ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УМБАЛ "Свети Георги" с 37 млн. лева задължения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 25.06.2010Коментари (9)4426
© Plovdiv24.bg
Задачата на новия борд е връщане на доверието на пациентите и редовно изплащане на заплатите на персонала, подчерта доц. д-р Карен Джамбазов
УМБАЛ "Свети Георги" трябва отново да повиши показателите на медико-диагностичните си дейности, препоръчва Агенция "Медицински одит" след извършената проверка. Заключенията от нея бяха оповестени днес от изпълнителния директор на болницата доц. д-р Карен Джамбазов пред директорите на клиники и началници на административни звена, членове на Медицинския съвет на лечебното заведение.

Основно изискване в доклада на Агенцията е да се преразгледа структурата на Университетската болница в Пловдив, подчерта доц. Джамбазов. Това означава да се отчетат реалният брой легла, които са необходими за нашия капацитет като персонал, пълен обем от дейности, разходи и ефективност, добави той.

Заключението на медицинския одит е, че за изминалите 8-9 месеца рязко е намаляло зареждането на консумативи, медикаменти и реактиви. Използвани са единствено запасите, натрупани в предишни периоди, което е помогнало диагностично-лечебната дейност да продължи да се осъществява пълноценно, сочи проверката.

Без законово основание са прекратени процедурите по провеждане на конкурси за ръководители на клиники и отделения, се казва още в доклада. Ценоразписът на платените медицински услуги не е бил разглеждан от Съвет на директорите, което е нарушение на правилата за управление на болницата като дружество със 100% държавно участие.

Задачата на новия борд е да преразгледа всички съществуващи договори за наем на обособени площи, както и целесъобразността на сключените извънтрудови споразумения, обясни изпълнителният директор.

Предписанията на Агенция "Министерски одит" са за въвеждане на интегрирана болнична информационна система за контрол на разходите на лекарства и консумативи и съкращаването им на всички нива. Не е изпълнено и задължението на УМБАЛ "Свети Георги" по Закона за защита на личните данни да се регистрира като администратор на лични данни.

Основният въпрос пред болницата е връщане на доверието на пациентите и редовното изплащане на заплатите на персонала, подчерта доц. Джамбазов. Към днешна дата разполагаме с паричен ресурс за изплащане на 30% от чистото възнаграждение за месец май, добави той.

Справката на финансовия отдел на болницата сочи, че към 30 юни очакваните задължения ще са в размер на 37 млн. лева. Краткосрочните задължения на дружеството в момента са около 32 млн. лева, от които просрочени - към 17 млн. лева.

Добрата новина е, че УМБАЛ "Свети Георги" има бъдещи вземания от РЗОК по клиничните пътеки, които също са в големи размери, обясни изпълнителният директор. Според него за по-голяма ефективност и съгласуваност в работата на болницата ръководителите на всички звена в лечебното заведение ще се събират веднъж месечно на Медицински съвет.

Промени в състава на зам.-изпълнителните директори на болницата няма да има, подчерта доц. Джамбазов. База 2 ще се ръководи както досега от доц. Петко Недев, а База 1 - от доц. Жанет Грудева. Инж. Атанас Чилингиров продължава да изпълнява задълженията си като заместник по административно стопанските дейности, а инж. Минко Минков - по икономическите въпроси.



Още по темата: общо новини по темата: 12
01.02.2011 »
31.07.2010 »
24.06.2010 »
22.06.2010 »
17.06.2010 »
17.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какъв специалист по икономика е първокурсника в ПУ по икономика - военния пенсионер Минко Минков ?!? Какъв Специалист е Недев - некадърник , Грудева -любовница на боклуци , Елена Грудлева - алчна некадърница , Даткова - помагач на всички крадливи директори , Рукавина - осиновена за кражби щерка на Валка Семерджиева , Момчил Мавров - крадец от кликата на Йовчев - Парахулев ,тъпата к...ва главна сестра .......... Докога с тези боклуци ??????
0
 
 
Винаги съм се чудила , защо държавата е толкова дезинтересована и оставя интересите си да се защитатават от хора като г-жа Даткова ?! Тя полагаше къртовски усилия да помага на двамата предишни директори и екипите им да крадът в максимални размери , като неуморно се стараеше да придава юридическа издържаност на всевъзможните им ежедневни кражби. До такава степен се беше увлякла в инициативата си да е полезна на крадливите директори , че ни смяташе за идиоти като ни задължаваше да изискваме какви ли не абсурдни доклади , протоколи , становища .... за да създаде правдоподобност и икономическа обосновка на всяка кражба . Защо ли малоумника Божо още я държи , да не би тя да му е съставила антикризисната програма ?!?
0
 
 
За никого не е изненада поредния провален Директор на УМБАЛ . Какво трябва да направи доц. Джамбазов за да избегне съдбата на предишните крадливи боклуци , защото сега времената са други и той няма да може да си тръгне както предишните - крадец но БОГАТ ? Трябва НЕЗАБАВНО ДА ИЗГОНИ ПОМОЩТНИЦИТЕ НА ПРЕДИШНИТЕ КРАДЦИ - ТЕ СЪЩО СА ТОЛКОВА ВИНОВНИ ! 1. Главната мед.сестра , 2.Жанет..... 3. Главната счетовод. -Рукавина / протеже на известната крадла Семерджиева / , 4.Дарина Стойчева -също нейно протеже. 5. Милка Даткова - съучастник във всички кражби на Димов и Баташки , 6.почти всички счетоводителки , склададжийки , и от личен състав са хора на Семерджиева и Парахулев , 7. Иван Писков , Митко Узунов - крадци на Парахулев , 8. Тренчев -изгонен митничар - н-к на снабдяването , 9. търговско -юридическия отдел -боклуци, мошенници и некадърници , 10.Петко Недев- некадърники тъпанар, 11. Минко Минков - същия като Петко ...... и др... Пожелавам успех на доц. Джамбазов !!!!
0
 
 
С идването на новия директор доц. Джамбазов се появиха стари изпечени крадци и мошенници като набедения юрист Момчил Мавров , който помагаше на кукленския крадец Йовчев , крадеца Димов , крадците Парахулев , Баташки , крадеца Фотев.....Нов бардах все със стари к**ви -ДОКОГА ???
0
 
 
Само за няколко месеца некадърника Хаджиев успя да докара до фалит най-голямата болница в южна България!
-1
 
 
Мисля си, че е грешка оставянето на всички заместници.
-1
 
 
сички са крадци и супер играчи в тази болница!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: