ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Теодор и Иван съжалиха за стореното, оказа се, че са вилнели и в Пловдив
Автор: Иван Сотиров 17:25 / 20.01.2022Коментари (7)18436
Теодор и непълнолетният Иван, които в края на миналата седмица се прочуха в Бургас с дръзките си обири, остават в ареста, научи Burgas24.bg.

Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че на 16 януари от магазин за мобилни апарати в Бургас, подлеза на Операта, след предварителен сговор в немаловажен случай, Иван като непълнолетен, чрез използване на авариен ключ за счупване на стъкла, както и чрез счупване на стъклена стена на магазина, отнели чужди движими вещи - сумата 50 лева, 2 мобилни телефона "Самсунг", всичко на обща стойност 608 лева.

В съдебно заседание двамата обвиняеми изразиха съжаление за стореното. Защитникът на Теодор, изрази становище пред съда, че не са налице предпоставките за налагане на най-тежката мярка спрямо него, тъй като бил неосъждан и липсвала опасност той да се укрие. Адвокатът поиска от съда налагането на по-лека мярка за неотклонение, като посочи "Домашен арест". Защитата също помоли съда да му бъде взета по-лека мярка за неотклонение, тъй като липсвала опасност той да се укрие, непълнолетен е, а случаят не е изключителен.

Съдът намери, че са налице кумулативните предпоставки, предвидени в закона, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение и на двамата обвиняеми. Според Бургаският районен съд всички събрани доказателства в съвкупност еднопосочно обосновават предположение за авторството на деянието, за което на Теодор и на Иван са повдигнати обвинения. Видно от справка за съдимост, обвиняемият Теодор е неосъждан.

Обвиняемият Иван е осъждан, като настоящата деятелност се явява извършена в изпитателния срок на условното му предишно осъждане. За престъплението, за което двамата са обвинени е предвидено наказание "лишаване от свобода" от една до десет години и е тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Според съда съществува реална опасност обвиняемите да извършат престъпление, ако не бъдат задържани. "Деятелността по настоящото дело на Иван е извършена в условно-изпитателния срок на осъждането за същия по вид престъпление, въпреки което продължава да извършва деяния против собствеността. Изложеното характеризира обвиняемия като личност със завишена степен на обществена опасност, склонна към извършване на подобни престъпления", казва в мотивите си съда.

Опасността двамата обвиняеми да извършат престъпление се обуславя и от приложената по делото докладна записка, според която двамата са направили пълни самопризнания и са описали подробно механизма на извършени от тях кражби на териториите на Бургас, Асеновград и Пловдив от началото на януари тази година. Тези данни за съдебната инстанция показват, че ако има възможност да се придвижват свободно, съществува сериозна опасност Теодор  и Иван да извършат престъпление. Теодор е безработен, което обстоятелство също би мотивирало евентуално извършване на престъпление от негова страна.

Двамата обвиняеми пребивават на различни адреси в Асеновград, Пловдив, като в Бургас са пребивавали на хотел. Изложеното сочи, че съществува опасност да се укрият, което обстоятелство безспорно би осуетило нормалното провеждане и успешно приключване на наказателното производство.

Районен съд – Бургас счете, че по отношение на непълнолетния обвиняем Иван са налице предпоставките за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, тъй като случаят е изключителен предвид гореупоменатите обстоятелства за завишена обществена опасност на дееца.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протест.



Още по темата: общо новини по темата: 1
20.01.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ей такива говедца бой, бой, ама до припадък ... едно време щяха да лежат в ТВУ
+3
 
 
Ами, щом съжаляват пуснете ги...! Завършени БОКЛУЦИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: