ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След визитата на Руския имперски балет в Пловдив: Закрийте държавата!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 20.06.2015Коментари (26)5960
©
Мнение на гражданин, публикувано в megafon.blog.bg:

В четвъртък в Пловдив трябваше да се "състои" балет "Лебедово езеро" в изпълнението на Руския имперски балет на Античния театър. Употребявам думата състои, защото вместо да гледаме реален истински балет с всички негови красоти, гледахме една порнография на балет. 

Поради "лошите метеорологични условия" (които реално ги нямаше) постановката беше преместена от Античния театър в палата №3. Да, организаторите се бяха подготвили в случай, че вали, постановката да се състои. 

Дотук добре! До момента, в който не влязохме в палатата и видяхме, че няма как да се състои балет поради простата причина, че са продадени поне 3 000 места, а залата реално не може да побере повече от 2 000. 

И вместо хората да бойкотират представлението, да натиснат организатора да го отложи за друг ден, което реално можеше да се случи, то се състоя в абсолютно непригодни условия за балет за самите актьори и зрители.

Много искам да разбера как организаторите получават разрешение да се състои това събитие, без да има елементарни условия. Хората седяха на столове, наблъскани като сардини, нямаше въздух за дишане, не можеше да отидеш до тоалетна, жегата беше толкова голяма, че сауната е рай, а какво щеше да се случи, ако беше станал някакъв пожар или инцидент. Това щеше да е най-големият трагичен инцидент в новата ни история. 

Не знам дали има друг толкова прост народ, който да плати средна цена на билета 60-70 лева и да не можеш да гледаш балет. Реално хората от втория ред няма как да видят сцената, защото сцената е на 60 см от земята и вместо да е амфитеатрално, ние седим да обикновени посетителски столове. 

Плащаш 80 лева за билет и накрая нито можеш да седнеш, защото няма място за теб, нито можеш да гледаш, защото няма как да видиш сцената. Народът седи, мрънка, оплаква се, кара се помежду си, обаче никой не събира куража да извика някой от организаторите и да потърси отговорност. 

Как ще платиш една камара пари и никой няма да ти даде никаква информация. Организатор на събитието е "Джокер Медия". Толкова прост народ на едно събитие не бях виждал. Това с лошия материал не го вярвах, но вече съм убеден, че лошият материал е повече от 90%. 

Няма хора, има само оФце! Прости хорица, дошли да гледат балет. Нямаше балет, нямаше нищо. Имаше едно поклащане на едни хорица, които предварително се извиниха за това, че те не могат да играят на Античния. 

Вместо да излязат организаторите и да се извинят, да предложат на хората да им върнат парите за билетите, да отложат представлението, нищо подобно не се случи. Знаете ли, че коментарите на хората масово бяха "Ама няма ли някой да се оплачи?". И всеки чака другият да се оплачи. 

Искам да задам следните въпроси към всички малоумници, които присъстваха там, включително и организаторите:

1. Какво щеше да се случи, ако беше станал инцидент? В залата присъстваха повече от 3 000 души и ако беше станал гаф с осветлението и т.н., хората нямаше да имат физическата възможност да излязат през вратата. Вратата е една като входна врата на театъра в София. Просто щяха да се задушат.

2. Как е възможно да платиш 80 лева за билет и да гледаш тъпо и да те правят на маймуна и ти да продължаваш да гледаш тъпо?

3. Вместо да седнеш като нормален човек на Античния театър и да имаш видимост, защото балетът е визуално изкуство, за разлика от операта, която да речем може да я слушаш.

4. След като организаторите-обирджии са решили да променят мястото на събитието, без реално да има такава нужда, защо не построиха нормална сцена. Нормална сцена, за да може балетистите да танцуват, а не да маркират движенията си все едно са на тренировка.

5. Вече съм убеден, че тази държава никога няма да се оправи. Абсолютно никога. С този прост народ тази държава няма да я бъде. Няма да прокопса. Да влизат турците или който друг дойде и да се свършват мъките. Съжалявам, но ние не сме народ, който заслужава да съществува, защото сме малодушни. Ние сме малоумници, олигофрени, простаци, пълни чукундури и всичко друго, но не и разумни същества. И такива сме си били цял живот, не е от сега е това. 

Тази държава трябва да бъде закрита! Нито един от държавническите символи не функционира, защото народът е прост. Държавата я прави народът, народ няма следователно и държава няма.

P.S. Това се отнася за всички малоумници, които гласуват със знак минус, мислейки си, че са нещо повече от другите...








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на samanta
премахни филтъра

0
 
 
Aз имам друг въпрос. Разбрах, че са били доста скъпи билетите, разбрах, че е имало 3000 зрители. Дали само аз си мисля, че ако тези 3000 зрители ходеха на спектакли на Пловдивската опера и плащаха половината от цената на тези билети, никога съществуването на родното изкуство нямаше да е под въпрос. Защото нашите артисти не са по-лоши от Имперския балет. Е, може и да не могат да се сравняват с Болшой или със Скалата в Италия, но от тези, които гостуват у нас... определено пловдивските музиканти, певци и балетисти не са по-лоши! Но загиват, защото нямат достатъчно публика и приходи. Защото са... ами наши.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: