ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: През 2010-а правя нови крайречните булеварди, връщам Панагюрското съкровище у дома
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 03.01.2010Коментари (33)34715
© Plovdiv24.bg
Дори емоциите в новогодишната нощ на площада сред пловдивчани не умориха кмета Славчо Атанасов. От утре започва и новата му делова година. За неговите настроения, амбиции и обещания е интервюто му пред Plovdiv24.bg.   

- Господин Атанасов, с Новата година Ви пожеламе нов късмет, та да го предадете и на пловдивчани. Какво оставихте зад гърба си?  

- И хубави неща, но и известно неудовлетворение. Хубавото всички го видяха - заработи първият екологичен завод за отпадъци в страната, открихме пет нови детски градини, поне три от които са на суперевропейско ниво. Ами за мега-обекта бул. "Руски"-"България" през новия мост на Герджика какво да кажем - нима не е нещо добро?

- От какво тогава сте неудовлетворен?

- Физически не успях да се срещна с всички хора, които искаха лично да говорят с мен. Всеки ден приемам пловдивчани, но желаещите са толкова много, че времето не стига. И чувам, и виждам как пред кабинета ми напират да влязат хората, но ме гонят и други задачи.

- Когато се отчитахте за втората си година управление, един пловдивчанин, който Ви засипа с критики, Ви направи и комплимента, че сте най-човечният кмет, когото познава. Дали път човечността не Ви пречи понякога?

- Зависи от хората насреща. Ако и те са позитивни като мен, нещата стават лесно и бързо. Ако дойдат със зла мисъл и чувство, не се получава. Някои искат невъзможни неща, забранени не само от добрите нрави, но и от закона. Тогава съм длъжен да кажа думичката "не". След "не"-то си спечелвам нов неприятел. Но на един кмет това му е съдбата - да има приятели и врагове.

- Натъжават ли Ви критиките?

- Не. По-скоро ме амбицират. Искам да дам всичко възможно от себе си за Пловдив. Това е най-хубавият град в България. Казвам го не защото в момента съм кмет. Пловдив е начинът ми на живот. Дори по-голямата част от отпуските си прекарвам в родния град. Обожавам го. Изляза ли от Пловдив, се чувствам така, сякаш съм останал без кожа. Два-три дни дори не мога да издържа някъде другаде, прибира ми се обратно.

- Значи не е стихнала амбицията Ви, не сте обезсърчен?

- Оставам си все така амбициозен човек. Не ме уморява кметуването. Поел съм си кръста. Никога няма да се уморя да работя за хората и за града. Уморяват ме политическите интриги, които не водят до нищо добро и са загуба на време. Но няма как и на тях да не се обръща понякога внимание, защото формират общественото мнение.

- Казахте, че без Пловдив не можете? Какво ще направите за града през 2010 година?

- Страшно много неща съм подготвил. Ще започнем с крайречните булеварди. Направим ли пробива под Водната палата, така че колите да се разминават на две нива, ще се избегнат задръстванията на кръстовището до Чифте баня и колелото до панаира. Само след няколко месеца ще открием обновения Археологически музей, който беше затворен цели седемнадесет години. Пловдив е градът с най-много старини в България. Античният свят е тук... Срамота е - слаба е тази дума, но дори не намирам подходящи изразни средства, - че такъв град е толкова време без своя музей. Голяма битка ми предстои - да си върнем отнетото ни още през 1974 година Панагюрско съкровище у дома. 

- Това ли са обещанията Ви към пловдивчани?

- Да. Знаете, че каквото обещая, го изпълнявам. Мнозина не вярваха за булевардите и моста на Герджика, но стана, нали? И това, което изброих, ще бъде реалност. Ще започнем най-сетне и обекта "Модър-Царевец", който под железопътните линии ще свърже районите "Южен" и "Западен". Четиринадесет и половина милиона лева ще струва, няма да го завършим до края на годината, но до края на мандата ми със сигурност ще е готов. 

- Сред читателите на Plovdiv24.bg вероятно са най-големите Ви критици. В анкета по повод втората годишнина от мандата Ви поставиха направо шокиращата оценка 2,81. Спечелете тези хора на Ваша страна...

- По принцип не коментирам проучвания. Те са такива, каквито са. Това още повече ме амбицира да убедя моите опоненти. Предполагам, че вашите читатели са интелигентни хора, които работят с компютри и ползват интернет, а голяма част от тях и младежи. Младите са особено критични. Голямата ми амбиция и тях да убедя, че управлението не е толкова черно, колкото някои си го мислят.

- Може ли след още две години сегашната оценка да се удвои и да стане 5,62?

- Ще направя всичко по силите си. Резултатите ще се видят в края на годината - дали част от тези хора са си подобрили мнението за мен. Искам да превърна Пловдив във водещ град.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ellyo
премахни филтъра

+2
 
 
Щом не коментирате проучвания, защо бяхте пуснали на сайта на общината анкета за тенекиената пластика на Гравната, с обещания да я махнат, ако има достатъчно хора против. Против бяха над 60 % от гласувалите, какво стана?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: