ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Кмете, кажи най-накрая какво наследство пое от Тотев, вместо да гледаш десетилетие назад
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:46 / 19.02.2020Коментари (10)10677
© Plovdiv24.bg
Позиция на Славчо Атанасов:

"Няколко пъти новият кмет на Пловдив г-н Димитров заяви пред медиите, че е било лесно да се управлява през 2007 г., когато започна моят мандат. Основанието за това бил наличният преходен остатък в сметките на общината от 40 млн.лв., завещани ми от д-р Чомаков.

Необяснимо и странно е това фокусиране във време отпреди 10 години, при положение, че само допреди няколко месеца Пловдив се управляваше в продължение на осем години от партийния началник на Здравко Димитров - г-н Иван Тотев.

А сега с фактите:

Виждам, че като говорите за лесното управление при мен, пропускате факта, че моят предшественик в общината д-р Чомаков изтегли заем в размер на 50 млн.лв., колосална за онова време сума, която изплащахме основно аз и Иван Тотев.

Нека да бъдем точни – парите, които наследихме, бяха 34 млн.лв. Прекрасно знаете, г-н кмете, това не са свежи пари, това е преходен остатък именно от заема, обвързан с конкретни обекти. Да припомним, че през 2006 година кметът д-р Чомаков подписа договор за 50 млн.лв. заем, като банката осигуряваше по 12,5 млн.лв. годишно.

С тези пари се предвиждаше реализация на сериозна капиталова програма: Разширение на бул. "Източен“, ремонт на Асеновградски надлез, моста Адата, Панаирния мост и нов мост на "Герджика“. С тези пари се разшири бул.“ Руски“, бул. "Марица –Юг“ и бул. "Победа“. В края на 2007 година ние заварихме подписани договори с изпълнителите и налични пари за тяхната реализация от заема.

Освен това, заварихме договори и за ремонта на Културния дом – 22 млн.лв., Четвъртък пазар – 7 млн.лв., Екологичен завод – 20 млн.лв., които не бяха обезпечени финансово. Ние осигурихме финансиране от 22 млн.лв. и за основния ремонт на най големия пловдивски булевард "България" - 7 километра с изцяло нова подземна инфраструктура – топлопроводи, водопроводи, канализация и газификация. На булеварда изградихме нови близо 1000 паркоместа. Пожелавам Ви, г-н Димитров да реализирате подобна строителна програма и във вашия мандат.

Трябва да припомня, че ако говорим за чист подарък, това е сумата от 26 млн. лева за софийските бали – пари, които г-н Тотев получи. Отново ще подчертая, това са свежи пари, които нямат нищо общо с преходния остатък, които не са обвързани със строителството на конкретни обекти и които дадоха силен старт на управлението на г-н Тотев в първия му мандат. Не само че оставихме свежи пари в общината, но и не натоварихме бюджета с нито един лев заем от моя мандат. А всеки заем трябва да се връща, нали, г-н Димитров? Иначе много лесно се теглят.

Ще припомня и още нещо, по време на предизборната кампания бях единственият, който предупреждаваше за тежкото финансодво състояние на общината. Тогава вие мълчахте, нещо повече, твърдяхте, че с община Пловдив всичко е наред. Днес моите думи се потвържадават. Затова, г-н Димитров, кажете най-накрая, какво наследихте от Иван Тотев, вместо да се връщате десетилетия назад в мандат, в който и вие бяхте пряк участник. Историята не помни успешен кмет, който, вместо да гледа своята работа, непрестанно се оправдава с мандатите на своите предшественици".


Още по темата: общо новини по темата: 79
22.10.2020 »
22.10.2020 »
08.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Един човек на място, ако чете какво мислят пловдивчани за него ...
0
 
 
Много странни хора има в Пловдив. Направо е смехотворно. Славчо направи сума ти булеварди, паркинги, почисти Марица, че беше станала джунгла, нов мост на Герджика направи, ново кметство в Тракия, 4 нови парка, построи 6 чисто нови детски градини, ясла направи, нови общински жилища построи, нови спирки и стоянки за таксита направи, какво ли още не за града, еми, сетил се и за тоалетните, 17 нови се направиха. И добре, защото вие пикаехте по ъглите и дуварите на Главната, а жените ви заголваха дупета по храсталаците на Градската градина. Що да не ви направи тоалетни, при това европейски, щото помня, че вътре имаше стаи за повиване на бебета с безплатни памперси даже, такива удобства за майките в Пловдив преди това не е имало. Зикито само 17 нови тоалетни да направи, не всичко, което Славчо съгради, само тоалетните, браво да му кажем. Ама като гледаме всички как е подкарал торбата с лъжите, доникъде няма да я докара Пинокиото.
+2
 
 
Селски, ти не се обаждай! Зараради фактът, че точно ТИ, некадърно псе, беше алтернатива на Баскетболиста, за това сме на това дередже! Щом сме опрени до стената да избираме между тотални малоумници, като теб и Зико, значи нещата НИКАК НЕ СА НА ДОБРЕ! Още по-лошото е, че Баскетболиста за 100 дена те мина по некадърност и силно се надявам да не изкара цял мандат!
+2
 
 
Я, троляците пак изпълзяли. Направо не мога да повярвам колко бързо завъртяхте резбата и сега лижете на тъпия дългуч Димитров. Ама то си е така, когато си изкарваш прехраната по гръб и с вдигнати крака, жалки сте. А истината всички я виждаме, сегашният кмет буквално не става за нищо. Вчера се обяснява: "От София ни казаха какво да правим". Такова падение в древния град не е имало. Софиянци му диктуват в ухото какво да прави, назначава разни гастрольори пак от София, все едно тук кадърни хора няма. Този кмет наистина строши всички негативни рекорди. Такава огромна дупка на геврек се оказа, че няма накъде повече!
+1
 
 
Абе, какво му обръщате внимание на това лапацало Здравко Димитров. За всички вече е ясно, човечецът е раздал предварително града, прибрал си е париците за това и сега дойде време да се отплаща и да връща обещаното. Разбира се, че другите ще са виновни, а не той. Той си е един светец сущий, а до него чурулика света Измама Екзитполска.
+2
 
 
Павел Стоев и Жо7, защо тогава избрахте тоя Пинокио за кмет, ве, майна? Нали не искате селяндури и мазници? Защо тогава мазен селяк направихте кмет, с дълги и крадливи ръчички? И една фльорца от шантана, която да командва вместо него, щото той за нищо не става. За четири месеца толкова глупости направи и толкова пъти си наруши изборните обещания, както никой друг кмет преди него. Пълна маймунка е тоя Зико. Лъжливата мома отиде за вода, нали така беше в оная народна песен...
+1
 
 
Има много тъпотии в нашата държава! Но когато някой некадърен крадлив ,тъп серяндур -започне да си мисли, че е нещо-ей от това по-голяма тъпотия няма! Най-добре е всичката тая вАйводска-патрЕотска партия да прочетат вкупом- "Пази боже сляпо да прогледа"...Е,че нищо няма да разберат-е ясно,ама да знаят,че за тях е писано! Изборите минаха и ние ,пловдивчани ясно заявихме-селски тарикати повече-НЕ!
+2
 
 
Какво е оставил, не знам, ама знам, че ти остави два кенефа в градската градина. Как може изобщо да си толкова нагъл и не мога да разбера, защо в Пловдив няма двама души, които да подхванат този град и да го развият. Славчо, Здравко, мравко и не знам си още кой ?! Пълна пародия. Трябват млади, образовани и обучени хора. Стига с тези стари и мазни муцуни. Отвръщавам се от вас всички. В Пловдив в момента има само един-двама, Кито правят впечатление. Друго всичко е за канцелариите
+2
 
 
Е, какво чудно има, Зикуту продължава да си лъже ката ден, още от предизборната кампания, като е започнал, не се е спрял. Така ще е още четири години. На кривата ракета космосът й пречи. На Пинокио - дългият му нос. Потрес пълен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: