ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Софийско БМВ предизвика катастрофа в Пловдив и избяга
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 07.12.2011Коментари (64)18000
©
Снимка: Архив
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от наша читателка във връзка с пътнотранспортно произшествие, в което жената е участвала снощи. Публикуваме редовете й без никаква редакторска намеса:

Здравейте, разчитам на вас за съдействие. Ето за какво става въпрос: Вчера към 20.20 на кръстовището на ул. "Димитър Талев" и бул. "Н. Вапцаров" ни блъсна кола БМВ със софийска регистрация - черно, като шофьорът веднага избяга от мястото. След позвъняване на 112 дойдоха бързо 2 полицейски коли, но КАТ отказа да дойде, тъй като виновникът беше избягал и нямало как да съставят протокол. Всички се успокоиха, като видяха, че няма ранени, а ние сме с 8-месечно бебе, което наистина не пострада, но беше много уплашено. 

Последва второ обаждане на 112, за да разберем защо КАТ отказва да дойде, като най-накрая ме свързаха с дежурния и той склони да изпрати кола на мястото. Но така или иначе протокол не беше съставен, а ние само пуснахме жалба, за да се търси извършителят. 

Питам аз що за държава е това, след като КАТ отказва да дойде на мястото на произшествието с отговора: "ние нищо не можем да направим - намерете си начин да си вдигнете колата оттам?!?!"

Длъжностни лица от полицията не бяха открити за коментар по случая.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
в интерес на истината при моят случай водачката беше практикуващ лекар -псуваща като мангуста от предградията! имам и данните и адреса...тука ще спра!
+3
 
 
При избягал от местопроизшествието шофьор вариантите са 1. Пиян шофьор или наркоман. 2. шофьор без книжка. 3. Превозващ незаконни стоки (включително наркотици). 4. Беглец от правосъдието (пуснат за държавно издирване). 5. Крадец на автомобили с крадена кола. 6. Мамино синче, взело колата на тати или колега на полицаите. В първите 5 случая полицията е била длъжна незабавно да се включи в играта. Хайде сега разбирачите да обяснят защо полицията светкавично не се е включила и не е погнала много вероятен престъпник (5 от 6 случая прави над 80% вероятност да става дума за закононарушител или извършител на престъпление!)
+1
 
 
gerry,протокола ми го направиха след 1 месец пред КАТ заедно с виновния.. немога да разбера тази агресия в gerry, от компетентност ли се получава..? страшното плюене се получи ,май?
+2
 
 
браво на Димитър че знае закона , без протокол не можеш да докажеш птп пред застрахователите и да покриеш щетите.
+2
 
 
gerry, недоумявам по каква причина многократно се опитваш да ни натрапиш абсолютно некомпетентното си мнение. Колкото и невероятно да ти звучи, в тази държава все още си има закони, които някак си съм склонен да предпочитам пред твоята и на "работохолиците" от КАТ смехотворна теза. Съгласно чл. 2, ал. 1, т. 2 от Наредба № Iз-41 от 12.01.2009 г. за документите и реда за съставянето им при пътнотранспортни произшествия и реда за информиране между Министерството на вътрешните работи, Комисията за финансов надзор и Информационния център към Гаранционния фонд, за настъпило ПТП с материални щети СЕ СЪСТАВЯ ПРОТОКОЛ. А съгласно чл. 6 от наредбата, не се посещават от органите на МВР - "Пътна полиция" и не се съставят документи за: 1. повреди на МПС, възникнали в резултат на природни бедствия; 2. пожар на МПС; 3. повреди на МПС, възникнали в паркирано състояние; 4. повреди на МПС, които не са причинени от друго ППС; 5. повреди по стъклата на автомобила. Във всички останали случаи (включително и най-вече настоящия) органите на МВР са ДЛЪЖНИ да посетят местопроизшествието и да съставят протокол. За какви жалби и ЗМ-та се опитваш да ми споделяш? Протоколът за ПТП е официален документ, който се ползва с формална доказателствена сила и е най-важното нещо, с което трябва да се сдобием при настъпване на пътно-транспортно произшествие. Не някой друг, а именно пристигналият своевременно и на място полицейски екип може най-адекватно да отрази фактите и обстоятелствата, както и да събере наличните доказателства. Или пак ще въртим грамофонната плоча: РУП, жалба и пр.? И след някой друг месец постановление за спиране и после прекратяване. На мой ред ще кажа, аман от псевдоразбирачи като теб. Хората се възмущават с пълно основание от случилото се. То не стига че някой малоумник ще те блъсне и ще избяга, ами после да търпим и правоохранителните органи да ни мачкат за назидание.
+4
 
 
Просто нямам думи. Ако е някой баровец който са го блъснали с кола за 200 бона дали ще кажат така, май веднага ще завардят изходите на града и ще започне издирване, но нали е обикновено семейство което само данъците си плаща, без да дава нищо отстрани. С такива пазители на реда няма как да има ред в тази държавица!
+4
 
 
днеска аз присъствах на една катастрофа,на бул.Дунав,чакахме 50мин да дойде патрулка и да съставят портокол,2 пъти се обадихме на 112,кво да говорим повече,те ги мързи да дишат...
+3
 
 
може и да са го хванали и момчето да си е платило и да са му направили една уникална свирка тъпите полицаичета
0
 
 
Не се занимавайте с КАТ а идете и си оправете колата.Така или иначе застрахователя ще ви обясни как няма да ви плати пълен ремонт а това което прецени за пострадало. Вариант да направим водачите по-внимателни е да им се бръкне в джоба.Направете застраховката не на колата а на водача.Повече нарушения по-висока застраховка.И джигитите намаляват.
+9
 
 
Хора радвайте се че сте живи и здрави .а вашето момченце което ви е блъснало и е духнало ако се окаже НАШЕ МОМЧЕ може и национален герой да го направят с тези наши закони .правосъдие и прокоратура.....не ми се мисли
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: