ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Тиха заря" в Пловдив довечера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 05:00 / 31.12.2023Коментари (1)2389
©
Довечера на сцената на площад "Стефан Стамболов“ в Пловдив в 22:00 ч. започва официалната програма по посрещането на Новата 2024 година. Водещ ще е Деян Славчев – Део. Първи в 22:00 ч. стартира група "Тригайда“. След тях, в 22:45 ч. на сцената се качва Ника (Nicka). По традиция в 23:30 ч. празничната атмосфера подгряват танцьорите от Фолклорен ансамбъл "Тракия".

Точно в полунощ - 00.00 часа ще има заря. Изстрелването на илюминациите ще бъде извършено от две позиции синхронизирано - пространството зад елхата на площада до Община Пловдив и площадка на Бунарджика.

В унисон с тенденциите в европейски мащаб за редуциране на шумовото натоварване върху хората и животните при изпълнението на професионални пиротехнически илюминации се предвижда използването на т. нар. "тиха заря“. Този тип фойерверки се характеризират с минимално звуково налягане, нищожни емисии на дим и преобладаващ светлинен ефект.

Звездата на новогодишната програма, организирана от Община Пловдив, започва своя концерт в 00:30 ч. Ще видим на живо великолепната британска певица, музикант и диджей Соник (Sonique).

Заповядайте на площад "Стефан Стамболов“, за да посрещнем заедно новата 2024 година! 

Тригайда 

Тригайда е група на световноизвестният български DJ Иван Шопов. Стилът им смесва традиционен български фолклор със съвременна електронна музика, като проектът е познат в съвременната европейска сцена. Дебютният им албум "ELATE“ има съвременно звучене и разкрива нов прочит на българското музикално наследство, използвайки фолклорни мотиви и песни като основа на своите композиции. Те получават нов живот чрез влияния от популярни електронни жанрове като и drum and bass, dubstep и triphop. Проектът TRIGAIDA обединява таланта, креативността и опита на трима утвърдени музиканти на българската музикална сцена, а именно Георги Маринов – Хорхе (Oratnitza, Тъпани и гайди, The Groovin ‘Pipers), Иван Шопов (известен също като Balkansky, Cooh ) и Ася Пинчева (Oratnitza, Космически гласове от България)

Ася Пинчева (вокали)

Ася Пинчева е родена в гр. Казанлък. Завършва гимназия в Национално училище за фолклорни изкуства – Широка лъка“, след което продължава образованието си в "Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство“ в гр. Пловдив. През годините, Ася участва в различни конкурси в страната и в чужбина и е част от разнообразни музикални проекти, някои от които са: “Космически гласове от България“, Oratnitza“, Мерудия" и “The Groovin’ Pipers".

Иван Шопов (електроника)

Иван Шопов е роден в гр. Троян. Той е многолик артист – музикант, продуцент, композитор, художник, преподавател, естет и новатор. Различните му музикални проекти обхващат жанрове като drum and bass, IDM, jazz, ambient, techno, rock и класическа музика. С над 250 издания зад себе си, сред които редица солови и общи албуми с други изпълнители, Иван е водеща фигура на европейската електронна сцена. Проектите, отличаващи Иван от останалите артисти в тази сцена, смесват традиционен български фолклор с електронна музика и джаз. Сред най-популярните му албуми в тази посока са “Канатица" заедно с Авигея, “InFusion" заедно с Теодосий Спасов и албумите “Кукер", и “Оренда" с проекта Бalkansky. Европейските сцени, на които Иван е концертирал, са безброй. В неспирните си международни участия той достига и САЩ, Южна Америка, Русия, Азия, Австралия и Нова Зенландия.

Георги Маринов – Хорхе (гайда, диджериду)

Георги Маринов (Хорхе) е разпознаваем изпълнител на гайда и диджериду в “Oratnitza", "Тъпани и гайди“ и “The Groovin’ Pipers". С музикалните си проекти е имал участия из Малайзия, Русия, Канада, САЩ и цяла Европа. Заедно с формацията “Oratnitza" участва в композирането на музиката за церемониите по откриването и закриването на Световното Първенство по Художествена Гимнастика през 2018 година. С творчеството си, взема участие и в множество телевизионни предавания и медийни формати. Най-популярните албуми, в които той взима участие са “Folktron" и “Alter Ethno". Георги Маринов е познат и с визуалното изкуство, което създава. Той завършва графика в Национална художествена академия. Като артист работи най-вече в областта на високия печат и ксилографията. Негови произведения са представяни по време на редица групови изложби, а първата му самостоятелна изложба – "Земя“ се провежда в Художествена къща ТРИАДИС през 2010та г. През 2020та г. Георги осъществява изложбата “Ритъм" заедно с неговия колега график и музикант Иван Шопов, която е представена в галерия DOZA в гр. София и галерия Серякова къща в гр. Троян.

Nicka

Nicka е най-бързоразвиващият се артист в България в момента с 3 песни в Топ 10 на BG Radio, а дуета и с Графа "Алиби“ е един от най-популярните това лято. NICKA е един от най-младите и нови артисти на българската музикална сцена. Надежда Александрова, както е истинското име на изпълнителката, попада за пръв път в полезрението на публиката с участието си в телевизионното предаване “Гласът на България" през 2019 година. С акустична версия на песента Wicked Games, Nicka обръща всички столове на журито, а изпълнението ѝ към днешна дата има над 7 милиона гледания в интернет. С участието си във формата, Nicka грабва вниманието на Рафи Бохосян, който я кани да стане част от новосъздадения от него лейбъл "Yan Brothers“. Само на 18 години, Nicka пише сама музиката и текстовете си, а Upset e първата от многото ѝ предстоящи песни. Творчеството ѝ се отличава с поп звучене, съчетавайки любимата мелодичност и емоционалност на музиката от миналия век с различния поглед и визия на новото поколение, все по-смело заявяващо позицията си. Стилът й е най-точният преход към електронното звучене съчетано с мелодичността на Sonique. 

Ансамбъл "Тракия"

Вече 46 години Фолклорен ансамбъл "Тракия" е гордост за жителите на град Пловдив и региона. Новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и легенди. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области. Музикалните и танцови изпълнения на ансамбъла ще бъдат представени от 25 артисти на сцената.

До сега са изнесени хиляди концерти във всички краища на България и 53 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и т.н. Ансамбълът си е създал международно име в световната култура - едно уникално постижение за град Пловдив.

Ансамбълът е оставил в съкровищницата на БНТ десетсерийният филм “Танците на българина" и редица други художествени филми и записи от концерти, които ще позволят на публиката да съпреживее незабравими моменти за българския народ чрез неговите единствени по рода си песни, танци и костюми. От създаването си до днес "Тракия" е явление в националната ни култура и "лице" на град Пловдив, присъствайки на всички значими форуми с изяви при откриването им или със самостоятелни концерти. 

Sonique

В първите минути на Новата година на сцената ще се качи Sonique, британски певец, музикант и DJ. Тя привлече общественото внимание като член на танцовата група S'Express в началото на 90-те години, но постигна по-голям успех като соло изпълнител в началото до средата на 2000-те. През този период тя достига топ 20 хитове в Обединеното кралство с "It Feels So Good", "Sky", "I Put a Spell on You" и "Can't Make Up My Mind" и печели наградата BRIT през 2001 г. соло изпълнител.

Награди: MTV Europe Music Awards, NME Awards, Smash Hits Poll Winners Party, The Record of the Year, BMI Pop Awards, Ivor Novello Awards, International Dance Music Awards, Brit Awards 

Деян Славчев - Део

Део, е български телевизионен водещ. Водил е музикалното предаване "Джубокс“ по БНТ 1, както и "Джубокс: любовни квартири“, "Рекламна пауза“ и "Големите 10“ по същата телевизия. Бил е един от водещите на предаването "Това го знае всяко хлапе“ заедно с Димитър Павлов.

Понастоящем е водещ на "Спорт Тото“ по bTV, като преди това е водещ на излъчваните по БНТ тиражи.

Има награда за Цялостен принос в хип-хопа на годишните награди на 359Awards 2016. През 2008 година се снима отново във водеща роля на филма "Прогноза“, режисиран от Зорница София. Део побеждава в благотворителното шоу на Нова Телевизия Vip Brother 3 на 10 май 2009 г. Малко по-късно издава свой собствен албум – "Това съм аз“.Есента на 2011 година се завръща като водещ на шоу в телевизионния ефир – "X Factor“.


Още по темата: общо новини по темата: 292
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
07.01.2024 »
07.01.2024 »
05.01.2024 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на БУЛТРАС
премахни филтъра

0
 
 
Тиха заря в центъра.Добре,така трябва да бъде.Но по кварталите още вчера започнаха пиратките и бомбичките.Предимно млади,за ужас на минаващите,особено тези с домашни любимци.И то само да чуеш нещо което сам си направил.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: