ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стефан Стоянов пред студенти: Заедно да направим образователната ни система конкурентна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:02 / 10.02.2018Коментари (2)3394
©
Университетът по хранителни технологии в Пловдив е домакин на редовното Общо събрание на Националното представителство на студентските съвети. Организацията e най-голямото обединение на студентската младеж, представляваща обучаващите се над 230 хиляди студенти в страната. Организацията с председател Яна Вангелова е член и представител на Европейския студентски съюз (ESU) в Република България.

Сред гостите на официалното откриване на събитието бяха заместник-кметът "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество" Стефан Стоянов, проф. д-р Любен Тотев - председател на Съвета на ректорите и ректор на Минно-геоложкия университет, ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Тенев Динков, ректорът на Аграрния университет проф. д-р Христина Янчева и ректорът на АМТИИ проф. Милчо Василев.

"Уважаеми приятели, имаме едно общо предизвикателство с Вас - заедно да направим така, че нашата образователна система да е по-конкурентноспособна" - с тези думи заместник-кметът Стефан Стоянов приветства участниците във форума от името на кмета на Пловдив Иван Тотев и общинската администрация.

"Като член на Европейския съюз страната ни е част от най-свободния свят, от най-големия пазар, част от най-голямата икономика на света. Българската икономика става все по-силна, безработицата е ниска, образованието се развива напред, но като че ли не толкова бързо, колкото ни се иска", заяви Стефан Стоянов пред аудиторията. Той подчерта, че обща отговорност е по-бързо да приближим нашето образование с европейското и световно.

"Давам си сметка, че живеем в началото на 21 век и около нас светът се променя много бързо. Но образованието и знанията, които ще получите вие и следващите поколения са в основата на развитието на България. От Вашия личен успех зависи как ще се развиват нашите градове, нашата страна и колко конкурентноспособни ще бъдем", каза още заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов. Според него като представители на най-голямата студентска организация младите хора трябва да вложат енергия за това образованието да бъде по-отворено към икономиката и към живота. "Добрата новина е, че то е стъпило на много стабилна основа - имаме добри средни училища, добри университети, но усилието трябва да бъде постоянно, за да бъдем по- конкурентни и да даваме сила на нашата икономика", допълни той.

От името на Управителния съвет на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България и от академичното ръководство на Минно-геоложкия университет приветствие отправи проф. Любен Тотев. Той подчерта доброто сътрудничество през последните години между Съвета на ректорите, Националното представителство на студентските съвети и Министерството на образованието.

Като символичен домакин на срещата ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Динков изказа благодарност за работата на ръководството на националната организация, както и за активната дейност на Студентския съвет на УХТ. Той подчерта, че тази година УХТ отбелязва 65 от основаването си, като в момента във висшето училище се обучават над 3000 студенти в степените бакалавър, магистър и доктор. Университетът по хранителни технологии в Пловдив е единственият специализиран ВУЗ, който подготвя кадри в областта на хранителните технологии, хранителното машиностроене, биотехнологиите, туризма и икономиката на хранителната промишленост.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Пенчо Стоянов
премахни филтъра

0
 
 
Как да стане тази, г-н Стоянов, като хора като Вас прикриват директори като Екатерина Делинова ( член на БСП, назначена от Гергов по времето на Орешарски за директор на ОУ "Пенчо Славейков" ) , която за две години е прахосала 20 000 / ДВАДВСЕТ ХИЛЯДИ / ЛЕВА !!!! на българските данъкоплатци, но Вие отказвате да предприемете каквото и да е срещу нея защото се "отчита" на ГЕРБ !!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: