ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: По-добре да работим превантивно, отколкото да си изказваме съболезнования постфактум
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 29.04.2011Коментари (50)5997
© Plovdiv24.bg
Строго засекретена остана информацията от срещата на силите за сигурност и кмета Славчо Атанасов, свързана с безопасността на гражданите на Пловдив от евентуална заплаха от Либия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както вече писахме, всички участници в днешното съвещание, напуснаха сградата на община Пловдив, без да дадат изявления. Единственият, който даде някаква обща информация относно срещата, беше кметът.

"Няма да дам подробности от секретните въпроси, коментирани на срещата. Ще кажа само, че премина много добре. Всички представители на службите за сигурност бяха при мен. Коментирахме много сериозно сигурността на града", каза Славчо Атанасов.

Стана ясно, че са обсъдени доста въпроси, свързани с мерките за сигурност на града ни.

"Разбрахме се, че след 10 дни комисар Тодор Чонов ще ме посети, за да докладва за предприетите действия от страна на специалните служби и полицията за сигурността на Пловдив", поясни още кметът.

На въпрос, защо Атанасов смята, че има заплаха за Пловдив и изобщо, за който и да е било град в България, при условие, че "Дръзки" въобще няма да навлиза в Либия, кметът  беше лаконичен:

"Учуден съм, че отговорни фактори в държавата даже леко иронизираха този въпрос. Дали тези хора, подхождайки по този начин към проблема, ще говорят със същата ирония, виждайки сираците на загиналите българските войници в Ирак. Затова, нека се готвим за зима, а то нека да бъде лято", коментира Атанасов.

Plovdiv24.bg Ви предоставя писмото на кмета, разпространено до медиите в Пловдив:

Славчо Атанасов: По-добре да работим превантивно,               отколкото да си изказваме съболезнования постфактум

Като кмет на Пловдив аз съм отговорен за сигурността на гражданите. Те са ме избрали, те са ми гласували доверие и аз нося отговорност за тях. Затова считам като свое задължение да изисквам и събирам информация, за да предотвратяваме евентуалните рискове, за да преценяваме предварително какви са опасностите, а не да работим постфактум. Убеден съм, че трябва да прекратим лошата практика да се създават работни групи, едва когато вече лошото се е случило. При положение, че можем да работим превантивно. Имаме достатъчно черни примери в тази посока-след случилото се в Симеоновград се предприеха поредица от мерки, предложения за законодателни промени, появиха се разумни предложения. Но защо сега? След като 6-ма млади хора не са между живите.

Затова поисках тази среща днес-за да събера отговорните институции на Пловдив на едно място. Да дадат информация и да се прецени има ли възможни рискове за гражданите или такива липсват. Убеден съм, че това е пътят, както и че подобни срещи трябва да са наше постоянно действие, а не инциденти инициативи.

Появиха се отговорни хора в държавата, които силно иронизираха това. По-добре е обаче да се смеем заедно сега, отколкото да плачем после заедно с кървави сълзи, недай си боже, ако нещо стане и да си изказваме съболезнования. Защото аз бих попитал тези, които иронизират сега-дали със същата ирония биха разговаряли с децата на загиналите в Ирак наши войници?

Ще завърша отново с това-като кмет на Пловдив искам и съм длъжен да знам дали има реална опасност за гражданите, когато възникне някаква ситуация, длъжен съм да работя така, че в града ни хопата да живеят добре и спокойно.



Кметът бди над сигурността на пловдивчани







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Всичко е кьорфишек! Никъде на виждам да се изгражда фортификация, да се раздава оръжие - въобще много несериозно се подхожда! Главчо, хайде с войводите започвайте да ни организирате за защита! Защо се кумите, питам аз?!
+2
 
 
Взе да става интересно. Все пак нека не забравяме, че първата му изява като кмет, беше откриване на кенеф с мажоретки и духова музика.
+2
 
 
А дали съществуват скривалищата? (предварително заявявам, че въпросът ми не е ироничен)
-1
 
 
Нон-стоп, нон-стоп индийски коноп, нон-стоп марихуана в задния Му джоб...
+4
 
 
Последна новина "от кухнята"! На днешната Свръх Секретна Среща на Редовните Сили за Сигурност (СССР/СС), кметът Славчо Атанасов е оставил да го замества един от неговите 11 абсолютни двойници (усвоено от Саддам ал-Хусеин), а лично той е отишъл на WC (ама да не си помислите нещо миризливо и нелицеприятно!) - заминал е инкогнито на сватбата на William и Catherine, с чартърен полет, осигурен му от Георги "Ивайло" Гергов. Там той удостоил високите персони с още по-високите звания "Почетни граждани на Пловдив", подарил им Библията на ВМРО-НИЕ - "Програма за управление на Пловдив во веки веков" (колкото смята още да ни ощастливява с мъдрото си ръководство), както и проект, защитен в Европейския Съюз, с работно заглавие "Лондон - предградие на Пловдив".
+2
 
 
Щом Атанасов свали кметската корона и надяна воена каска,значи е време за дългосрочна почивка.Ще е по-добре и за пловдивчани,свикнали на какви ли не циркове от това лице.И без това живота е скапан,та само и подобни аламинути ни липсват.Смеят ни се...това е лошото.
+3
 
 
Тоя човек се е сдухал съвсем. Да се стегне малко неговия PR. И без това ако Big Brother каже че ще се гърми в Пловдив, то ще стане. Пък Славчо колкото съвещания да иска, толкова да си прави.
+1
 
 
За успокоение на всички: в Марица щял да акостира Шести американски флот и да ни пази!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1510) 16%
Спас Гърневски (1311) 14%
Д-р Иван Чомаков (890) 10%
Славчо Атанасов (2417) 26%
Иван Тотев (2392) 26%
Здравко Димитров (805) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: