ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Страшна драма споходи млад мъж! В Пловдив с хрущял от ребро спасиха некрозиралия му нос
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 11.12.2019Коментари (0)14563
©
Снимката е архивна
Водещият специалист в пластичната и реконструктивна хирургия на костите на лицето д-р Питър Ким от Южна Корея консултира проблемни пациенти на УНГ отделението в УМБАЛ "Пловдив".

Той гостува по покана на д-р Асен Асенов, началник на лечебното звено. Преди да посети болницата, д-р Ким участва в престижен научен УНГ форум у нас, където бе поканен от Българското дружество по оториноларингология и изнесе 30-минутна лекция за реконструкция на нос с фино раздробен хрущял от ребро.

Консултираните от д-р Ким пациенти бяха оперирани от д-р Асенов и от д-р Ангелос Карацияс от Кипър, който също е сред водещите специалисти по пластична и реконструктивна хирургия в света. И двамата хирурзи са преминали обучение за приложение на неговата техника в Южна Корея и използват специално създадения от него уред за натрошаване на ребрения хрущял.

Единият случай е свързан с деформация на колумела /б.а.-средната част в основата на носа между ноздрите/ следствие на некроза на носната преграда след операция. До този момент 38-годишният пациент, на който първоначално е направена корекция заради изкривена носна преграда, преминала чудесно, се налага да претърпи нови 4 интервенции, които до този момент са неуспешни.

"Анализът на д-р Ким ни посочи слабите места, водещи до деформацията и ни помогна да решим проблема, посочи д-р Асенов. Пациентът се възстанови отлично и е не само доволен, но и щастлив да води нормален начин на живот.“

Д-р Питър Ким е на 47 г. и е създател на концептуално течение в медицината, което свързва външния изглед на човека, чертите на лицето и тялото му като цяло с болестта, навиците и други характеристики. По този начин се дава адекватно обяснение за възникналия здравословен пробле
©
м. Чрез препоръки за упражнения и промяна в навиците той се отстранява. Д-р Асенов даде пример с човек, на когото се потят дланите, че южнокореецът дава съвет да прави лицеви опори. По този начин се намалява кръвотокът към ръцете и те спират да се изпотяват.

По покана на д-р Ким началникът на УНГ отделението в УМБАЛ "Пловдив" участва във Втория международен симпозиум "Пинокио 2019“, който се проведе в Южна Корея. Д-р Асенов изнесе презентация, подготвена съвместно с проф. Карен Джамбазов, председател на Българското дружество по УНГ. В нея беше представен българският опит с усложненията на меките тъкани при ринопластика и начините за справяне с тях. Втората презентация на водещия УНГ специалист беше съвместна с д-р Карацияс, в която бяха представени резултатите от ползване на уреда на д-р Ким за фино натрошаване на хрущял от ребро при пластични интервенции.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: