ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Убитата от мъжа си Мария: Днес не съм на работа, защото пак съм синя
Автор: Цвети Тончева 13:34 / 28.03.2022Коментари (2)28688
© Plovdiv24.bg
Николай Накев
Окръжният съд в Пловдив продължава делото с подсъдим Николай Накев, обвинен, че е пребил жена си след употреба на алкохол, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Заради отсъствие по уважителна причина на съдебен заседател и заместването му с друг се наложи делото да започне отначало в разпоредително заседание.

Мария Накева често злоупотребявала с алкохол, съобщи съседка на убитата, която имала магазинче във входа на блока. 37-годишната жена често се прибирала от работа подпийнала и се отбивала в магазинчето, за да си купи бутилка бира, която изпивала на място. Съседите й също я виждали да залита, веднъж дори я видели паднала на стълбите, а мъжът й я прибрал. Всички в блока коментирали често, че Мария пие и че е забелязвана пред пощата, където се събирала с някаква групичка.

"Виждала съм мъжът й да я качва нагоре по стълбите, тъй като момичето трудно се държи на краката си“, каза свидетелката Катя Бозукова. Тя познавала подсъдимия Николай от дълги години. "С него съм израснала, брат му и той са уважителни, възпитани момчета, често са ми помагали“, каза още Катя.

Тя определи починалата Мария като "хубаво и добро момиче“, но за съжаление пийвала. Като тяхна съседка тя знаела това, но не ги е чувала да се карат, въпреки че живее на долния етаж. Катя каза още, че двамата дори правели опити за инвитро, защото много искали дете.  

Днес бе разпитан и Димитър Спасов, брат на Мария. Двамата са от един баща, но от различни майки. С Мария били в добри взаимоотношения като брат и сестра. Чували се по 1 път в седмицата. Мария постоянно му се оплаквала, че е тормозена и бита от мъжа си. Той имал и запазени есемеси, в които тя му е писала за това: "Днес не съм на работа, защото пак съм синя“, пишела Мария. Димитър често я карал да се махне от този мъж. Дори искал да отиде на място и да се разправя с него, но тя го спряла, защото искала да си запази семейството. Той също знаел, че Мария си пийва често.

Тя му обяснявала, че не може да се установи на постоянна работа, защото я гонели, тъй като ходела на работа синя след побоите. “Биеше я, защото се напиваше и я ревнуваше“, посочи в съда Димитър. Той каза още, че тя веднъж вече е губила дете, като е пометнала. По негови твърдения, лошите отношения между съпрузите започнали 1 година след брака им. Майката на Мария починала от скоротечен рак, каза още свидетелят. До смъртта й тя се опитвала да помага финансово на дъщеря си. Той също й предлагал такава помощ. 

Днес съдът прие тройната съдебно-медицинска експертиза, от заключението на която става ясно, че най-вероятният механизъм на причиняване на смъртта е нанасяне на множество удари с летва по цялото тяло, главата и коремната област. 37-годишната жена е имала множество травматични увреждания по всички повърхности на тялото, по главата и крайниците, гръдна травма и двустранно счупване на няколко ребра, както и разкъсване на черния дроб и червата.

Въпреки всичко, медицинските експерти не потвърдиха с категоричност, че травмите са причинени от летвата, въпреки, че е имало следи от нея. Адвокатите на подсъдимия се опитаха да установят дали е възможно тези увреждания по тялото да бъдат причинени от падане на жената върху леглото и удар в твърд предмет.

В самото начало подсъдимият каза, че се признава за виновен, но ще даде обяснения по-късно след разпита на свидетелите. Той и защитниците му настояха делото да се гледа по общия ред.

По делото трябва да бъдат разпитани общо 20 свидетели и 7 вещи лица. На днешното заседание бяха разпитани общо 8 свидетели и вещите лица, а останалите ще бъдат разпитвани на 13 април от 10.00 часа.

37-годишната пловдивчанка бе пребитата до смърт от съпруга си на 28 срещу 29 юли 2021 година.


Още по темата: общо новини по темата: 9
02.10.2023 »
12.01.2023 »
11.05.2022 »
11.05.2022 »
07.02.2022 »
10.12.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как да наречеш 'човек' подобен индивид? Пиела жената, ревнувал я, затова я пребивал... Кажи чес'но. Като не можете да съжителствате, разделяте се и толкова. Да убиеш човек, пребивайки го до смърт - еми реципрочно наказание.
0
 
 
Трябвало е да я напусне, сега нямаше да отговаря за убийство. И деца нямат...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: