ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Своеволията в "Капана" продължават
Автор: Гено Петров 09:35 / 24.08.2019Коментари (11)10250
Преди няколко дни читател се свърза с Plovdiv24.bg, за да доложи своите притесния, свързани с почти невъзможното паркиране в "Капана", Друг наш читател има още какво да добави по темата. Даваме му думата:

"Здравейте,

Много се радвам, че някой съсед повдигна въпроса за паркирането в "Капана". От седмица събирам снимки и ги подготвях, за да Ви ги изпратя.

Ул. "Евлоги Георгиев" като част от Kapana Creative District би трябвало да е част от обособената пешеходна зона. Реално обаче повече от един месец тя се превърна в нерегламентиран паркинг и товаро-разтоварна рампа за камиони и бусове. Общината и всички нейни звена нехаят! Видях статията Ви за преминаването на турския автомобил през главната улица и апела на директора на Общинска охрана да се подават сигнали. Нека направи справка колко сигнала има през последната седмица на телефони 032/630777 на Общинска охрана на 032/6166 и на националния телефон 112. Най-вероятно десетки. Нека ви върне и справка колко санкционирани има за последния месец с фиш или скоба на тази улица. Вероятно нула.

В един от дните, 3-ма души подавахме няколко сигнала за "Лексус"-а от втората снимка качена от вас и най-накрая дойде една двойка патрул на Общинска полиция с тефтерите. Повъртя се около колата, почудиха се, крайна сметка дори не лепнаха фиш. Не издържахме и слязохме да ги попитаме какво става и с приближаването ги чухме да си говорят с централата и да казват цитирам дословно:

"Ми, то ги няма колчетата. Ми, то няма знак. Ми, то няма как да напишем фиш!" Параграф 22! А колчетата си лежат на 3 метра от местата им и няма кой да ги циментира. Явно трябва да се случи някоя трагедия, което с маневриращите напред-назад бусове на метри от столовете на барчетата е напълно възможно. Играят деца, минават майки с колички!

В допълнение - днес се разминах с патрул от 4 човека служители на Общинска охрана да проверяват дали масите на кафенетата на въпросната улица не са извън периметъра си. Веднага ги конфронтирах с проблема за колчетата и посочих къде лежат на метри от тях. На лицата и на четиримата се изписа пълно безразличие и явна досада. Само едната жена промълви:

"Да знаем. Видяхме ги!" В случая какво правим? Вдигнат рамене!

Очакваме някаква реакция, защото ако не се считаше за самоуправство, досега да съм взел една торба готов бетон от близкия железарски магазин и да ги бетонирам сам! Пълно безхаберие!

И още нещо. Неколкократно на ден камионче на "Чистота", което опразва контейнерите с велпапе зад халите, навлиза удобно върху пешеходната зона на ул. Евлоги Георгиев, извършва товарните си дейности и се изнася на заден ход.Не изключвам и това да е причината, колчетата изключително тенденциозно да не се оправят вече втори месец.

Поздрави!"

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз съм съгласен куриерите примерно да могат да спират на определени неста, но тук имаме 100 фирми със 100 различни автомобила, които спират където и както си поискат. Най-вече пичовете, които зареждат магазини и заведения... спират все едно целия свят им е длъжен. Разбирам че не е приятно да мъкнеш като хамал стока на 200-300м, но реално... те малко или много са се съгласили да бъдат точно хамали! Може да се обособят места, за спиране точно на такива автомобили, а може и като в някои страни зареждането на заведения и магазини да се прави нощем, когато няма чак толкова трафик. Това че някой е решил че не трябва да мъкне стоки на голямо разстояние, не го оправдава нито пред закона, нито пред останалите... то може на мен и оная работа да ми тежи, дай и аз да спирам където ми е удобно тогава!? Влизам в положение винаги, но честно казано ми се е случвало от Железарска през Отец Паисий до Цар Борис III-ти да спирам и да чакам буквално 4 пъти за по 3-5мин... Единия зарежда, другия и той зарежда, третия бил инкасо... е хубаво де ама аз колко да съм толерантен и колко да чакам!? Няма и километър да го минавам 1 час ли!? Монетата има две страни, но тук си чешем езиците само. Както казах или трябва да се обособят места за автомобили на куриери и такива зареждащи магазини или да се правя тези неща вечер. В момента всички подобни разчитат на толерантност или си знаят че ще имат ядове, но пак си паркират както си поискат
0
 
 
Капана не е паркинг.Забрана за влизане освен за живеещите там.
Aнонимен
на 24.08.2019 г.
-4
 
 
Ей недона***ни сливи селски. Аз съм бил куриер и знаете ли кво е да влезнеш в капана и да не можеш да спреш до обекта да си разтовариш стоката а ? Знаете ли кво е да мъкнеш 10 кашона по 20 кила на 500 метра разстояние заради ей такива като вас дето мрънкат за паркирането. Ще спирам кадето си искам .
-3
 
 
Олигофрени,не се правете на интересни,човека е спрял да остави кафе....търсите под вола теле....ще му намерите та**ците...
Aнонимен
на 24.08.2019 г.
0
 
 
Ми обадете се на оп репатриране
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1703) 16%
Спас Гърневски (1492) 14%
Д-р Иван Чомаков (1017) 10%
Славчо Атанасов (2747) 26%
Иван Тотев (2706) 26%
Здравко Димитров (923) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: