ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тримата кметове на ГЕРБ: Илко Илиев превърна кмета в марионетка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:40 / 01.02.2011Коментари (4)4487
© Plovdiv24.bg
Днешната политическа пресконференция на районните кметове от ПП "ГЕРБ" протече в много спокоен тон, за разлика от емоциите и вълненията, които тримата не скриха в Заседателната зала на Общинския съвет в петък 28.01., когато бе гласуван бюджета на град Пловдив за 2011г., предаде репортер на Plovdiv.24.bg. Припомняме, че сайта ни отрази много подробно всички ожесточени дебати и събития по време на сесията.

Пресконференцията бе дадена от кметовете на "Централен"- Райна Петрова, на "Северен"- Ина Филипова и на "Източен"- Петър Петров.
 
"Ние тримата лично сме засегнати от поведението на председателя на общинския съвет на Пловдив по време на последната сесия на 28.01. петък и от решенията, които се взеха на сесията", откри срещата Райна Петрова.

Освен, че са били засегнати, тримата кметове от ПП "ГЕРБ" са възмутени и лично обидени от отношението, което се демонстрира, според тях на цялата сесия. Райна Петрова се позова на чл.56, ал.2 от Правилника на Общинският съвет, който регламентира правото им на изказване, което според тях им е било отнето от председателя на Общинския съвет Илко Илиев и то не за първи път, подчерта кметицата на "Централен".

"Нагледахме се на липса на каквато и да е целенасочена политика от страна на Общината, на липса на последователност в действията на кмета в продължение на 3 години. Последните три месеца Славчо Атанасов няколко пъти смени мнението си по отношение на средствата, които са дадени на районните администрации", допълни Петрова. 

С подобно поведение Райна Петрова отъждестви и председателя на Общинския съвет Илко Илиев

"Абсурдно е извеждането на кметове от заседанието на Общински съвет, при условие че не е демонстрирано поведение, противно на приетите норми", възмутена бе Петрова.

По отношение на Бюджета още в петък, 28.01, стана ясно, че според тримата кметове от ГЕРБ той е тотално объркан и средствата, предвидени в него говорят за краен популизъм от страна на управляващата коалиция в Пловдив. Както вече писахме за това, тримата категорично не приемат бюджета и взимането от  районите кметства на приходите от гаражите и възразяват срещу така приетия най-важен документ за Пловдив за 2011 г. 

"Ще предложим на Областния управител Иван Тотев да върне бюджета", категорични бяха районните кметове на пресконференцията.

На обвиненията на и.д.кмет Александър Долев за укриването на документи от някои районни кметове, за което вчера вече писахме, Райна Петрова бе категорична, че такова нещо няма и представи документи, изпратени до главния финансист на Общината г-жа Наталия Делчева от дата 02.12.2010 г. и до председателя на Общинския съвет по какъв начин, с какви суми и с кои фирми се е работило за запълването на дупките в район "Централен"с приходите от гаражите.

"Къде е демокрацията в Пловдив, къде е възможността ние да работим екипно за града ни. Единственото нещо, което повтарят през последната година е това: ония лошите кметове от ГЕРБ, ония, които взеха парите и т.н. Това вече е несериозно", каза Ина Филипова.

"В тези тежки времена на икономическа криза има район като нашия, който успява да вкарва пари в бюджета, а не да харчи и да обещава безплатни детски ясли", парира предложението на БСП за премахване на таксите в детските заведения кметът на "Източен" Петър Петров. Той обвини Долев, че измества проблема с това, че нямало да си събира парите от гаражите.
"Напротив, само за първите 3 седмици са събрани 70 000 лв." беше възмутен Петров. Той попита как ще ставаме Европейска столица на културата, като дори общо 30 000 лв. за култура на 6-те района в Пловдив не бяха гласувани.

Ина Филипова прочете искането на тримата кметове от ПП "ГЕРБ"  за оставката на председателя на Общинския съвет Илко Илиев. Като основни мотиви бяха посочени груби нарушения в Правилника на Общинския съвет от страна на Илиев, а именно отнемането на съвещателен глас на кметовете, нарушаването на принципа на демократичност и насилствено извеждане от залата на Общинския съвет. Освен това поведението на Илко Илиев бе окачествено като арогантно и грубо.

Искането на тримата кметове ще бъде внесено в политическото ръководство на ГЕРБ, за да бъде спазена процедурата по искането за оставката.

Вижте цялата пресконференцията в прикачения видео файл.




Още по темата: общо новини по темата: 65
01.12.2011 »
01.12.2011 »
18.03.2011 »
17.03.2011 »
17.03.2011 »
17.03.2011 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kiko1912
премахни филтъра

+2
 
 
Бат Здравко нещо се цепи от колектива напоследък. С две кокошки и един петльо далече не се стига
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Евроизбори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Мис Силикон сътвори безумие на АМ "Тракия"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: