ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев: Новината, че се готвят уволнения на определени хора в Общината, е голяма грешка
Автор: Диана Бикова 10:00 / 17.02.2020Коментари (7)18550
© Plovdiv24.bg
Преди месец в интервю за Plovdiv24.bg бившият кмет Иван Тотев каза, че предложеният бюджет и заем трудно ще минат през гласуване в Общинския съвет. Думите му са оказаха пророчески.

"В предложения вариант се виждаха много пробойни и не беше толкова трудно да прогнозираш, че такъв бюджет ще срещне обструкциите в Общинския съвет, а и не само. Това, което се видя като предложения, които идваха от всички страни, те валяха, означава, че, първо, не беше добре направен самият бюджет и, второ, не беше комуникиран по най-добрия начин“ - коментира след приемането на бюджета Тотев.

Според него, ситуацията с районните кметове на ГЕРБ е била ясна седмици преди влизането в зала на бюджета и може би е трябвало да бъде обсъдена по-рано, за да не се случат тези неща, които видяхме на сесията.

"Те са в реда на демократичното приемане на бюджета. Общинският съвет е органът, на който законодателят е дал правото да се разпорежда с общинските финанси и това се случи“ - каза Тотев.

Бившият кмет смята, че наследникът му е делегирал изключително сериозни права на заместник-кмета Илия Кирчев при цялата подготовка, в комуникирането, защитата и представянето на бюджета. "Експертизата на г-н Кирчев може да бъде много голяма в някаква сфера на обществения живот, но не е толкова голяма в сферата на общинските финанси и това до голяма степен изигра лоша шега, защото не успя да напипа къде е есенцията и къде са точно местата, на които трябва да обърне повече внимание, за да получи политическата подкрепа в залата“ - коментира Тотев.

Иван Тотев смята, че приетият бюджет е много по-добър от проекта. Направените в залата промени по никакъв начин няма да затруднят работата на общината, тъй като общата бюджетна рамка не се променя. Дава се много по-голяма самостоятелност и оперативност на районните кметове, заложени са хубави, важни за Пловдив проекти, които ще се развиват занапред. "Аз много държа и ще наблюдавам изпълнението на проекта за кино "Космос“, който е част от ангажиментите по Пловдив – европейска столица на културата“ - каза той.

На въпрос дали оказва влияние върху районните кметове като техен партиен ръководител и дали има противопоставяне между групата на ГЕРБ в Общинския съвет от една страна и кмета Здравко Димитров от друга, Тотев отговори: "Не бих казал, че би могло да бъде тълкувано по такъв начин, защото Общинският съвет е органът, който приема общинския бюджет на Пловдив. Аз работя с районните кметове, защото ние сме тези, които спечелихме изборите в Пловдив и реално сме тези, които след една година ще отидем на избори в Пловдив. Ние трябва да работим с максимален брой експерти, които могат да изпълняват една или друга управленска политика, която е била заложена в управленската програма на г-н Здравко Димитров“.

Бившият кмет изрази съжаление, че хора, които са били в полезрението на г-н Димитров като вероятни изпълнители на една или друга управленска политика, не са участвали в предизборната кампания. Това неучастие им е попречило да влязат с летящ старт в общината и да направят съответните реформи още сега. Реформите са заявени, но не се виждат в бюджета, каза той.

Тотев коментира като неразумни уволненията Юлия Стоянова и Цвета Попова с думите: "Това са хора с огромен опит в управлението на общинската икономика и на приходосъбирането. Това са стълбове в общината и новината, че се подготвя уволнението им, за мен е голяма грешка. Аргументът на заместник-кмета Кирчев, че по този начин ще се подобри приходосъбирането, за мен е несериозно. Ако догодина нямаме на 100% изпълнен бюджет, няма никакви причина някой да не излезе в Общинския съвет на трибуната и да поиска оставката на г-н Кирчев“ - обясни той.

Според него, промяната на длъжностната характеристика на ръководителя – да е с юридическо вместо икономическо образование, няма нищо общо с приходосъбирането. Така се залага огромна бомба, която може да доведе до проблеми с набирането на средства в община Пловдив.

"Ако този експеримент, който се подготвя, се окаже неуспешен, то най-вероятно ние като политическа партия ще предприемем съответните мерки“ - заяви екскметът. Проблемът с поставянето на хора, които нямат съответните компетенции, поставя риск тази информация да бъде комуникирана неправилно, защото те не могат да оценят това, с което разполагат", обясни Иван Тотев.



Още по темата: общо новини по темата: 79
22.10.2020 »
22.10.2020 »
08.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тотка в момента не си кмет майна когато се върнеш на бял кон тогава пак си ги назначи нали така.....
+1
 
 
Тотка така е майна..... Щом се говори значи е така..... И 5% да е истина значи ще стане и то на мига без 1 месец предизвестие..... То в парламента един приятел, който беше депутат казваше че 95% от хората който са там не знаят да четат и пишат тав общината ли
+6
 
 
Тотка, да питам, как човек с опит единствено във фирмата на татко, който не е помирисвал култура и не е управлявал нищо никога и даже няма и подходящо образование, става зам.кмет по КУЛТУРАТА....и тоя човек една от първите му работи е да съсипе отдел култура към Общината. Та всички в тая Община сте на някой някакви и читавите хора отдавна ги няма. Но каквито и постове да си раздавате и каквито и титли да носите, си оставате управление от банда чобани, които сте за затвора всичките.
+6
 
 
И какво й е компетентното на Цвета Попова? Пълна некадърница. Няколко пъти ми се е налагало да й звъня за консултации, нищо не знае. Служителите й са много по-компетентни от нея. Единствения й зор беше в края на миналия мандат да си купи общинско жилище и го направи. Така че, тя работата в Общината си я свърши. Може да си заминава спокойно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1532) 16%
Спас Гърневски (1335) 14%
Д-р Иван Чомаков (909) 10%
Славчо Атанасов (2458) 26%
Иван Тотев (2431) 26%
Здравко Димитров (826) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: