ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев: В неделя да сложим край на експериментите и безвремието
Автор: Диана Бикова 17:16 / 11.11.2021Коментари (4)3804
© Plovdiv24.bg
"Очакванията на всички българи след изборите в неделя са да има стабилно правителство, тъй като ситуацията е много критична. Видимо вече за всички е ясно, че едно служебно правителство, от една страна, няма правомощия и възможности да решава кризи и проблеми, а от друга страна – хора, които са назначени, а не избрани с доверието на избирателя, се страхуват да вземат решения. Пример за това е управлението на здравната криза и за нас е важно Стойчо Кацаров да си отиде вкъщи“. Това каза в студиото на Plovdiv24.bg вторият в листата на коалиция "ГЕРБ – СДС“ и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев.

"Искрено се надявам да се сформира правителство, което да има възможност да започне работа по същество, тъй като голяма част от компетенциите са в Народното събрание. През декември се приема държавният бюджет и е много важно да има формирано мнозинство, което да има ясна стратегия какво трябва да случи в държавата. Министерският съвет, назначен от Радев, видимо няма идея за това. Не съм очаквал хора, които имат някакви биографии, да действат по този начин, трагично е положението и това безвремие трябва да спре“ – каза още Тотев.

"Приказки от типа: "С този не мога, с онзи не искам“ са за трета група в детската градина, а не за парламента. Тази година видяхме едно поведение на шутове, на смешници, едно несериозно отношение към управлението на държавата и това доведе да четем бюлетините за цената на тока, инфлацията и т.н. ГЕРБ, видимо от социологическите проучвания, ще бъде първа политическа сила и ще инициира разговори с всички, които искат и са абсолютно ангажирани с подобряване на обстановката в страната. ГЕРБ ще проведе съответните разговори и ще предложи правителство на парламента“ – допълни той.

"За съжаление, винаги идва някой, който казва: "Аз съм новият, аз съм хубавият“. Сега пак имаме такава ситуация, тя ще трае няколко месеца. Мисля, че гласоподавателят малко по-сериозно трябва да премисли за кого и как да си даде вота, тъй като ситуацията е изключително сериозна“ – посочи Тотев.

В интервюто той разкри какви са мотивацията и каузите, които ще се отстояват в 47 НС. "Най-важното нещо е да бъде формирано ясно мнозинство, което да изведе страната от тази здравна, икономическа, социална криза. Това става с гласуването на бюджета. Следващите няколко месеца са много критични и много важни и се надявам с колегите в парламента да участваме във всички тези процеси за извеждане на страната от кризата“ – заяви той.

Едва след стабилизирането на държавата може да се започне работа по регионални проекти. Като приоритетни за Пловдив Тотев открои водоснабдяването от каскада Въча, околовръстните пътища, третата лента до Смолян и други.

"Голямата тема е за мястото по принцип на общините в страната, процесите на децентрализация, финансова децентрализация, малко пвече свобода в нормативната уредба, за да могат общините с наредби, приети от Общински съвет, да контролират и регулират обществено значими събития, като например контрол по движението по пътищата“ – каза той. Тотев, който беше два мандата кмет на Пловдив, а преди това – областен управител и районен кмет, заяви, че в негово лице кметовете ще имат съюзник в решаването на проблемите.

"Първата тема е правителството. На тези шегаджии повече не трябва да им се дава възможност да правят това, което се случи в парламента. Какво си спомняте от последния парламент? Помните скъсаните дънки на единия... помните всякакви такива шутовски закачки, но не помните нещо сериозно“ – посочи Тотев.

"Новите звезди тепърва ще ги видим от работата в Народното събрание. 99% от добре представения продукт, той малко стана като реклама на прах за пране, са едни кухи фрази“ – посочи той.

Тотев разкритикува дейността на служебните министри на здравеопазването и на вътрешните работи. Като друга звезда определи служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова.

"Тя спря всичко, каквото можеше да се спре. В Пловдив спря Околовръстния път, връзката между Асеновградско шосе и Скобелева майка. Тази жена е случайно попаднала там и единственото, което правеше, е да излиза и да сочи с пръст“ – коментира той.

"Надявам се всичко това в неделя да приключи. За мен е ясно, че експерименти повече не трябва да се правят. Първият не може да се заобиколи, защото след някакъв период от време пак ще имаме избори“ – допълни Тотев. "В ГЕРБ има хора с много голяма експертиза, които могат да носят отговорност. ГЕРБ няма мнозинство в парламента, за да сформира правителство, но ще проведе разговори за общи политики или политики, които бихме могли да припознаем“ – каза още той.



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И да слагате и да не слагате минуси това е реалността,това е най-успешния кмет на Пловдив от мн време,по което време се построиха няколко неща.Неща,които не се случиха при нито един друг кмет.Това са фактите и не си кривете душата.Нито СлавЧОУ,нито Чомака сложиха една плочка в града.А само крадаха и продаваха,нека не забраяваме за "сделката на века" при Чомака - „Пълдин туринвест” ....какво да говорим повече. И Тотев не е цвете за мирисане,но е в пъти по-добре от тези 2мата и най-вече от "словохотливия" :) Зико....!!!
-1
 
 
Тройкаджията от автото пак неподготвен.Не бе Тотев,в неделя да сложим край на шайката ви и никога повече Гроб!
-1
 
 
Г.н.ус.ар! Както цялата ви с.га.н! Кра.т.ци-бълг.ар.убийци. ГАРАНТИРАНО МЯСТО В ИСТОРИЯТА...! А, ти си ми.жи.турка...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (892) 16%
Спас Гърневски (805) 14%
Д-р Иван Чомаков (549) 10%
Славчо Атанасов (1470) 26%
Иван Тотев (1505) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: