ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съдба! Блокирало предно ляво колело причинило трагедията на "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 14.07.2020Коментари (18)53463
Експерти на АПИ и представители на браншовите организации по пътна безопасност извършиха оглед на автомагистрала "Тракия", в участъка при 160-ия километър, където ТИР уби петима души. Целта е да констатират проблемите по аутобана, предават БНТ. Приключи огледът на представителите на АПИ и браншовите организации. Всички бяха категорични, че трябва да обединят усилията си за преодоляване на пътния травматизъм у нас.

Констатираха и нередности като износена пътна маркировка, стари мантинели и разрушаване на износващия пласт на асфалта в някои участъци от магистралата. Те се разбраха да работят заедно, за да няма повече такива инциденти като този с турския ТИР. Тук бяха и представители на сдружението на шофьорите, които имат своя версия за инцидента с камиона, който уби петима души.

"Мога да твърдя, че е блокирало предно ляво колело. Това се вижда от кадрите на всички телевизии, които го показаха. При блокиране само на предно ляво колело задницата се завърта надясно и това, което се е случило - той пада настрани и помита вече всичко напред.

Но ако ограничителните съоръжения го бяха задържали в неговото платно, не е сигурно дали жертвите щяха да са по-малко, защото движещите се зад него, щяха да се ударят директно в него и може би жертвите щяха да са повече. Голямо значение е имало това колко автомобила е имало в момента на пътя", коментира Христо Радков. Все още остава критично състоянието на 2-годишното момиченце, което пострада при катастрофата.



Още по темата: общо новини по темата: 14
15.07.2020 »
14.07.2020 »
14.07.2020 »
13.07.2020 »
13.07.2020 »
13.07.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
айде стига глупости.Изведнъж всички станаха експерти.Блокирало колело значи липса на вина и липса на обезщетения за наследниците.Как може български експерти да говорят глупости за турски тираджия.
0
 
 
Еми да, днеска по същата магистрала 50 километра се кара с разрешение 90 км, кога щесе ремонтира този уж нов участък, винетки данъци застраховки и Евро пари къдеса
0
 
 
Пълни глупостите! Турците карат като зомбита, не спазват почивка защото в България с 50 евро даяджията го пуска
+1
 
 
А ако за минута оставим настрана окаяното състояние на единствената и най-натоварена магистрала в България, можем дружно да попитаме защо тези огромни турски зверове продължават да се толерират? За тях не важат ли правилата по пътищата? Тахографи? Блокаж до 90 км/ч ? Може да не са подвластни на правилата за движение установени и приети от така желания от тях ЕС, но те се движат по пътища, които са част от ЕС? Докога всички безумни нареждания, заповеди, ограничения, винетки и какво ли още не ще са валидни само за обикновените (простосмъртни) граждани ?!?!? Колко живота трябва да бъдат отнети още? Някой изобщо мисли ли ?
0
 
 
Само преди дни премиера ни обясняваше за хубавите магистрали.Без да намесвам инцидента,видяхме лоша настилка и изгнили мантинели, липса на маркировка.Мантинели от 90те години,защото със собствени средства без европейски пари неможем да направим нищо.Освен направа иска и поддръжка което е по сложното.
0
 
 
Какво колело бе мангалите от Турция си плащат и си карат както си искат....
0
 
 
Кажете и за състоянието на пътя в този участък
+2
 
 
Аве, кви колелета, кви пет лева. Оригинално кюрда си е заспал и тва е. Жалко за хората, който уби, тоя мангал. Колелета?????
+1
 
 
Глупости на търкалета произнесени от някой си Христо; както си караш и ти блокирва някое от колелата а защо не и всички барабар с резервните и колелата на ремаркето. Нещо тахо шайбата да са намерили да я разгледат....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: