ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тежка съдба: Инвалид живее в пловдивска спирка
Автор: Диана Бикова 09:42 / 19.10.2021Коментари (6)5989
©
Бездомен инвалид живее на спирката пред Областна управа в Пловдив. Целият му багаж е събран в три найлонови торби. "Човекът е видимо болен и в инвалидна количка, без дом, средства и надежда. Случайни хора му купуват храна понякога. Явно никой от Областна управа не желае да обърне внимание на човека в безизходица. Моля за публичност, дано успеем да постигнем нещо за подобряване на състоянието му. Зимата ще го убие иначе" - това написа на редакционната поща на Plovdiv24.bg милозлива читателка. 

Екип на медията ни завари човека на описаното място. След дълги уговорки да сподели какво му се е случило, Спас Кънчев с неохота разказа, че от близо месец преживява на спирката. До неотдавна бил в социален дом. Тъй като не минал навреме през ТЕЛК комисия, му спрели инвалидната пенсия. Давали му зор да плаща, а и други провинения имал, та затова се наложило да напусне. 

Бедите му започнали през далечната 2000 г., когато в родното Йоаким Груево попаднал на телефонни измамници. С "помощта" на някой си Дойчин Делков изгубил дома си. Оттогава няма постоянен покрив над главата си.

"По 10 сигнала на ден имаме за този човек. Държа да подчертая, че той е бил в много социални заведения и винаги е напускал доброволно" - коментира пред Plovdiv24.bg шефката на  "Социално подпомагане – Пловдив" д-р Надя Танева. Тя е категорична, че не е бил изгонен от последния дом, в който е бил настанен.

Цялата дирекция "Социално подпомагане" познава Спас Кънчев от години. Мъжът се води криминално проявен. Преди време обитавал общинско жилище на "Жилфонд", но не плащал режийните разноски, въпреки че получавал немалка пенсия, тъй като има експертно решение за инвалидността си.

Многократно е бил настаняван в  домове, но се забърквал в разправии. Последния път заплашил с нож управителя на приюта и ранил съквартирант. След този скандал си събрал оскъдния багаж и отишъл да живее в необитаема къща в район "Северен" с други алкохолици. След време се скарал и с другарите по чашка и тогава се преместил да се подслони в спирката пред областната администрация. Танева смята, че мъжът умишлено стои там, за да буди съжаление у хората.

Служители на "Социално подпомагане - Пловдив" два пъти вече са ходили на място при Спас Кънчев. Пред тях той казал, че иска отново да бъде настанен в социален дом, но настоявал да не бъде в Пловдив, а в Асеновград или в първомайското село Езерово. Освен собственоръчно подписаното заявление, сега предстои да му се изготвят медицински документи от личен лекар и от психиатър, както и да му се направят изследвания - кръвни, чревни, PCR тест и т.н. Всички това обаче ще се плати с лични пари на социалните работници, тъй като дирекцията няма предвидени в бюджета си средства за такива разходи. 

Един от вариантите е инвалидът да бъде прибран за десетина дни в общинска болница, където ще му направят медицинските изследвания, а и ще има покрив и легло, докато се завърши процедурата за настаняване в дома в Езерово.

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов обаче заяви, че няма как здрав човек да бъде настанен в болница. Освен това в случая не става дума за пълна липса на средства - мъжът получава пенсия, тъй като има ТЕЛК решение, и може да си плати изследванията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Аман от боклуци! Всеки сам заслужава съдбата си! Вземете да го разкарате тоя от там! Постоянно е на пейките, където е детската площадка! Децата не е нужно да го гледат!
0
 
 
А него кога го ваксинирахте, а също и всички мързеливци, лежащи по спирките мръсни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: