ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стартират мащабни археологически разкопки, Центърът става най-красивият в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:26 / 07.03.2012Коментари (52)14554
© Plovdiv24.bg
Централната градска част на Пловдив трябва да стане най-красивата в цяла България, заяви своето намерение на брифинг кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За целта от месец май започва реализацията на мащабни проекти, свързани с археологията на Пловдив. Ще се обхване не само разкриването на западната страна на Форума, а и съществуващи вече такива проекти, които са затлачени в годините, като северната страна на съоръжението, Одеона, Римския стадион, Римския театър и Малката базилика, за която вече има строително разрешение. Известно е, че община Пловдив няма да плаща на работниците по разкопките, тъй като в момента се обучават 50 човека от бюрото по труда, които ще получат своите възнаграждения по оперативна програма "Човешки ресурси".

Със 100 000 лв. стартира реконструкцията на Форума, с реализацията на която центърът ще придобие съвсем нов облик. "Ако средствата не стигнат, ще вкарам предложение до Общинския съвет сумата да бъде увеличена", категоричен е градоначалникът. Паралелно с това плочките пред Пощата ще бъдат подменени.

В петък тази седмица зам.-кметът Димитър Кацарски ще бъде на посещение в Министерството на културата, за да се стартира процесът по предоставяне управлението на Източната порта и Голямата базилика на община Пловдив. Ресорният заместник на Тотев ще се срещне и с директор дирекция "Държавна собственост", за да се ускори получаването от Общината строителното разрешение за Одеона и втория етаж на Римския стадион.



Още по темата: общо новини по темата: 51
17.01.2024 »
14.01.2024 »
19.04.2022 »
17.12.2021 »
30.05.2021 »
19.10.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
БРАВО ЗА ТОВА НАЧИНАНИЕ,КМЕТЕ!!! НО,МОЛЯ ТЕ ,ПОМИСЛИ И ЗА ОЛЮЩЕНИТЕ СТАРИ СГРАДИ ПО ЦЕНТЪРА,ЧЕ ...МНОГО ГРОЗНА СА КАРТИНА.....
+1
 
 
хъмхъм само да не се наложи да изселим 70% от града за да го разкопаем и да го изложим на обществено съзерцание - че където и да копнеш в център излиза археология, а една сграда, за да мине през НИПК отива две три години - ако си без връзки
+3
 
 
Говори се,че пощата ще бъда превърната в музея на Римското наследство.....
+2
 
 
Браво, Първо за плочките пред пощата после и за всичко останало!!ТОВА Е ТО, МЕРАК СЕ ИСКА , пари винаги ще се намерят. Тотката бая комбинативен ще излезе ,Тотка ние сме зад теб !! Тотката и Бат Бойко са пичове!
+2
 
 
Дано да стане! Пловдив е целиат археология и ще стане още по-красив! Трябва да се даде път на археологията в Пловдив
+6
 
 
Ще пия не едно,а сто и едно,ако бъде оправена онази ужасна дупка,обграждаща "приказно красивата" Централна поща откъм Тримонциум и откъм булеварда!... Знам,че там се намират ценни археологически артефакти,затова тя е така непипната,но опази Боже от тая грозотия - там е обраснало с бурени и саморасляци и прилича по-скоро на бунище. Иначе и аз бях изгубил надежда,че ще се появи градска управа,която да работи "ЗА" града,след 20-те години,в които бандитите томасян,гърневски и - другите двама няма да ги споменавам,да не си цапам монитора - съсипваха умишлено и целенасочено Пловдив. Но ми се ще да вярвам,че най-после са се появили такива хора - дано успеят,Пловдив е "ЗА" с двете ръце!
+2
 
 
ТОЧНО ТАКА - НАШАТА ИСТОРИЯ ЗАПОЧВА ОТ НАШИТЕ БРАТЯ -ТРАКИТЕ !!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-3
 
 
Хляб и зрелища!- толкова непреходно.
+6
 
 
След 4 годишнаната селения на Славчо,тоталния упадък на града ни, милионите окрадени покрай Синдикалния Дом,некъдърното асфалтиране и ремонти,Рендета,3 милионни далавери на балдъзата му-и прочие и прочие пловдивчани трудно могат да повярват,че някой може да направи нещо хубаво за града ни.Дори и да го видят-няма да го повярват и ще викат-а стига бе.Иначе-проекта е страхотен! Но ако забелязвате -Кмета е ентусиазиран,иска да го направи,а подчинената му -която отговаря за разкопките почва да мрънка-ми не може,ми трудно е,ми не знам дали ще стане..и тая е стара тоталитарна кадърка,която не е свикнала да работи,а да отчита дейност.И после като ги разкарва Тотев от общината-почват да реват-чистка имало,не знам си кво имало.Ами като не ставаш ,а само си клатиш краката -ми чупката!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: