ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Убиец на куче в "Столипиново" отива на съд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:39 / 19.05.2014Коментари (3)2148
© Монитор
Мъж от квартала показва, че мястото зад павилионите е било опръскано цялото в кръв
Убиец на куче в "Столипиново" ще отговаря пред съда за смъртта на беззащитното животно. 51-годишният Йордан Величков, с прякор Чипиша, промушил с нож любимеца на квартала пред очите на 10-годишната Анка. Мъжът е обвинен в жестоко отношение към четириногото и го грози затвор от 1 до 3 години, както и глоба от 2000 до 5000 лева, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив.

В квартала Чипиша бил известен като алкохолик. Миналия 8 ноември той се запил край новия пазар в "Столипиново". Около 16 часа тръгнал да се прибира с колелото си по ул. "Сокол". Половин година по-рано жена му го напуснала и се пренесла да живее в блок на същата улица. 

Затова Йордан Величков се въртял почти всеки ден в онзи район, само и само да зърне бившата си. Когато стигнал с колелото входа на собственика на кучето - Стефан Емилов, песът се разлаял и го захапал по крака.

"Като дойде Чипиша тук, все риташе кучето, а то го лаеше.
Онзи все му се заканваше, че ще го убие", се ядосваха миналия ноември хората от квартала. Според тях убитото куче Балкан било ваксинирано, чипирано и било много кротко.

"Тук, до магазините, си спеше по цял ден, а децата си играеха с него. Чипиша все се въртеше около блока на бившата си пиян, размахваше нож и псуваше на майка и нас, възрастните, и децата. Все пиян ходеше", се оплакаха тогава местните.

След като Балкан го захапал, Чипиша се върнал до колелото си и взел нож. Отишъл зад павилионите да търси кучето, което кротко се излежавало на слънце. 

Йордан се нахвърлил върху Балкан и го пробол на два пъти в гръбнака, като затискал муцуната му с ръка да не вие. Точно в този момент от входа излязла 10-годишната Анка. Момиченцето се разпищяло и се опитало да защити кучето, но Чипиша се обърнал към нея и я заплашил да се маха.

Воят на наръганото животно бил чут от още няколко мъже от квартала, един от които видял окървавеното куче и попитал Йордан какво е направил. Той пък веднага признал, че е убил Балкан. Въпреки тежките си рани кучето успяло да се довлече до входа на блока, където минути по-късно издъхнало.

След като наръгал животното, Йордан се прибрал в дома си, където бил задържан. По време на разпитите в хода на досъдебното производство той се признал за виновен, но отказал да обяснява защо е убил кучето.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Стоянски Пенсов
премахни филтъра

0
 
 
Не е въпроса в това, че ще иде в затвора тоя и ще пречи на убийците и изнасилвачите.. задръстени хора такива... въпроса е в това, че нещата в държавата са ни толкоз зле и точно такива като бай мангала с ножа се навъртат около децата ви... нима е невъзможно да се ядоса на дете и да го пребие до смърт както стана април месец миналата година.. не беше куче, а дете.. и.? До кога трябва да има такива пияни мангали с ножовки джоба, дет във всеки миг ще му хрумне нещо.. кучето сме ние, българите, и ей тъй ни колят всички, в гръбнака ни ръгат... мило ми е и кучето, мили са ми и българските, сиротни дечица.. ай наздраве отивам да допивам и да коля кучета, че става модерно да правиш каквото си поискаш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Купа на България, сезон 2023/2024
БК Локомотив Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: