ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Световноизвестна пловдивчанка записа името си в историята на Starbucks
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 08:00 / 23.04.2019Коментари (0)6037
©
Пред партньори, медии и почитатели световноизвестната кафе-верига Starbucks, представена в България от AmRest Coffee, лансира новото здравословно меню, създадено специално за Starbucks от новото лице и първата жена – член на журито на MasterChef – Силвена Роу. То включва плодово смути с ананас, банан и манго, десерт с чия и маракуя, както и кроасан с риба тон и сирене "Моцарела“.

По традиция част от продажбите, реализирани от менюто на Силвена Роу в Starbucks, ще бъдат дарени на сдружение "Русаля“ – организацията, която е създала и управлява частното училище за изкуства и занаяти за социалнослаби деца във великотърновското село Русаля. По този начин, опитвайки вкусните предложения от менюто на Starbucks, почитателите на качествената храна и на бранда ще могат лично да допринесат за една благородна кауза в името на децата на България.

"За нас е изключително вълнуващо да вдъхновяваме хората да обърнат внимание не само на висококачественото кафе и напитки, а и на здравословната и вкусна храна. Искаме да бъдем все по-близо до нашите клиенти, да развиваме кафе културата и бранда в България. Освен новите блендове и продукти, които вече предлагаме и ще въвеждаме през годината, наш приоритет е развитието на здравословната линия. Очакванията на потребителите стават все по-високи и съответно нивото на предлагане е от първостепенно значение.“, сподели Иван Георгиев, Регионален мениджър на Starbucks България, по повод новото меню.

"Щастлива съм да работя съвместно с бранд като Starbucks, който е спечелил милиони верни почитатели по целия свят. Нашето ново меню в България ще отговори напълно на професионалния подход на веригата, като чрез него още повече хора ще могат да станат съпричастни към една по-висока кулинарна култура и здравословен начин на живот. Също така се надявам съвместната ни социална кауза да намери много съмишленици и да зарадваме с помощта си талантливите деца от училището в Русаля“, каза Силвена Роу.

През тази година предстои откриване на още обекти Starbucks във Варна и София, като продължават преговорите за разширяване на веригата и в други градове. Извършва се и реновиране на по-старите обекти на компанията у нас.

На 30.03.2019 г. за първи път в България Starbucks отбеляза глобалната инициатива "Часът на Земята“, пускайки в употреба специална чаша за многократна употреба с уникален дизайн. Така компанията насърчава клиентите да донесат собствените си чаши, когато посещават Starbucks, което е основен приоритет в стратегията за намаляване на отпадъците.

Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest Coffee, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.

Целта на Starbucks е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks roast.

В България първото заведение Starbucks отвори врати през 2008 г. на ул. "Гурко“ 62 в столицата. Днес обектите вече са тринадесет – осем в София, два в Бургас – в мол Galleria Burgas и Burgas Plaza мол, два в Пловдив – в мол Plovdiv и Plovdiv Plaza мол и два във Варна – ул. "Воден" 13 и мол Delta Planet.

Силвена Роу е име, което всеки запален по кулинарията е чувал. Тя е шеф-готвач, автор на няколко книги, писала е кулинарни статии в "Гардиън“ и е гощавала знаменитости от ранга на Клаудия Шифър, Тина Търнър и Шер. Тя е новото лице на MasterChef. Роу е първата жена в историята на формата у нас, която застана до шеф-готвачите Андре Токев и Петър Михалчев като член на журито. Силвена е от Пловдив, но влиза в графата "граждани на света“. В момента тя управлява свой ресторант в Дубай и разпределя времето си между Обединените арабски емирства, София, Ню Йорк и Лондон.

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца c. Русаля. Най-общо неговата мисия е да предостави възможност на талантливи и даровити деца да получат абсолютно безплатно качествено образование и възпитание, да осигури индивидуален подход на работа, професионална грижа, отличната база и среда изпълнена с уют, спокойствие и любов, да предостави най-добрия екип от учители, ментори, експерти и вдъхновяващи творци, които водят деца към себепознание и себеизява.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: