ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо тръгна сред хората, набеляза спешни проблеми за решаване
Автор: Георги Кирилов 07:42 / 14.09.2019Коментари (13)13661
©
Кандидатът на ВМРО - НФСБ за кмет на Пловдив Славчо Атанасов тръгна на традиционната си предизборна обиколка сред гражданите, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След срещите с тях той набеляза няколко проблема за решаване, които му бяха споделени от пловдивчани. Ето какво сподели той:

Родители ми поставиха въпроса за проблема с паркирането, когато отиват до училище или до детската градина за децата. Бях на срещи с хората от "Северен“ заедно с нашия кандидат за кмет на района Станислав Стратев. Поех ангажимент към майките, че ще премахнем действието на синята зона пред детските и учебните заведения по времето, когато се водят и прибират децата.

Обсъдихме и много други теми и най-вече проблеми. В Пловдив категорично трябва да се случат две неща – да бъде сменен сегашният порочен модел на управление и да се реши най-тежкия проблем на града в момента – кошмарният трафик. Жителите на район "Северен“ сами поставиха въпроса за трафика и най-вече за затрудненото паркиране.

"Движението, г-н Атанасов, не само е трудно и хаотично, то е опасно! А паркирането – на места невъзможно“, така ни се оплакаха. Аз им обясних, че моята кампания е такава, отивам на място, за да чуя какво имат да ми кажат те. Хората са напълно прави. Градският трафик е изключително затруднен, задръстванията са огромни, всички са изнервени, въздухът е замърсен, а броят на катастрофите и пострадалите расте. Нужни са спешни мерки за овладяване на тази критична за Пловдив ситуация. Проблемът с движението в нашия град е много специфичен, но и комплексен. Затова и решенията са в няколко посоки.

Паркирането пред училищата и детските градини може да бъде улеснено, като се премахне действието на Синята зона край всички учебни заведения, за да могат родителите да паркират свободно в часовете, когато водят децата си. Това ще го регламентираме. Синята зона трябва да се отмени и край болници, поликлиники и обществени институции, за да могат всички да имат свободен и лесен достъп до тези важни места. Това е едно от нещата, които – ако ни гласуват доверие - аз и моят екип ще променим веднага в организацията на движението и мярката ще нормализира хаосът край училищата и детските градини, който виждаме сега.

Нужни са и други, по-мащабни действия, за да се избави града от задръстванията. На първо място трябва да ревизираме основно "интелигентната система за контрол на трафика“ и да я направим наистина интелигентна. Центърът за управление на градското движение в момента е просто ням свидетел на хаоса и не работи по своето предназначение. Това бързо трябва да променим, като въведем в експлоатация неработещите сега електронни системи, а когато и където се наложи и ръчно управление на светофарните уредби, което веднага ще разтоварва задръстените участъци. В момента работните цикли на светофарите в града са настроени изключително неподходящо, задържат излишно потоците в дадени посоки и вместо да помагат, всъщност затрудняват още повече трафика. Ние сме готови да променим това веднага. Така в движението ще въведем необходимата логика и ред, каквито сега няма.

Не на последно място по важност са местата за паркиране. Спасението е в изграждане на нови паркоместа. В централната градска част това ще направим с модулни конструкции и нови етажни паркинги на възловите места, а по кварталите в спешен порядък ще отредим нови пространства за паркиране и ще изградим буферни зони, които да поемат част от автомобилите към центъра. Решаването на този проблем няма да стане бързо, защото инвестицията е сериозна, но със стратегията, която сме разработили, в реалистичен период до три години, промяната ще е сериозна и ще постигнем положителна промяна като цяло. С местата за паркиране, разбира се и с останалите проблеми по кварталите на "Северен" най-много ще помага на хората нашият кандидат за кмет Станислав Стратев. Кадърен, сериозно образован в чужбина, много активен млад човек, борбена натура, той не чака някой друг да му свърши работата. Имал е успех в Съединените щати на високи мениджърски позиции, но се връща, за да е полезен тук, в Пловдив и сега е силно мотивиран да успее и на родна почва. Можете да му имате пълно доверие, гарантирам за него!

На хората обещах още, че веднага ще предприема пълна ревизия на извършените улични ремонти в града през последните години. За да се установи със сигурност и след това да се отстранят причините, заради които основни пътни артерии в Пловдив се наводняват при всеки дъжд. Очевидно е, че ремонтите са извършени некачествено и спешна задача за мен и екипа ми е да потърсим съответната отговорност и проблемите да бъдат отстранени. Ще оставя без коментар въпроса защо общината не е направила това досега. В моята практика аз съм бил винаги много взискателен към извършването на ремонтите и ще прилагам отново стриктност и внимание към изпълнението на всеки един обект в Пловдив.

Пълното решаване на проблемния трафик ще дойде с рестартирането на стратегическите за Пловдив инфраструктурни обекти, които два мандата останаха замразени, поради което се стигна до днешната тежка обстановка по пловдивските улици. Ще спомена отново пътната връзка между районите "Западен“ и “Южен“ - "Модър-Царевец“, нужна е такава връзка и между "Тракия“ и "Южен“, разширяването на "Пещерско шосе“, второто платно на Коматевско шосе, затварянето на околовръстния пръстен, цялостния ремонт на булевард "Марица - Север“, довършването на булевард "Македония“, ремонта на булевард "Копривщица“, на булевард "Дунав“, на Рогошко шосе“ между двата моста, разширението на бул. "Александър Стамболийски“ и рехабилитацията на улица "Даме Груев“. Това е само една част от нужната на Пловдив инфраструктура, която да облекчи изцяло движението в града. За съжаление, тези обекти останаха невидими за управлението в последните осем години, но аз и моят екип приемаме тяхното рестартиране и осъществяване като основен приоритет и усилията ни са насочени в тази посока.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Miro ffffffUuu
премахни филтъра

+8
 
 
щял да прави още паркоместа и да маха синя зона ... което по всички учебници ще доведе до повече автомобили ... малоумник
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: