ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Три кръгови заменят надлезите при удвояване на пътя Пловдив - Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 23.05.2010Коментари (28)16009
© Plovdiv24.bg
Трите надлеза от първоначалния проект за разширението на пътя Пловдив - Асеновград, са заменени с кръгови, съобщи областният управител Иван Тотев за Plovdiv24.bg

"Хубаво беше с надлезите до караулката, на разклона за Долно Воден и най-вече за летището, но вариантът струваше десетки милиони. След преработката на проекта, ще стигнат 10 милиона лева. Парите са налице, стоят и чакат да минат другите процедури" , коментира той.

Предишните управляващи уверявали, че всичко по шосето е готово за работа, стига да има пари, но изведнъж изскочили 180 дка частни земи за отчуждаване, с останалите до 450 дка проблеми нямало да има, тъй като били държавни и общински. "Който и заварен проект започнем да човъркаме в детайлите по неговото изпълнение, изскачат милион изненади", не пести "комплименти" областният. 

В Агенция "Пътна инфраструктура" вече са предадени парцеларните планове и тя трябва да информира заинтересованите. Ако няма обжалвания, отчуждаването може да започне и тъй като засяга земеделски земи, се очаква да мине без сътресения.

Сегашният път няма да стане магистрала, но ще бъде удвоен и ще представлява две платна с по три ленти. Това ще облекчи трафика по шосето между двата града, откъдето дневно минават между 14 000 и 23 000 превозни средства и го правят една от най-натоварените отсечки от републиканската пътна мрежа.    


Още по темата: общо новини по темата: 8
20.04.2023 »
11.05.2022 »
25.06.2014 »
10.11.2010 »
29.10.2010 »
18.10.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Колкото и Асеновград да е близо и почти целият път до Пловдив в скоро време да се застрои, той е град с не по-малко история и никога няма да стане част от нещо по-голямо. Между другото - скоро се изненадах от последните статистически данни: най-голям необластен град е, до неотдавна беше Казнлък.
+3
 
 
Това е много важен проект. И заради летището, и заради откриването на пункта с Гърция, и заради Асеновград. Бих искал да видя проекта и тогава да коментирам. Но очакванията ми са, че всичко от двете страни на пътя ще се застрои и ако няма локални платна, които да се включват само на няколко места ще бъде много лошо. Отвсякъде ще излизат и влизат автомобили, скоростта трябва да е ограничена на 60? Как ще бъде решен разклона за Крумово, тези за Куклен и Маврудово? Очаквам Пловдив24 да публикува проекта...
0
 
 
Чичко Паричко диктува решението в случая. Ако недоволните намерят още пари за този проект, нека да предлагат, а не да се мръщят. Мисля си, че с отшумяването на кризата след няколко години, ще има пари и за надлезите.
0
 
 
Разширението на пътя Пловдив-Асеновград беше крайно наложително.За съжаление доброто свършва до тук.Да направиш кръгови на път с три ленти на движение в едната посока (че това си е магистрала),където ще се кара с над "100" колкото и на някои да не им се иска и правилника да го забранява(то и сега има малоумници които го правят а какво ли остава след разширението) е меко казано НЕРАЗУМНО.От статията се разбира ,че се преработва целия проект и надлезите дори и в далечно бъдеще(когато се намерят пари) няма да ги има.Ако ще е така защо са необходими три платна ? Трафика би могъл да се поеме и от две такива,а от спестените пари поне към летището да се направи надлез.
0
 
 
Аз не виждам защо двата града да не се обединят в една обща агломерация,както правят навсякъде в модерния свят,без разбира се Асеновград да губи автономността си за сметка на Пловдив.Това ще направи мястото конкурентноспособно на София и ще привлече повече инвеститори.
+1
 
 
Всичко, което може да се направи за разширението на пътя Пловдив- Асеновград е добре. Но никой до тук не коментира въпроса с множеството "розови кооперации" като тази на "Руски" преди моста на Герджика, които вече са построени / Бензостанции. Търговски обекти и др. масивни такива/. Как ще се разширява до габарити с две платна и три ленти ?! Май пак започваме с фал старт!
+1
 
 
Аз си мисля, че тва с кръговите е временна мярка, щото е по-евтино. Един ден, вероятно, ще ги построят тия надлези и все пак шосето ще стане магистрала, като се намерят пари. Наистина, едва ли ще е скоро, но за сега и това не е никак малко, а като заработи летището на пълни обороти, надлезите просто ще станат необходимост. Потокът на автомобили сигурно ще се удвои.
-2
 
 
до последно за тези места по проект трябваше да има надлези(детелини) и за това местата от където щяха да минават се обезцениха и никой неискаше да ги копува защото рано или късно щяха да са неизползваеми аз лично заради тези проекти си купих място малко по надилу ......... ИНТЕРЕСНО ДАЛИ ТОЗИ ПРОЕКТ НЕСЕ ИЗМЕНЯ ПАК В УСЛУГА НА НЯКОЛКО чОВЕКА ..... АКО СА КУПЕНИ НА БЕЗЦЕНИЦА ПРЕДИ ТОВА СЕГА СТАВАТ ПАК АКТУАЛНИ
+5
 
 
Считам този вариант с кръговите за добър.Това е начин да бъдат накарани пилотите все пак да пуснат газта.Три платна в едната посока хич не са малко,някои пак ще си мислят,че са зад волана на болиди!:) Поздравления за Тотев!!!
-2
 
 
един път или е магистрала или не... т.е. пак нищо не правим... ще добавят една лента и си остана така вовеки.... а уж развиваме летището, развиваме региона и т.н. Г-н Тотев нали е от партията която е на власт... досега от него предимно приказки...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: