ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Трябва ли да бъдат махнати Альоша и паметникът на Съветската армия?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 03.03.2023Коментари (26)18133
© Фокус
Трябва ли да бъде премахнат паметникът на Съветската армия? Това попитахме забързаните софиянци в анкета за "Фокус". 

Припомняме, че преди няколко дни плочата, на която пише "На съветската армия освободителка от признателния български народ“, бе разбита. Това отново разбуни духовете и отвори темата дали съветските монументи имат място у нас, а настроенията отново бяха разнопосочни. 

"Това е паметник на окупационна армия и е собственост на България, а не на руската или съветската държава, както са останалите паметници в Западна Европа. Той е платен с български пари, на българска територия и не е под защитата на техните конвенции", каза категорично един от запитаните и допълни, че е напълно излишен. 

Напълно противоположно мнение изрази друг от спрените за коментар, който смята, че е никакъв случай не трябва да се пипа. По думите му той е част от нашата история и не трябва да я разрушаваме и определи желанията за такъв акт като "безчинства." 

"Нито са освободители, нито сме видели нещо хубаво от тях. За тези, които познават и са чели истинската история, гледали са документални филми, са наясно", заяви една от анкетираните дами. 

"Обществото е много разделено и винаги може да чуете различни мнения", сподели друга от запитаните. 

Повече - във видеото. 



Още по темата: общо новини по темата: 45
12.01.2024 »
21.12.2023 »
19.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да се построят още винаги ще бъдем благодарни ,че днес се наричаме Българи благодарение на братска славянска Русия. Вместо това питайте дали трябва да има паметник на загиналите американски бомбардировачи атакували София и то паметника е в София. Ген. Списаревски това ли заслужава?
на 03.03.2023 г.
0
 
 
Не трябва да се премахне. ЩЕ стане като мавзолея в София. Взривиха го и стана паркинг,а можеше да е музей от тоталитаризма/бих платил и разгледал/.Историята трябва да се пази и помни,независимо каква е.Народ и нация които се отказват от историята си,не са достойни,да са БЪЛГАРИ.
0
 
 
Големият въпрос е защо не се спазват приетите още преди 30 години решения тези пропагандни статуи да бъдат демонтирани и преместени? Няма какво тепърва да се умува. Ако това беше "част от историята", тогава ще се наложи да възстановим османските конаци, да върнем табелките с името на Адолф Хитлер по булевардите, а Мусала и Варна да се казват пак Сталин. Може и нещо на византийския император да възстановим, като ще си "пазим историята".
0
 
 
Колко глупави хора.Те по-далече от България не гледат.Полша много,много преди войната срина подобни паметници,че и кокалите им изровиха.А да не говорим за прибалтийските републики.Много комунистически чучела бутнаха.Но България си е комунистическа.Тя никога не е спирала да е комунистическа.А българите изпитват неописуема любов и опиянение от всичко руско.
-1
 
 
Пиша ти от Пловдив, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси…Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите.Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята. От оня свят, бай ви Радой Ралин.
-3
 
 
Категорично трябва да бъдат премахнати всички паметници на съветските окупатори! Да, наистина са построени с пари на българският народ, за това не трябва да бъдет унищожавани, а просто преместени в така наречените "Музеи на социалистическото изкуство", ако изобщо тази изврятения може да бъде наречена изкуство!
0
 
 
Датата на Националния ни Празник Трябва да бъде сменена, и всички безмислени тотеми на Съветския Окупатор трябва да бъдат премахнати!!! Датата 22 Септември е Деня на Нашата Независимост!!! Дата която не ни свързва с Никой! Независимост постигната от Нас като Народ, а не подарена или изфабрикувана!
0
 
 
Да си глупак е лошо. Да си глупак с идея - бедствие!
0
 
 
Трети март е определен за национален празник с Указ 236 на Държавния съвет от 27 февруари 1990 г., и с Решение на 9-ото Народно събрание от 5 март 1990 г.!!! И защо чак след 1990 година се сещаме за този Празник? Да той е празник….за Русия! Успешен Край на десетата подред Руско-Турската война! Война която е заменила Турското робство у нас, със статута на Турски васал, и Руски Протекторат, които отхвърляме на 22 Септември 1908 година с Обявяването на Независимоста на Третото Българско Царство! Като преди това, сме нанесли удар по самочувствието на Турция и Русия с Обявяването на Съединението, между Княжество България и Източна Румелия, на 6-ти Септември 1885 година. Това са двете най-светли дати в Нашата История!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1549) 16%
Спас Гърневски (1347) 14%
Д-р Иван Чомаков (919) 10%
Славчо Атанасов (2488) 26%
Иван Тотев (2462) 26%
Здравко Димитров (838) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: