещеше и имах чувството, че ще ни набие. Накрая при слизането от рейса я попитах за името й, понеже нямаше бадж, както би трябвало, при което тя отново ми се разкрещя "Дай си личната карта и касовата бележка от картата".

Значи, като пътуваш в автобуса с валидна истинска карта, която си си купил, ти правят скандали, но за повечето хора, за които знам, че пътуват с фалшиви ученически - няма проблем. Това е възрастна жена, от която трябва да се взима пример, браво! И в крайна сметка от цялата случка излезе, че кондукторите могат да се подиграват с нас както си искат, да ни крещят, да ни обиждат и да искат да ни таксуват въпреки картата, която имаме.

Жената, за която говоря, е на възраст с къса черна коса,слаба, ниска и с очила. Описвам я, понеже името й, както казах, нямаше как да го разбера и искам просто да предупредя хората, че щом попаднат на нея - с карта без карта, ще си плащат билетче и на всичкото отгоре ще слязат от рейса със скъсани нерви!"...


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази кондукторка сигурно има психически отклонения.!!!!
на 12.10.2019 г.
0
 
 
Гримирай се като момиче от гетото, и няма да те пипнат, ще обикаля дебелата зла кондукторка около теб като паяк край гореща печка, тип цигански любов! Избори идат и на електората в Пловдив властта му прави ихтибар.
0
 
 
Сигурно Пловдив е от малкото градове в България с кондуктори. Стара Загора е повече от 2 пъти по малък от Пловдив, не му пречи да има толкова градски линии колкото тук. От спестените заплати на кондукторите ще могат да се поддържат още няколко маршрута.
+1
 
 
Скандали вихрят се във парламента и всеки си развява документа. Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2019). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование.
+2
 
 
Тези карти не са поименни и следователно са на приносителя им.Дали ще я ползва майката, бащата, дъщерята или бабата, е все едно и след като картата е валидна, контрольорите нямат право на претенции.
0
 
 
Знаци тазъ Дарта патка парво тркбва дасе представи коке И тога а дамъ иска лицна карта и АКо на свеки сресхнат се дава лицна карта биму маиката АКо се падне тазъ Дарта на мен директно схте к наритам не стигаце отнасхте Пари вЗима заплата И мн И знае устата
+5
 
 
Момиче - не се ядосвай изобщо!Защо и обръщаш внимание - какъв човек би работил като кондуктор в градския рейс? Не очаквай много от подобни. Гледай си живота и подминавай с усмивка тези индивиди - много са, прости са, увеличават се!
+2
 
 
Другия път искай дъртата да ти се легитимира и тя. Кондуктор ли е, случайна ли, що се заяжда в рейса.
+7
 
 
Малеййййй как не се падне една такава на мен ,аз ги отсвирвам като им казвам ,че съм се чекирал там все пак където работят валидаторите,кой къде и защо е купил картата не е нейна работа,валидна ли е -да ,да духа супата после,то в 9-ката я има я няма по 4-5 човека на курс,много смотана ситуация ,да ги махат тия кондуктори,защо все още са по рейсовете ,не тръгна ли тая платена с наши пари система,някой доста се налапаха.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: