Светещи фенери полетяха над Пловдив в подкрепа на приемната грижа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:09 / 31.07.2014
2225
Десетки пловдивчани подкрепиха приемната грижа и казаха "Не" на изоставянето на деца. Те участваха в събитието "Нарисувай детството", организирано от фондация "За Нашите Деца" и така отбелязаха края на кампанията за набиране на нови приемни родители за изоставените деца на възраст от 0 до 3 годинки. Тя премина под надслов "Приемните родители даряват любов, дарете и вие".

На Гребната база в Пловдив всички, които не са безразлични към съдбата на децата, изрисуваха щастливото детство и го пожелаха на тези от тях, които растат без родителска грижа.

Те им пожелаха да бъдат обичани, да имат мечти и приятели, с които да играят и най-важното - да имат семейство, което да ги дарява с любов и нужните условия да растат и се развиват пълноценно.

Иванка Шалапатова - изпълнителният директор на фондация "За Нашите Деца"- благодари на всички присъстващи, защото, по думите й по този начин те показват своята съпричастност към апела на фондацията да няма нито едно дете в Пловдив и региона, което да прекарва своето детство в социален дом, а да живее в сигурна семейства среда, където да развие своя потенциал. Шалапатова заяви още: 

"Тази вечер сме се събрали, за да поставим края на кампанията за приемни родители в Пловдив. Да изразим своята съпричастност като рисуваме и да отправим нашите пожелания за децата в нужда. Но най-вече, за да се замислим за това какво всеки от нас може да направи, за да има семейство за всички 130 деца в Пловдив, които тази нощ ще заспят отново сами, без родители. В Пловдив има само 25 приемни семейства и ако ние не можем да сме следващото, но познаваме хора, които да насърчим да станат приемните родители, нека го направим днес, защото децата не могат да чакат" .

Една от алеите на Гребната база се изпъстри с прекрасните рисунки по темите Моето семейство, Моите приятели, Аз играя, Аз мечтая, Аз обичам. Художникът Атанас Хранов отличи най-добрите от тях и също подкрепи каузата на фондацията. С нас рисуваха, Десислава Шишманова - директор на БНТ-Пловдив, представители на бизнеса, общественици художници от Пловдив и Асеновград.

На дървото на пожеланията всеки закачи своето послание към уязвимите деца, а в небето вечерта полетяха светещите фенери на надеждата.

В събитието взеха участие и доброволците младежи от БЧК Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Новото затруднение за хиляди шофьори в Пловдив е факт, от Общинат...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Този влак повече никога няма да мине през Пловдив
Кола блъсна две 13-годишни момичета на пешеходна пътека в Пловдив...
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).