ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандал заради нов строеж в Пловдив!
Автор: Адриана Георгиева 11:27 / 08.10.2019Коментари (10)13608
Скандал за влизане в частен имот от багерите на строителна фирма се разигра на улица "Задруга" 10 в район "Южен", сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Разправията е заради започнал строеж на нова кооперация на сантиметри от къщата на Димитър Мянев.  

"Проблемът започна вчера сутринта, когато от фирмата дойдоха без предупреждение, махнаха колчетата и оградата на двора ни и започнаха да копаят с багери, като навлязоха в нашия имот с поне половин метър", каза Димитър Мянев пред репортер на Plovdiv24.bg.

Той и майка му се обадили в общинска полиция, но нищо не било в състояние да спре копаещите машини. Според потърпевшето семейство документите, които от фирма "Марински" ООД им показали, не са истински. 

"Издебнаха ни и дойдоха, докато ни нямаше и дори не разбрахме какво се случва. Не успяхме да видим дали имат документи. Показаха протокол от 30 септември, а заснемането от геодезист беше на 2 октомври", оплака се разтревожената майка на Димитър. Според нея от дружеството са й показали по-стар документ. Жената пуснала жалба в прокуратурата, но това не спряло старта на изграждането на новата постройка. На мястото се отзовал и екип на общинска полиция, но отново без резултат.

"За нас не знам дали може да се направи нещо, но искам другите хора да знаят от какви съмнителни фирми си закупуват апартаменти", допълни още Мянев пред репортера ни.

"Ние имаме  всички необходими документи за изграждането на тази кооперация. Ако нямахме разрешение от Общината и измерване от геодезист, нямаше как да започнем процеса", каза представител на фирма "Марински" ООД. Той смята, че не навлизат в къщата на семейство Мяневи.

"Теренът е собственост на жена, която преди е имала къща тук, която се е разрушила и тя ни предостави имота да направим сградата, споразумяхме се да й дадем четири апартамента от нея в замяна" каза още мъжът. Той смята, че госпожа Мянева просто е решила да се заяжда и че бъдещето е в новите кооперации.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Техническият ръководител - Любен Тупаров, ми се обади на 30-ти септември в 09:50, казвайки, че измерването ще се състои на 02 (октомври, Сряда) в 2 часа с геодезист. Е да, ама НЕ! Той е пуснал документите в същия ден, когато ми се е обадил(30 септември, Понеделник) без да имаме право на реакция, а на 2 октомври, просто са разиграли един театър с техния геодезист. Горепосоченият господин, е един мръсен долен лъжец, който разиграва театри и подли схеми с неговата фирма, за да се реализира проекта им на по-голяма площ, отколкото е разрешена!
+3
 
 
Това е масова практика от строителите. Навлизат в съседен имот, ако се усетиш, то имат пари и връзки в Община, ДНСК, инспекция по труда и т.н., ако връзките нестигат става с пари...Нали са вече бизнесмени, а не мутри или селянчета. Имам същият казус.Разрешението от Общината е за навлизане на строежа в мой имот. Там е за яко разследвана на далавери, обаче на кой му пука за чужди проблеми, камо ли да си създава работа. Дано новият кмет да поразмести тази воняща кофа - администрацията. Роднина до роднина, некомпетентност след некомпетентност, интрес след интес. Горко на пловдивчани, ако Прокуратурата неразследва най - новата (вече проиграна) схема на строител, Община и ДНСК. При 1500евро за кв.м. си е чиста далавера , да заграбят 20 квадрата. Дано да има справедливост.
+9
 
 
Цитат : "Той смята, че госпожа Мянева просто е решила да се заяжда и че бъдещето е в новите кооперации". На никого целта не е да се заяжда, а да се изяснят нещата по справделив начин от двете страни. Всички съседи, които не са в схемата "апартамент-земя" видяха колкото нагло "копаете" с багера без да ви пука. Може би, ако не бяхме задействали конкретните органи, щяхте да бутнете и основите на къщата дори от алчност. Целта ви е да се възползвате от депресирани хора, да им вземете земята, и да застроите върху нея, като им дадете най-малките апартаменти от сградата. Цитат : "бъдещето е в новите кооперации" Кажете ми 1 човек, който предпочита да живее в апартамент вместо къща? Това, което правите са пари на гърба на хора чрез тяхната земя. Нямам нищо против - правете каквото искате, но поне спазвайте закона и бъдете с 1 идея по-малко нагли.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: