ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандално! Ром получи едва 3-годишна присъда за зверско убийство!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:20 / 13.07.2014Коментари (48)13321
© Plovdiv24.bg
Христо Ангелов
Само три години ще лежи в затвора Христо Ангелов от карловското село Розино. Младият циганин е признат за виновен в зверското убийство на Илия Попов от Пловдив. Присъдата скандализира близките и познатите на жертвата.

Трагедията се разиграва на 13 април 2012 година в родното село на жертвата - Правище. Денят е бил Разпети петък. Тогава и 42-годишният мъж, баща на две деца, завинаги си отива от този свят, пребит по зверски начин, като куче. Показания са дали сума ти местни, братът на починалия, децата му и всички, участвали в кървавия екшън. Окръжен съд в Пловдив обаче решава, че ромът е действал при неизбежна самоотбрана, само дето бил превишил правата си. Първоначално присъдата, постановена от апелативните магистрати, беше 2 години и 4 месеца, но семейството на загиналия обжалва. Делото бе върнато за ново разглеждане в Окръжен съд. Резултатът е, че след още година ходене по мъките, Ангелов ще лежи само 8 месеца повече в зандана.

Историята с драмата започва вечерта на Разпети петък. Илия Попов, брат му, цялото семейство се било прибрало от Пловдив в Правище за празниците. В местното училище, което отдавна не функционира като такова, бизнесмен бил наел и настанил 30-а роми от карловските села Розино и Христо Даново. Евтината работна ръка човекът ползвал за бране на малини.

Вечерта група селски младежи стоели пред хранителен магазин в центъра на по биричка. Част от ромите отишли да пазаруват, но закачили български девойки, подмятали им неприлични предложения.

Това запалило искрата, още повече, че 13-годишно момиче се оплакало на батковците, че циганите я заглеждат и й говорят глупости.

След размяна на остри реплики между двете групи, ромите се прибрали в училището. Малко след това българите прескочили двора на оградата на селското школо. В този момент Илия Попов и брат му, които живеели до училището и разбрали какво става, хукнали натам.

Стигнали до входната врата, в помещенията ромите били изгасили електричеството умишлено. Братята искали да попречат да се разиграе кърваво меле. В този момент Илия тръгнал да влиза. Някой започнал да го удря с железен кол по главата. 

По-късно разследващите ще докажат, че трима са удряли Илия. Другите двама роми са били въоръжени с брадви и ножове. Въпреки че крещял за помощ, изродите не спирали да налагат Попов. Мелето било толкова страшно, че когато после лекарите пристигнали, се ужасили от смъкнатия скалп на Илия. Той е издъхнал от раните си в главата и от забит в областта на сърцето нож. Брат му също е бил пребит жестоко, но оцелял.

Човекът сега не чува и е инвалид за цял живот. Свидетели на убийството станали децата на Илия - Иван и Мария. Те отишли малко след баща си и чичо си на мястото на екшъна в опити да спасят и двамата.

Пред съда Христо Ангелов първоначално призна вината си, а после започна да отрича да е убил жертвата си. Това обаче е безспорно доказано от експертиза. В предишните заседания адвокатът му Димитър Будаков искаше условна присъда, което накара отсрещната страна да онемее.

Съпругата и децата на починалия настояват за максимално наказание. 

"Не сме съгласни, че убийството е извършено при неизбежна самоотбрана. Това не е вярно! Ти куче да прегазиш или случайно в катастрофа пешеходец да убиеш, пак получаваш по-висока присъда! Отиде си татко така, курбан", не спира да плаче Мария. Тя има свое дете и й е много болно, че чедото й не познава дядо си.

В Окръжен съд адвокатът на семейство Попови - Красимир Елдъров, поиска случаят да бъде преквалифициран в умишлено убийство. Искането обаче не беше уважено. Затова пострадалите ще обжалват пред Апелативен съд. Назначена е и нова експертиза. Семейство Попови искат най-тежката присъда за убиеца - доживотен затвор.

Междувременно вече повече от две години ромът, който е с богато криминално досие и с 4 присъди, се разхожда на свобода. Явява се в съдебна зала с арогантен поглед, държи се нагло и безцеремонно.

Осъждан е за блудство с малолетна, нанасяне на средна телесна повреда и документни измами. Той не се признава за виновен и отрича да е ликвидирал Илия Попов. 

За почерненото семейство остава една-едничка надежда - да получат възмездие. Тя обаче все повече се отдалечава и става нереална, коментираха потъналите в траур близки. 

"За жалост, живеем в България...", допълват те и не крият сълзите си на мъка, гняв и отчаяние.



Източник: ШОУ


Още по темата: общо новини по темата: 9
21.10.2013 »
09.10.2012 »
24.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Alexander Arabadzhiiski
премахни филтъра

0
 
 
ши*ания ЦИГАНИН ПЕВИШИЛ ПРАВАТА СИ ПРИ САМООТБРАНА !!!!???? ВИЕ нормани л исте бе съдии ли тсе ПЕДЕРЕСА ЛИ СТЕ ! ЗА РАЗСТРЕЛ СТЕ ОТ СЪДА ! ! ДОКОГА ЩЕ ЗАЩИТАВАТЕ МРЪСНИТЕ ПАРАЗИТИРАЩИ ЦИГАНИ ! ДОКОГА ЩЕ УБАВАТ БЪЛГАРИ И ЩЕ ОСТАВАТ БЕЗНАКАЗАНИ ! СМЪРТ ЗА МАНГАЛА на снимката ! И за САПУН не става тая миризлива СГАН !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: