ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Специална вечер в Пловдив, свързана със сексуалната ориентация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 09.04.2019Коментари (3)2338
©
Фондация GLAS организира специална киновечер в Пловдив, посветена на темата за разкриването и силата да бъдеш себе си. В рамките на събитието ще бъде представен документалният филм "Да се разкриеш“ (2018) на френския режисьор Дени Паро. Лентата е сбор от автентични видеозаписи, подбрани от интернет, на тийнейджъри и деца, които за първи път споделят с родителите си за своята сексуална ориентация и/или полова идентичност.

Филмът беше представен за първи път на голям екран в София в рамките на съвместната инициатива "Кино и пол“ на Фондация GLAS и София Филм Фест 2019 през март. Кино творбата участва в редица международни фестивали и е отличена със специална награда на Международния филмов фестивал във Варшава, Полша. 

"Филмът изпраща едно изключително важно послание за разбиране и приемане, което искаме да пренесем и извън София, за да отворим диалог както с местната ЛГБТИ публика, така и с всички граждани на Пловдив, който винаги се е гордеел със своя дух на откритост и мирно съжителство между различни етноси и малцинства. Посланието обаче придобива още по-голяма значимост на фона на тревожното нарастване на езика на омраза и заплахите за физическо насилие срещу ЛГБТИ общността, които през последните няколко месеца започнаха да придобиват истерични размери и да опетняват доброто име на града“, коментира Симеон Василев, председател на Фондация GLAS.  

Преди прожекцията Фондация GLAS в партньорство с Британския съвет ще представи за първи път у нас и 5 късометражни филма от Великобритания на ЛГБТИ тематика. Кратките кино произведения са част от програмата на ЛГБТИ кинофестивала BFI Flare, който се организира всяка година в Лондон от Британския филмов институт.  

Някои от подбраните филми са били включени и в глобалната кампания за ЛГБТИ+ филми #FiveFilms4Freedom, която се организира съвместно от Британския съвет и Британския филмов институт с подкрепата на ООН. В края на март Фондация GLAS стана партньор на инициативата на Британския съвет в България.  

Специален гост на прожекцията в Пловдив ще бъде Ребека Уолтън, регионален директор за ЕС на Британския съвет, която ще открие вечерта и ще представи късометражните филми в селекцията.  

Събитието ще се състои на 16 април, от 19:00 ч., в кино "Лъки“, а след него ще се проведе разговор между представители на Фондация GLAS и зрителите относно темите, засегнати във филмите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.04.2019 г.
0
 
 
Тия боклуци няма да се спрат. Спрете да ни навирате в лицето болните ви сексуални фантазии. Не на каквито и да е било паради и филми за пропаганда на тези хора.
0
 
 
Трябва да се напише какво е съкратената абвеатура- ЛГБТИ .Това е общност на хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност (лесбийки, гей, бисексуални, трансджендър и интерсексуални). Не всеки е запознат с тази материя.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: