ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Този мъж уби хазяйката си, защото прегорила наденицата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 11.01.2023Коментари (1)9410
© Haskovo.net
Потвърдена от Апелативен съд – Пловдив 17-годишна присъда за убийство е оставена в сила от състав на Върховния касационен съд. Жалбата на подсъдимия Петко Панков, с която се иска преквалификация на престъплението и намаляване на наказанието, е отхвърлена и от двете съдилища като неоснователна.

Хасковският окръжен съд е признал подсъдимия Петко Панков за виновен в това, че на 26.06.2020 година в Димитровград, област Хасково, с особена жестокост – чрез продължително нанасяне на множество силни удари с твърд тъп предмет – раздвижен /френски/ ключ, в областта на тялото и крайниците, умишлено е умъртвил хазяйката си Диана Тодорова по особено мъчителен за нея начин.

Пострадалата била шизофреничка и периодично влизала в болница за лечение. Тя имала дъщеря, която живеела в друго село и брат, който я навестявал веднъж в седмицата. В края на 2019 г. Диана се запознала с подсъдимия Петко Панков, който бил строителен работник. Тъй като бил родом от Бургас и живеел временно на общежитие, новата му приятелка го приютила в собствената си двуетажна къща, наследена от родителите й.

Той често прекалявал с алкохола, а тя пиела силни лекарства заради заболяването си, но дни преди убийството подсъдимият ги спрял, защото я "замайвали и я правели неадекватна“. На 26.06.2020 г. Петко Панков започнал да пие ракия от сутринта.

Като се прибрал от работа, донесъл наденица. Оставил пострадалата да я приготви и отишъл да купи още ракия. Когато се прибрал, констатирал, че наденицата е прегоряла. Това предизвикало гняв към съжителката му, която не се била справила с вечерята. Тя била пребита от него до смърт с тежащ килограм и половина френски ключ.

Петко Панков е съден няколко пъти - за закана с убийство, кражби и управление на МПС след употреба на алкохол и е лежал три пъти в затвора.

Върховният касационен съд счита, че възприетата от предходните инстанции правна квалификация на извършеното от подсъдимия престъпление по чл.116, ал.1,т.6, пр.2 и пр.3 вр. с чл.115 от НК съответства на установените по делото факти и в тази връзка законът е приложен правилно.

Приел е също, че апелативният съд изключително професионално е утвърдил дейността на първоинстанционния състав по индивидуализацията на наказанието, като е взел предвид само реално съществуващите, определящи отговорността обстоятелства.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е*ахти лудите хора, всеки ден се пише и говори за все по-големи простотии... Много "хора" дето само могат да се определят като "хора" са по-нисши и простовати и от най-глупавите животни...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: