ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Страшно меле, юмруци и бензинова резачка в Кючука!
Автор: Васил Динев 08:44 / 12.12.2017Коментари (37)32983
Пейки и барбекю разпалиха междусъседска война в Кючука с бой, резачка и ъглошлайф. Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия. И разказва: "Може ли пейка, маса и барбекю пред жилищен блок да скара жестоко съседи? Може, разбира се, особено ако блокът се намира в "Кючук Париж". Как едно хубаво начинание може да скара съседи и да разпали истинска война между тях. 

Всичко започва през пролетта на 2010 година, когато живущи от три входа в блок 1504 на улица "Даме Груев" решават да поставят две пейки, маса и барбекю. Идеята им обаче не допада на един от живущите в блока. Той започва нескончаеми разправии със съседите си, защото кътът за отдих е под прозореца му, вдигало се шум, който му пречел да почива и спи. Освен това не бил информиран, нито пък е давал съгласието си той да бъде разположен точно там.

Напрежението ескалира след време, когато седящи на пейката са атакувани от недоволния съсед и негов роднина. Настава масово меле, в което освен размяната на удари, се вади и бензинова резачка, с която да се отрежат краката на масата. Естествено опитът е неуспешен. Идва полиция, която разтървава биещите се и отвежда няколко човека в районното.

В късната есен на тази година идва писмо от кметството на район "Южен", с което се уведомява, че след направена проверка масата, пейките и барбекюто са незаконни. Даден е и срок от 1 месец за доброволно премахване. Под заповедта стои подписът на завестник-кмета Апостол Шопов. Тя е издадена въз основа на жалба на засегнатия комшия Ангел Галинчев. 

От трите входа обаче реагират веднага и събират подписка, с която да защитят къта за отдих. Тя е приета в районното кметство, а това предполага, че издадената вече заповед за премахване ще бъде анулирана, а всичко направено заедно и солидарно от съседите ще бъде узаконено. А то не е малко - поставени са още няколко пейки, детска пързалка и люлка, направен е и пясъчник за игра.

Тази сутрин шум на ъглошлайф буди хората от блока. Оказва се, че недоволният съсед е взел нещата в свои ръце и премахва със замах пречещите му пейка, маса и барбекю. След няколкоминутна борба оставя разпилян и за назидание нарязания кът за отдих. Последва нова среща със зам.-кмета Апостол Шопов. Подадена е и жалба в полицията.

"Може би от районното кметство трябваше да издадат нова писмена заповед, с която се спира изпълнението на предишната", разсъждава един от потресените от самоволното премахване на мястото за сладка раздумка Филип. Получили са обаче уверение, че напролет кътът им ще бъде възстановен и този път всичко ще е законно".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на хлорофоб
премахни филтъра

РЎРї Канализация-ОтпуС?РІР° тоалетни канали клекала водосточни тръби сифони РјРёРІРєРё СЃ РјР°С?РёРЅР° прочиства
на 12.12.2017 г.
-7
 
 
Пейката не се ползваше от пияници , а от майки с малки деца защото там където е пейката има най-голяма сянка лятото .И ако трябва да бъдем честни прозореца на Ангел Галинчев е на 4 метра от пейката . И никой не му пречеше просто злобата която таи в себе си е в повече и определено е подхранвана от съпругата му Светлана Галинчева Всички които ги познават знаят за какви хора става на въпрос .И освен това защо никой друг не се оплака той не е единствен с прозорец от към пейката значи не е така както искате да го изкарате ,че пейката се ползва от пияници. Това е самата истинна Вие сами си направете изводите .
+5
 
 
Смях , пиянките са "потресени" , че не им търпят екцесиите . Статията е написана абсолютно тенденциозно . С малко юридическа помощ човека , чието име сте разкрили може да ви осъди .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: