ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев няма да допусне бариера пред сметището в Цалапица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:23 / 12.03.2010Коментари (9)2954
© Plovdiv24.bg
Областният управител Иван Тотев, при когото на среща днес се събраха кметове и представители на Стамболийски, Кричим, Брезово, Калояново, Перущица, Раковски, "Марица" и "Родопи", няма да допусне на 15 март да бъде хлопната бариерата пред сметището в Цалапица за тези, които не са сключили договор за депониране на боклука си там, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пловдивско представителство нямаше, въпреки специалната покана. Това беше и целта на срещата - да се влезе в диалог между малките общини и Пловдив след заплахата, че от понеделник ще им бъде спрян достъпът до сметището. До това решение градската управа стигна след като до момента само три от общините са сключили договор. Те пък от своя страна смятат таксата от 18,46 лева за тон отпадъци за неаргументирано висока и я обжалват в съда. Настояват да бъде изчакано поне първото съдебно заседание, което е насрочено за 8 април преди спрямо тях да се предприемат крайни наказателни мерки.

"Липсата на диалогичност в случая води до извиване на ръцете. Предложих на заместник-кмета Петко Атанасов да сключат договори по старата цена от 14 лева, която в момента е единствената действаща и ако трябва, да бъде променяна след съдебното решение", обясни Тотев. Той е разговарял с оператора на сметището Водстрой" като е предупредил за възможните екологични последици, които биха засегнали цялата област.

На притеснението на общината, че ако продължи да приема чуждия боклук без договори, ще отнесе санкции от 10 до 100 хиляди лева, директорът на РИОСВ инж. Валя Атанасова отговори, че ще проявят разбиране докато взаимоотношенията на общините по казуса биха изгладени. "И досега можехме да ги глобим, както и другите общини, че нямат договори, както и за много други още пропуски по сметището, но не сме го направили, а проявяваме разбиране. Ако сега се спре достъпът до сметището, би могло наистина да се стигне до екологична катастрофа с тежки последици", подчерта тя.

Иван Тотев се надява, че макар и задочно - поради отсъствието на пловдивския кмет Славчо Атанасов, гласът на разума би бил чут. Това не е първата покана към кмета да седне и да се разбере със своите колеги, но отказът му демонстрирал сякаш ината на по-силния в случая. Ако бариерата все пак бъде спусната в понеделник, както се закани общината, той ще вземе мерки, които отказа да коментира в този момент.

Междувременно две общини вече - Калояново и Брезово, са подписали договори за сметището в Карлово, където предлаганата им цена за депониране на тон отпадъци е точно 13.00 лева.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 33
28.02.2022 »
10.02.2022 »
20.09.2011 »
16.05.2011 »
14.05.2010 »
14.05.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ba4o_ivan
премахни филтъра

-1
 
 
Тъпият Главоч отново се покрива. Болен ли е? Разбира се, и то от много страшна венерическа болест. Просто го боли .уя за Пловдив!
0
 
 
В момента Пловдив плаща за преработката на тон отпадъци 29.60 лв. Оставащите обеми от сметището в Цалапица са за аварийни случаи и ако всички общини депонират боклуците си там, след 2 години Пловдив няма да има резервен вариант за боклука си ако заводът в Шишманци има авария. В момента глупакът Тотев тика Пловдив към бъдещо бедствено положение, което е много реалистично при авария в завода. Истината е, че имаме полза нито една от съседните общини да не хвърлят боклука си на Цалапица, за да имаме резервен вариант. И Тотю върви срещу интересите на града ни само за да прави на инат на Славчо Атанасов.Едно време същите простотии ги правеше Гьока Хаджипетров и НДСВ загуби тотално изборите в Пловдив..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български футболисти в чужбина
Парламентарни избори 2024
Академично гребане и кану-каяк
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: