Събарят 120-метров комин в Пловдив днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:12 / 14.10.2014
2744
Днес ще се извършат разрушителни дейности по събарянето на 120-метров комин на територията на отоплителна централа (ОЦ) "Юг", намираща се в Южна индустриална зона в района на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив.

Разрушаването нa недействащия от три години комин е част от програмата на EVN Топлофикация за модернизация на производствените съоръжения и спазването на съвременните екологични норми в Пловдив.

ОЦ "Юг" се използва като поддържаща мощност при необходимост за захранване с повече топлинна енергия на ж.к. "Тракия".

Планът по събарянето е съгласуван с институциите, включително с органите на МВР, Община Пловдив и т.н. Дейностите по събарянето на комина ще са в диапазона от 15:00 ч. до 17:00 ч. днис, като конкретният момент ще зависи от готовността на екипите, подготвящи събарянето.

По тази причина 30 минути преди определяне на старта на реалните дейности по събарянето достъпът с автомобили от бул. "Кукленски шосе" до района на ОЦ Юг ще бъде временно блокиран от МВР.

Събарянето на комина ще бъде предшествано от звукови сигнали съгласно разпоредбите. Като индустриален район ограничителните мерки няма да засегнат жилищни части на Пловдив, обществени и социални институции.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).