ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Солистът на "Александров" Вадим Ананиев: Ние сме славяни и прекрасно се разбираме
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 21.06.2018Коментари (4)3674
©
"При нас има такова понятие – приемственост", казва прочутият солист на ансамбъл "Александров" Вадим Ананиев. Той пристига в България в края на юни заедно със 120 "александровци“ за концерти в четири български града. Гостуването на Академичния ансамбъл на Руската армия в Пловдив ще бъде на 28 юни в зала С.И.Л.А. "Александров“ ще представи не само своя "златен репертоар" - "Катюша",  "Смуглянка", "Очи черние", но и нови танци и също български песни, издават организаторите. 

"Традициите, заложени от самото начало на основаването на ансамбъла, се предават от поколение на поколение. Песните, изпълнявани от нашите предшественици, по-старото поколение колеги, са се запазили едно към едно и ние продължаваме да ги изпълняваме по същия утвърден начин. Това го спазваме, тъй като предишните изпълнители са внесли изключително много талант и душевност в тези песни, а също така и в танците", казва Ананиев. 

Вадим Ананиев вече 31 години е част от състава на "Александров". Известен е като "Мистър Калинка"заради изпълнението му на най-популярната руска песен по света. 

В края на 2016 г. не се качва на самолета, който се разбива край Сочи,тъй като му се ражда трето дете. "Благодарен съм на своя син, че заради него останах в Москва!“, казва  тогава Ананиев. 

На 25 декември 2016г. руски военен Ту-154 с 91 души на борда, сред които и голяма част от артистите на хора, се разби край Сочи и падна в Черно море. Така цветът на ансамбъла - 64 души от неговия състав, загина на път за авиобазата Хмеймим в Сирия, където трябваше да поздрави с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военнокосмически сили. Сред загиналите са художественият ръководител Валерий Халилов, балемайсторът Вячеслав Ермолин, главният хормайстор  Константин Майоров, солистите Виктор Санин и Григорий Осипов. Светът онемява от ужас. Италианският новинарски канал Rai News24, който разпространи трагичната новина, излъчи химна на Русия в изпълнения на ансамбъла. Световните медии написаха "Александров" замлъкна завинаги". Внукът на основателя на ансамбъла Евгений Александров казва: "Мъката е огромна. Загина цветът на ансамбъла...Летяха много, по целия свят, а загинаха в Русия…"

Никой не вярва, че хорът така бързо ще стъпи на крака, ще попълни състава си с нови хористи и ще започне отново да пътува. Но само няколко месеца след катастрофата това е факт. "Болката не е утихнала, но именно и заради паметта на загиналите си колеги, тръгваме отново на път!", казват от ръководството на хора.

Желаещите да попълнят състава са много, бързо се правят кастинги и само след месец редиците са пълни. Назначен е нов художествен ръководител – Генадий Саченюк. На 16 февруари 2017 г. на сцената на Централния академичен театър на Руската армия е изнесен първият концерт на обновения ансамбъл. Именно този състав идва в България. 

За своите нови колеги Вадим Ананиев казва: "Лично аз усещам вече, че имат необходимия "Александровски" хъс и се справят добре. А и във времето на интернет спокойно могат да гледат изпълненията на предходния състав и да се поучат от тях". 

Билети за концерта на "Александров" в Пловдив на 28 юни се продават на касата на залата и в системата на Ивентим.

/по  интервю, дадено за Оля Ал-Ахмет за БТА/







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези боклуци не са по различни от вълците на путин ,само метода на промиване на мозъци е друг,че всички сме славяни и сме били "братя" видиш ли .....
0
 
 
Вие сте си руска сган ГНУСНА ,не ни сравнявайте с вас
+1
 
 
Вие не знам какви сте ,но НИЕ не сме славяни.И говорите на български в старата му форма с падежи наричана черковно славянски. Което е пак ваша измишльотина.Когато Киприан Търновски ви става първи патриарх,той пристига с книги и богослужения с хиляди църковни служители за да ви разпространи вярата.На какъв език е говорил,че да го разберете ?Навярно този,който се е говорил и във Волжка България и който и вие сте говорили.Само ,че за да не ви изпуснат в лоното на исляма освен вярата ви е трябвало четмо и писмо.А то ако не знаете идва от България във вида изработен от Климент Охридски и Наум.Получавате го не щото сте ни братя ,а щото сте ни деца.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: