ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стартира жалко подобие на Пролетен панаир 2010 с рекорден спад, изложението в Търговище ни настига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 11.05.2010Коментари (50)13610
©
Въпреки негативните факти, Гергов не изглеждаше притеснен. Напротив, радостта му бе нескрита, особено на фона на загрижените физиономии на останалите
Пловдивският панаир се срива като изложители, приходи и реноме, откакто го пое "бизнесменът" Георги Гергов и за това Plovdiv24.bg алармира от доста време (б.р. виж статиите по темата под новината).

Днес стартира жалко подобие на емблематичното изложение Пролетен панаир. Спадът в изложителите спрямо миналата година е цели 30%. Оглавяваният от Гергов и кликата му Панаир, бележи тенденция и растеж, единствено в срива си.

Истината за изложителите през последните години обаче е доста по-жестока. Изложителите през 2007 са били 1247, през 2008 - 991. През тази година услужлива социологическа агенция огласява колко са доволни изложителите и как поне 91% щели да дойдат и следващата година. Това ужасно напомня на процентът, с който се избираше всеки път БКП по татово време.

Следващата година обаче има срив с над 30% и идват само 527. Тази година намалението /изложителите са 291/ с 30% се смята на база миналата година.

В същото време трябва да отчетем, че в сравнение с открития вчерапролетен панаир в Търговище все още нашите изложители са два пъти повече - там са отишли само 140 фирми. Това опровергава редовните и единствени оправдания от страна на ръководството на панаира, че спадът бил заради кризата.

Какво показват цифрите - намалението на изложителите за три години - откакто бе приета концепция за "преструктуриране", реално е над четири пъти.

Още по-стряскащ е спадът на чуждестранните изложители - от 625 през 2007, на 52 тази година. Или над 6 пъти.

Наистина е криза, но в същото време налице е тенденция, която започва преди кризата.

Държавата вече призна, че е абдикирала от управлението.

Ръководството на панаира пък се гордее с направеното за външния вид на панаира. Явно обаче за чуждите инвеститори външният вид не е най-важен, но за сега козметичните ремонти успяват да замажат очите на доста хора у нас.




(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 43
17.06.2010 »
16.06.2010 »
14.06.2010 »
21.05.2010 »
16.05.2010 »
11.05.2010 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
малеее ама то има панаир ли , аз живея на зад хотел марица и за първи път не си личи по нищо че е панаир
+4
 
 
това,което днес видях направо ме изуми!таксиметров шофьор съм,минах като на парад 6 пъти днес през колелото на панаира!панаира е покоиник!интересно защо тези червени бандити продължават да строят хотели и незнам си какво си срещу него!
на 11.05.2010 г.
+8
 
 
Преди беше панаира 10 дни и там можеха да се видят неща,които фантазията ни не позволяваше да сънуваме! Старци ненапускащи родното село,хващаха влакове и рейсове чак от северна България.Макар и за броени дни столица на България бе Пловдив.Там съм гледал компютри и печатарски машини както индианец гледа пишеща машина.Днес обаче когато нещо ни трябва ние не ходим на Панаир а в магазин защото потребностите ни се ограничават до плазмен телевизор,мобилен телефон,цифров фотоапарат и двд плеър!Каквато ни икономиката такъв ни и панаира...слаби и затихващи.Не ни трябват машини,не ни трябват проекти нищо вече не ни трябва! Просто няма заводи,промишленост,селско стопанство,култура... Имаме всички по 2 автомобила с които бръмкаме хаотично като свободни електрони и сме вече не работници а бизнесмени от тук купим,там продадем абе да върви алъш-вериша.
+5
 
 
Минавах от там около 10 часа и нямаше автомобили дори на паркинга , само полицейското присъствие предполагаше някакво събитие. Само не трябва да забравяме, че за всяко прасе идва коледа!!!
+5
 
 
Странно,минах от там и даже не разбрах че има панаир. Сега от тази новина разбирам за това :))).
+1
 
 
Чудно ми е какво е бъдещето на панаира, палатите...земята...някой има ли идея, защото като панаир няма да го бъде...
+4
 
 
Откъдето е минала червената чума, там нищо не вирее...Жалко за Пловдив, дори и приказката умира в спомените на пловдивчани, а гробът на реалността отдавна вече е покрит с бурени.
+3
 
 
Винаги започвам да пиша нЕкЪв дълъг коментар и стигайки до около средата си задавам въпроса: Кой по-дяволите го интересува моето мнение и за какво да се хабя да пиша толкова като нищо няма да променя? Смешно ми е драги зрители Тъжно ми е. Незнам да се смея или да тъгувам. Толкова мачкан и маниполиран народ сме, че сме поробони за десетилетия на пред. Никой не смее да протестира и да иска обяснение. Тази държава по принцип е на нас БЪЛГАРИТЕ а не на шепа хора, които си правят каквото си поискат и то безнаказано. Дефакто обаче всеки знае как е. Гледам новините и какво да видя. Византиците на юг от нас заливат странат с протести и знаят как да отстояват правата си. Като стана дума за Византия се сещам как ПРАБЪЛГАРИТЕ (славните ни прадеди) са поставили Византия наколене карайки е да признае малка и невзрачна БЪЛГАРИЯ, която по късно ги е поставяла не веднъж от страната на губещите. И пак си задавам въпрос: КЪДЕ Е ТОВА САМОЧУВСТВИЕ И ТАЗИ НАЦИОНАЛНА ЕДИННОСТ В БЪЛГАРИНА. И така докато всеки гледа той да е добре пък другите кучета ги яли ще сме си на това СМЕЩНО положение. Това си е моето мнение и всеки поискал да ми го промени ще е като глас в пустиня.
+2
 
 
А какво прави този Трайков на откриването ? Нали уж щеше да съди свинаря, а той го лигимира с присъствието си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: