ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тодор Тодоров: Общината да приключи бързо пробива "Модър" - "Царевец", "Западен" се задъхва!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 09.10.2023Коментари (2)2768
©
Г-н Тодоров, Вие сте разпознаваема личност от общинската администрация, но сега сте кандидат за кмет на район "Западен“. Защо, какво Ви мотивира?

Роден съм преди 45 в гр. Пловдив, в р-н "Западен“, където живея и до днес. Основното си образование завърших тук, средното в Техникума по хранително-вкусова промишленост, а висшето - в ПУ "Паисий Хилендарски“, юрист съм с 15 год. стаж, като 12 от тях са като директор на дирекция "Обществени поръчки“ в Община Пловдив. Живея и отглеждам децата си в район "Западен“, обичам си квартала, обичам родния си град и смятам, че за 12 години в общината придобих знания и опит, за да работя за подобряване средата за живот в нашия район. Имам много приятели и съмишленици тук, те ще ми помагат с добри идеи и съдействие.

Ако бъдете избран за кмет на района, кои са първите неща, с които ще се заемете?



Първо ще поискам незабавна среща с кмета на Община Пловдив, за да му помогнем да приключи в много кратки срокове проекта за подлез между ул.“Царевец“ и ул.“Модър“ и другия важен за района ни проект – ремонтът на бул.“Хаджи Димитър“. Тези проекти са възложени и се администрират в Голяма община. Ще се запозная с издаденото разрешение за строеж за ул.“Генерал Колев“ и ще настоявам пред Общински съвет-Пловдив финансиране за ремонта на тази улица да има още в бюджета за 2024 година.

Навсякъде в Пловдив съществува огромен проблем с паркирането и трафика. Има го и във вашия район, как ще го разрешите?

Да, така е. Сутрин трудно се придвижвам с децата - както до училището, така и до детската градина. Има множество паркирани по уличната мрежа автомобили, затрудняващи преминаването. Ще потърся общински терени за обособяването на паркинги. Построяването на общински паркинг не е толкова скъпа инвестиция, тя се изплаща във времето. Хората са склонни да си плащат месечната такса, но да са спокойни, че имат осигурено паркомясто. Ще видя какво мислят хората в района и какъв е ефектът от новопостроения многоетажен паркинг до комплекс "Корона“. Ако резултатите и отзивите са добри, ще търсим възможности за построяването на втори такъв паркинг в района.

В границите на "Западен“ е и местността "Терзиите“. Там хората нямат канализация, водопровод, улици. Ще направите ли нещо и за тях?

Преди няколко дни обиколих пеша "Терзиите“. Наистина инфраструктура там липсва, хората сами са си направили асфалтиран път, който е частичен. Плащат си за насипване на улиците с чакъл, за вертикална планировка реално се оправят сами. Там има нужда от големи инвестиции, които трябва да се направят от общината и държавата. Като за начало, ще настояваме за бързото придвижване на идейния проект за път през "Терзиите“ към кв. “Прослав“. Практиката показва, че когато има хубав път до едно населено място, всичко започва да се случва по-бързо.

При представянето си анонсирахте, че ще работите за премахването на ЖП линията по протежението на бул.“Копривщица“, чието съществуване затруднява трафика по "Пещерско шосе“. Как точно смятате да го направите?

ЖП линията "Централна гара – Филипово“ е построена през 1910 г. Дълги години тя се явява западната граница на урбанизирания Пловдив. Към момента, НКЖИ и Министерството на транспорта подготвят проект за нова градска железница на Пловдив, включващ повди
©
гане на ЖП линиите на бул. "Копривщица" и изграждане на нов железен мост над река "Марица“, който ще започне за се изпълнява през следващия управленски мандат. Активно ще подпомагаме реализацията на този ключов за града проект.

Липсата на места за приема на деца в ясли, детски градини и училища е общоградски, ако мога така да се изразя, как стоят нещата в район "Западен“?

По данни от колегите в ресори "Образование“ и "Здравеопазване“ в общината, в район "Западен“ нещата не са толкова драматични, както е в някои от останалите райони на Пловдив, но все пак са налице. С колегите от коалиция "Съединени за Пловдив“ сме обсъждали многократно нуждата от изграждане на ново училище в терена между улиците "Ген. Никола Иванов“ и "Кръстьо Раковски“, което да поеме децата от новия квартал, оформил се между "Пещерско шосе“ и бул.“Свобода“. Ще работим активно в тази насока. Районът има нужда и от нова детска градина и детска ясла, за което ще търсим финансиране: или през бюджета на Община Пловдив или през Оперативните програми на Европейски съюз.

Тодор Тодоров е кандидат за кмет на район "Западен“ от коалиция “Съединени за Пловдив".

Роден на 24 април 1978 г. в гр. Пловдив, семеен, с две деца. Завършил е право в ПУ "Паисий Хилендарски“. Има 15 години стаж като юрист в общинската администрация, със сериозен опит в изборното законодателство. Шест пъти е бил член на РИК Пловдив, два пъти председател на РИК - Пловдив. В момента е директор на дирекция "Обществени поръчки“ в община Пловдив.

За всички кандидати на коалицията можете да гласувате в номер 68 в бюлетинитата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Paleta
премахни филтъра

0
 
 
Каква разпознаваема личност? С какво е известен този човек, за първи път го виждам? Да не би да е готвач в известно заведение, само готварската шапка му липсва…
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: