ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев: Новината, че се готвят уволнения на определени хора в Общината, е голяма грешка
Автор: Диана Бикова 10:00 / 17.02.2020Коментари (7)18563
© Plovdiv24.bg
Преди месец в интервю за Plovdiv24.bg бившият кмет Иван Тотев каза, че предложеният бюджет и заем трудно ще минат през гласуване в Общинския съвет. Думите му са оказаха пророчески.

"В предложения вариант се виждаха много пробойни и не беше толкова трудно да прогнозираш, че такъв бюджет ще срещне обструкциите в Общинския съвет, а и не само. Това, което се видя като предложения, които идваха от всички страни, те валяха, означава, че, първо, не беше добре направен самият бюджет и, второ, не беше комуникиран по най-добрия начин“ - коментира след приемането на бюджета Тотев.

Според него, ситуацията с районните кметове на ГЕРБ е била ясна седмици преди влизането в зала на бюджета и може би е трябвало да бъде обсъдена по-рано, за да не се случат тези неща, които видяхме на сесията.

"Те са в реда на демократичното приемане на бюджета. Общинският съвет е органът, на който законодателят е дал правото да се разпорежда с общинските финанси и това се случи“ - каза Тотев.

Бившият кмет смята, че наследникът му е делегирал изключително сериозни права на заместник-кмета Илия Кирчев при цялата подготовка, в комуникирането, защитата и представянето на бюджета. "Експертизата на г-н Кирчев може да бъде много голяма в някаква сфера на обществения живот, но не е толкова голяма в сферата на общинските финанси и това до голяма степен изигра лоша шега, защото не успя да напипа къде е есенцията и къде са точно местата, на които трябва да обърне повече внимание, за да получи политическата подкрепа в залата“ - коментира Тотев.

Иван Тотев смята, че приетият бюджет е много по-добър от проекта. Направените в залата промени по никакъв начин няма да затруднят работата на общината, тъй като общата бюджетна рамка не се променя. Дава се много по-голяма самостоятелност и оперативност на районните кметове, заложени са хубави, важни за Пловдив проекти, които ще се развиват занапред. "Аз много държа и ще наблюдавам изпълнението на проекта за кино "Космос“, който е част от ангажиментите по Пловдив – европейска столица на културата“ - каза той.

На въпрос дали оказва влияние върху районните кметове като техен партиен ръководител и дали има противопоставяне между групата на ГЕРБ в Общинския съвет от една страна и кмета Здравко Димитров от друга, Тотев отговори: "Не бих казал, че би могло да бъде тълкувано по такъв начин, защото Общинският съвет е органът, който приема общинския бюджет на Пловдив. Аз работя с районните кметове, защото ние сме тези, които спечелихме изборите в Пловдив и реално сме тези, които след една година ще отидем на избори в Пловдив. Ние трябва да работим с максимален брой експерти, които могат да изпълняват една или друга управленска политика, която е била заложена в управленската програма на г-н Здравко Димитров“.

Бившият кмет изрази съжаление, че хора, които са били в полезрението на г-н Димитров като вероятни изпълнители на една или друга управленска политика, не са участвали в предизборната кампания. Това неучастие им е попречило да влязат с летящ старт в общината и да направят съответните реформи още сега. Реформите са заявени, но не се виждат в бюджета, каза той.

Тотев коментира като неразумни уволненията Юлия Стоянова и Цвета Попова с думите: "Това са хора с огромен опит в управлението на общинската икономика и на приходосъбирането. Това са стълбове в общината и новината, че се подготвя уволнението им, за мен е голяма грешка. Аргументът на заместник-кмета Кирчев, че по този начин ще се подобри приходосъбирането, за мен е несериозно. Ако догодина нямаме на 100% изпълнен бюджет, няма никакви причина някой да не излезе в Общинския съвет на трибуната и да поиска оставката на г-н Кирчев“ - обясни той.

Според него, промяната на длъжностната характеристика на ръководителя – да е с юридическо вместо икономическо образование, няма нищо общо с приходосъбирането. Така се залага огромна бомба, която може да доведе до проблеми с набирането на средства в община Пловдив.

"Ако този експеримент, който се подготвя, се окаже неуспешен, то най-вероятно ние като политическа партия ще предприемем съответните мерки“ - заяви екскметът. Проблемът с поставянето на хора, които нямат съответните компетенции, поставя риск тази информация да бъде комуникирана неправилно, защото те не могат да оценят това, с което разполагат", обясни Иван Тотев.



Още по темата: общо новини по темата: 79
22.10.2020 »
22.10.2020 »
08.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ФБР
премахни филтъра

0
 
 
Тотка в момента не си кмет майна когато се върнеш на бял кон тогава пак си ги назначи нали така.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: