ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Треньорът, задържал мъж след обир на дете: Изглеждаше долнопробно, с татуси по лицето
Автор: Йоланда Пелова 16:55 / 10.02.2023Коментари (1)18289
© Фейсбук
Димитър Желязков
Треньорът по кикбокс Димитър Желязков, който помогна за задържането на престъпник в Пловдив, с интервю за Plovdiv24.bg:

- Г-н Желязков, полицията в Пловдив задържа извършител на дързък грабеж, вие сте помогнал това да се случи по най-бързия начин. Разкажете ни какво точно се случи.

- Случи се това, че едно от нашите момчета след приключване на тренировка тръгна да се прибира в друг квартал в Пловдив. Отишъл е на спирка да чака автобус и даденото лице, което задържахме е отишъл при него, поискал му е пари за автобус. Нашето момче си е изкарало портмонето, а извършителят на престъплението е видял, че момчето има доста пари в него. Заплашил го е с нож пред всички, че ще го използва, ако не си даде веднага парите. Момчето е на 15 години, притеснило се е. 

- Вие сте негов треньор и той ви се обади в този момент, така ли?

- Да, той ми се обади, първо на мен е звъннал. Каза ми с треперещ глас: "Тренер, заплашиха ме с нож, тук на спирката съм". Бяхме останали малко хора в залата. Качихме се четирима човека в колата. Попитах го веднага къде е, той ми каза и ние отидохме. Успокоихме малко момчето. Попитах го как изглежда престъпникът, какво точно се е случило. Той ми обясни. Даде ми информация също така, че въпросния човек се е качил в автобус №66. Дадохме му пари да се прибере с такси и му казах да ми се обади, когато се прибере.

След това тръгнахме веднага по следите на автобусната линия, карахме бавно с колата и оглеждахме се, ако по някакъв начин може да видим престъпника. Изкарахме доста голям късмет, защото го намерихме може би след 15-20 минути следене. Спряхме колата в една от пресечките на ул. "Гладстон", където беше той и се запътихме срещу него.

Той беше спрял на една баничарница да си купува закуска. Обградихме го отляво и отдясно. Имаше едно момиченце, което се беше наредило зад него, помолихме го най-учтиво да се отдръпне настрани. Преценихме обаче, че е опасно да правим каквото и да е, тъй като имаше други хора. Оставихме го да си купи спокойно закуска, направихме се на клиенти и го оставихме да си тръгне, но и ние тръгнахме след него. 

- А как изглеждаше той? На пръв поглед човек може ли да предположи, че това е престъпник?

- Човекът изглеждаше изключително долнопробно - престъпник, с татуировки по лицето, затворнически тип татуси - сълзички и т.н. Доста криминално изглеждаше. Предполагам, че употребява и редовно наркотици, тъй като изглеждаше като точно такъв човек.

- Г-н Желязков, какво се случи след това. Тръгнахме по петите му, продължете разказа.

- Той пресече булеварда и ние пресякохме с него. Аз бях плътно зад него. По едно време той се обърна и ние си помислихме, че се усети и си бръкна в джоба. Ние знаехме, че има нож, но аз веднага го хванах за якето в този момент, съборих го на земята. Момчетата му хванаха ръцете и краката, неутрализирахме го. Попитахме го защо е ограбил момчето и къде са парите, които е взел. Той каза, че са му в джоба и ги изкара. Пусна ги на земята. Хванахме му отново ръцете и краката. По едно време се поуспокоиха нещата и го оставихме, а той пробва да избяга. Ние отново го съборихме на земята и тогава викнахме полиция. Те дойдоха горе-долу за 3 минути, закопчаха го и това беше общо взето.

- Каква беше стойността на откраднатата сума?

- 80 лева.

- Стана ясно днес от ОД МВР - Пловдив, че този извършител на това престъпление е регистриран и назад във времето, познат е на властите. Как си обяснявате обаче в случая, че той е на свобода и продължава да извършва престъпления и да тормози хора?

- По принцип е доста жалко такива хора да са на свобода, защото виждате какво правят - стряскат хората, не дай си боже да направят и нещо по-лошо. Нашето момче се е стресирало, но цялата тази ситуация се е разиграла пред други хора и лошото е, че никой не е позвънил на съответните органи.

- Днес Вие бяхте награден с грамота и плакет. Как се чувствате - като герой?

- Не, аз не се чувствам като герой, не мога да бъда герой, но до някъде се чувствам удовлетворен от това, което направихме с моите момчета, защото в край на сметка разбрах, че е правилно донякъде това, което сме направили. Единствената ни грешка е, че не сме се обадили на полицията по-рано. Не се чувствам герой, по-скоро момчетата са герои, че ми помогнаха.

- Г-н Желязков, предполагам всичко вече е под контрол и органите на реда действат?

- Действат, да. Разбрах, че въпросният човек ще полежи на топло доста повече, отколкото преди се е случвало.


Още по темата: общо новини по темата: 7
03.03.2023 »
03.03.2023 »
03.03.2023 »
02.03.2023 »
11.02.2023 »
10.02.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.02.2023 г.
0
 
 
Това ще е само Гроздан Петев от каршияка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: