ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал "унищожи" известно заведение в Пловдив, описано е като най-мизерното място на света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 15.03.2022Коментари (25)44386
Протестно писмо до Областна администрация Пловдив и до Plovdiv24.bg изпратиха група граждани, живущи на ул. "Младежка" в града ни. То е възражение срещу продължаващото функциониране на незаконните ламаринени конструкции (търговски павилиони и кръчма "Водолаза") на терена на пешеходната алея, между сградата на Областна администрация - Пловдив и железопътната линия.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Областен управител,

Изминаха точно две години от момента, в който ВАС прекрати концесията на фирма "Тика" ЕООД и върна терена представляващ пешеходна алея на ул. "Младежка" във владение на Община Пловдив. В периода на концесията мястото беше превърнато в ужасно и занемарено тържище с неадекватна визия намиращо се в район "Централен", във втория по големина град в България.

С прекратяването на концесията ние гражданите живеещи в жилищните сгради граничещи с алеята се надявахме, че призрачните и грозни - сергии, павилиони и най- вече кръчмата Водолаза, които са останали на терена ще бъдат премахнати, защото откровено пречат на нормалния живот на хората от първа линия на ул. Младежка, а те наистина са напълно незаконни (нямат абсолютно никаква документация и разрешителни) и също така грубо уронват имиджа на Пловдив от гледна точка на това, че все пак не става въпрос за терен в някой краен квартал, като например "Столипиново" или "Шекер махала", а става въпрос за терен в район "Централен", находящ се зад Областна администрация - Пловдив. Именно поради това ние гражданите от горепосочената улица, които живеем на първа линия, твърдо и категорично заявяваме, че такъв пазар не желаем повече да съществува, а мястото желаем да се превърне в зелена алея.

Мотивите за това наше становище, са следните: 

Ежедневният тормоз, изчерпал до край търпимостта ни, на който сме подложени вече повече от двадесет години, и който сериозно влошава и към момента качеството ни на живот, изразяващ се в:

Постоянен шум и суматоха, от много рано сутрин до късно вечер, без да се съблюдават регламентираните часове за почивка на гражданите, включително и през почивни и празнични дни. 

Мръсотията и запрашеността в особено големи размери, произтичаща от ежедневният пренос на стоки, както и от редовното изхвърляне от страна на търговците, на отпадъчни плодове, зеленчуци, амбалаж и всевъзможни други боклуци, и то на не регламентираните за целта места. Зелените площи не са залесени и представляват разкаляни зони през зимата и източник на прах през лятото, на много места липсват тротоарни плочи, а бетонните фундаменти на премахнатите павилиони си стоят върху плочите. 

Постоянното паркиране на неправомерни места, от страна на търговци и купувачи, които възпрепятстват нормалното предвижване по улицата на хора и автомобили, често направо върху зелените площи и тротоарната пешеходна зона. 

Възмущаваме се и от факта, че се предлагат освен плодове и зеленчуци, но и доста стоки със съмнителен произход, като например: млечни и алкохолни продукти, яйца, сланина и други подобни, които определено подлежат на строг санитарен контрол и продажба във хладилни витрини, и които в случай на несъответствие могат да бъдат вредни за здравето на хората, особено в условия на продължаващата и към момента пандемия от Ковид 19.

Също така на терена на така наречения пазар няма изградена нито една чешма и нито един нормален санитарен възел, за обезпечаване на нормалната хигиена на дейността на този пазар, има само две мръсни химически тоалетни, които не се използват от никой. Във връзка с това, всички търговци извършват физиологическите си нужди, на произволни и нерегламентирани места, на което сме ежедневни свидетели. 


Неадекватната близост от буквално няколко метра, между тържище функциониращо седем дни в седмицата и множество жилищни сгради, като цяло създава допълнителен и постоянен тормоз и дискомфорт за живущите на ул. Младежка, и съответно сериозно влошава качеството ни на живот. 

Близостта на незаконните павилиони до дърветата, които са разположени по цялата дължина на алеята е направо абсурдна и възлиза буквално на няколко сантиметра, а конструкциите им са поставени направо върху корените на дърветата. Това наистина е немислимо безобразие и е достойно за сигнал до най-голямата зелена организация в България, а именно "Зелени Балкани". 

Постоянната отвратителна миризма на риба и печива от тенекиената кръчмата със средновековна визия "Водолаза", в комплект с нетърпимия шум и пиянски скандали свързани със дейността на това заведение за обществено хранене, в кавички. Шумът в действителност е постоянен, без да се съблюдават регламентираните часове за почивка на гражданите, и най-вече през почивните и празничните дни.

Този шум идва от музиката и от пиянските компании, които се събират в заведението и остават до късно след работно време, като така нарушават съня ни и нощната тишина. Шумен е и агрегатът, отвеждащ миризмата и пушека от кухнята през двата комина, които пък нямат височина над жилищните сгради, както следва да бъде (единият е четиридесет сантиметра над покрива, а другият е три метра над покрива), и по този начин миризмата и пушекът навлизат направо в нашите жилища.

Шумът е нетърпим, изнервящ и постоянен. Острата миризмата на риба, кебапчета, кюфтета и всевъзможни други печива, която се разнася от заведението, е тежка и отвратителна. Вече над двадесет години не можем нормално да си проветрим жилищата, които са пропити и миришат на риба. През летните месеци и при по-топло време тоалетната на кръчмата излъчва непоносима смрад, тъй като е включена в уличната шахта.

За нас е необяснимо как през всичките тези години РЗИ е допуснала и допуска това беззаконие??? Обратната вода от санитарния възел на кръчмата е свързана директно в шахтата на дъждовната вода на улицата, а това е наистина абсолютно и незаконно и не ни е ясно как "Водоснабдяване и Канализация" Пловдив позволява това нещо и защо не е наложена глоба за това незаконно присъединяване, което незабавно следва да бъде прекъснато.

Смеховете и подмятанията от страна на пияниците, когато преминаваме през заведението, за да отидем да си пазарим от близкия хранителен магазин, са изнервящи и крайно неприятни както за нас, така и за децата ни. В допълнение грозната гледка на постоянно уриниращи пияници по дърветата и пред прозорците на жилищата ни, както и зловонната миризма идваща от този акт ни оставя всеки път без думи. Всичко това е толкова гнусно и нетърпимо, че думите са малко, с които да го опишем, а тези грозни гледки се случват ежедневно пред очите на жените и децата ни. 

Тук следва да се отбележи, че основната част от постоянните клиенти на тази кръчма не са от квартала, същите употребяват алкохол, след което шофират и това е масова практика, като така грубо нарушават закона и излагат на риск живота и здравето на гражданите. 

Зад кръчмата собственикът на "Водолаза" без каквото и да е право, си е присвоил доста места за паркиране, като е наредил големи туби от минерална вода, с което ощетява всички живущи в близост граждани желаещи да паркират на шосето зад кръчмата, а в случай, че някои премести тубите с цел да паркира, съответно следва лют скандал, предизвикан от собственика. 

Самата локация на кръчмата "Водолаза", е такава, че заема цялата ширина на пешеходната алея, с изключение на една осемдесетсантиметрова пътека, през която хората разхождащи се по алеята са принудени да преминават. Често тази пътека поради разместени маси и столове от пияниците, особено през лятото става още по- тясна, което буквално блокира възможността хората да преминават по алеята през кръчмата.

Получава се следният абсурд - хората, идващи откъм Гребната база, се движат по пешеходната зона, която в тази част е изцяло разчистена, стигат до кръчмата "Водолаза" и ако пътеката е блокирана, което се случва доста често, се налага да пресичат улицата да преминават на отсрещния тротоар, за да заобиколят кръчмата и после пак да пресичат улицата за да се върнат на алеята и да продължат да се разхождат. 

Дори и през трите локдауна по повод пандемията от Ковид-19 "Водолаза", макар и затворен, пак се използваше. Пияниците постоянно се събират на бетонираните маси и пейки, които са част от външното оборудване на кръчмата и са монтирани неподвижно там, съответно никога не се прибират. Същите си купуват от рано сутрин алкохол и храна от близкия супермаркет, като ядат и пият до късно вечер. Тормозът над нас е ежечасен и ежедневен, дори и в редките случаи на неработещо заведение, а иначе кръчмата работи седем дни в седмицата. След тях мръсотията и отпадъците от пиянската вендета остават за нас живущите. 

Масова и всеизвестна практика особено вечер в летния сезон, за която не веднъж сме алармирали институциите, е че масово пияниците облекчават физиологичните си нужди по дърветата и между колите ни, пред очите на всички нас. Освен това всяка сутрин санитарният работник на кръчмата "Водолаза" мете боклуците от нощните запои на пияниците, като не събира боклука и не го хвърля в определените за целта места, а за по-лесно го измита в ляво и в дясно от терена на кръчмата направо върху пешеходната зона и зелената зона на алеята, където този боклук стои с дни и се разнася в района. 

Възмутени сме и от факта, че когато работи кръчмата, за по-голям интерес на своите посетители, се провеждат периодични запои на клиентелата, като дори се устройва турнир "Древен и пиян", с награда - купа с това лого, която е повод за гордост на притежателя. Изобщо собственикът на Водолаза по всякакъв начин се грижи за щастието на своите пияндета, без да си дава сметка за хората, които живеят в непосредствена близост и са принудени да търпят този ад.

Ние като граждани смятаме, че това е доста оскърбително като цяло, за всеки пловдивчанин, защото гербът на град Пловдив е "Древен и Вечен", а този турнир "Древен и пиян" е като подигравка с гражданите и властта, които нямат силата да спрат и да премахнат тази гнила и смърдяща дупка от улица Младежка.


Това свърталище на пияници, подчертаваме идващи основно от други квартали на града, е абсолютна деградация за обществото и е позор за града ни!

Твърдо сме убедени че към момента в Пловдив никъде другаде не е останало такова място с ламаринени павилиони и сергии, които в близкото минало можеше да се видят на доста места. Представете си само как биха изглеждали другите подобни пешеходни алеи на Пловдив, ако върху тях се изсипят подобни абсурдни и незаконни тенекиени конструкции, каквито са например алеята на бул. "Руски" или алеята пред Братската могила или алеята "Марица юг", след Водната палата и други подобни.

Наистина не е нормално да има такава позорна кръчма на алеята, при условие, че този тип дейност, се предлага в няколко изключително естетични и приятни обекта (ресторанти и барове) на ул. "Младежка", и то на метри от алеята, където гражданите могат да отсядат и да прекарват свободното си време в наистина нормална и зареждаща обстановка, и то без да пречат на останалите.

Законодателството на България определя, че при извършване на стопанска дейност, преустройства и други подобни, при които съществува дори и най-малък риск от нарушаване на спокойствието на живущите граждани в жилищните зони, се разрешава от Институциите, единствено и само след вземане на писмено съгласие подчертавам именно от тези граждани, в противен случай разрешителни не се предоставят, а ние живеещите именно на първа линия на ул. "Младежка", такова разрешение не сме давали, нещо повече, никой никога не ни е питал.

Тук е мястото да зададем и въпроса за разрешителните: Коя институция или администрация е разрешила на тези незаконни обекти да извършват и към момента включително дейност, та те нямат абсолютно никакви проекти и разрешителни (изискват се одобрени - архитектурен проект, конструктивен проект, проект част ВИК, проект част ел.проект противопожарна безопасност и други, на база на които Община Пловдив издава разрешение за ползване, плащат се такси и така нататък)???


Наистина не виждаме какво пречи на общинската администрация вече повече от две години след като е влязла във владение на терена, да премахне тези всички незаконни обекти с изготвянето но съответните Решения и Заповеди за това, а търговците и кръчмата да се преместят или на близкия пазар до гребната база където има доста свободни площи или да си наемат помещения в квартала, каквито в момента се дават под наем на доста места. Такива адекватни Административни документи не са изготвени през тези две години, съответно търговците си стоят необезпокоявани от администрацията и не предприемат никакви действия да преориентират бизнеса си на друго място.

На алеята са поставени пейки за отдих, но какво трябва да гледат гражданите, които са седнали да си починат, вместо да изпитат естетика и да се насладят на зелени площи, те гледат срещу себе си едни олющени и ръждясали тенекии, върху които висят гащи, панталони, блузи и чорапи в едно с банани, домати и краставици, както и камари от тикви през зимата и камари от дини през лятото, и това на фона на липсваща и изпочупена тротоарна настилка по алеята и разкаляни зелени площи, направо нямаме думи защото единствената дума в случая е: абсурд, абсурд, абсурд, и то забележете на гърба на Областна администрация - Пловдив. 

Пазара към настоящия момент е почти празен, като огромна част от павилионите и масите са незаети от търговци, и съответно той не се посещава от много клиенти, като тази тенденция със сигурност ще се запази и за в бъдеще, поради това, че от една страна качествени плодове и зеленчуци и то с гарантиран произход и на много по-ниска цена, се предлагат вече във всеки един съвременен магазин за хранителни стоки, както и в хипермаркетите "Кауфланд" и "Лидл", до които кварталът има много добър достъп, освен това в близост има и доста по-зареден и по-уреден зеленчуков пазар, точно пред входа на гребната база, от друга страна пък ние живущите на ул. "Младежка", умишлено и тенденциозно не пазаруваме от това тържище, защото не желаем присъствието му там, предвид горепосочените факти. 

Самата инфраструктура на алеята, която първоначално правилно е проектирана като място за отдих, по същество също коренно противоречи на стандартите за съвременно тържище, защото най-малкото липсва - водопроводна мрежа за права и обратна вода, липсва също и подземна електрозахранваща мрежа, а тока е прекаран по абсурден начин и представлява плетеница от висящи във въздуха кабели (замисля ли се администрацията какво ще стане, ако клон падне от дърветата и скъса кабел под напрежение, а отдолу преминават хора, не дай боже, деца? Кой ще бъде виновен тогава?), липсват огради и обезопасяващи съоръжения, да не говорим за визия и естетика, предвид замисъла на мястото като цяло и факта, че живеем в двадесет и първи век, а Пловдив защити титлата Европейска столица на културата преди няколко години.

Това ли е Европейска столица на културата, защо подробни снимки като тези, които сме приложили в писмото с пейзажи това адско място, не бяха поставени по билбордовете и плакатите за да видят всички хора за какво реално става въпрос и то на територията на район "Централен" в града??? 


Считаме че е крайно време, да се възстанови първоначалният естетичен облик на ул. "Младежка", какъвто е бил преди години, а именно една от най-красивите улици в града, редно е да се изгради една адекватна зелена алея, без каквито и да е сергии, павилиони, кръчми и други подобни структури и която да се използва от гражданите по предназначение - за заслужен отдих и почивка, а от децата за игра и забавления, което всъщност е изключително уместно, предвид близостта на алеята до гребната база и целия комплекс от градини, паркове, спортни съоръжения и други, а това от своя страна несъмнено ще даде на Пловдив, още една визия достойна за извоюваната вече титла Европейска столица на културата.

Като цяло, поради всички горепосочени от нас аргументи, считаме, че функционалността и цялостната визия на алеята на ул. "Младежка", с насоченост - като място за отдих на гражданите, е абсолютно несъвместима и сериозно противоречи с наличието на каквото и да е тържище със сергии и кръчма върху нея, и то в такава близост до повече от двадесет жилищни сгради, непосредствено под прозорците на стотици хората. Защо трябва ние живеещите на първа линия както и общинската администрация да търпим всичко това, заради кефа на шепа пияници от други квартали и няколко възрастни баби, които живеят на втора и трета линия от ул. "Младежка" и този ад реално не им пречи???

Наистина е много лесно да се изказваш в подкрепа на пазара, когато самият ти живееш на петдесет, сто метра от това адско място, минаваш от там пазаруваш или пиеш кафе, но забележете после се прибираш у вас, което е на сто метра от пазара, не ти пречи шума му, не ти пречат миризмите му, не ти пречи суматохата му, пред вас е озеленено тихо и чисто, а ние на които прозорците гледат към пазара и кръчмата какво да кажем, как да живеем нормално???


Ако разгледаме в детайли казуса с алеята на ул. "Младежка", той представлява конфликт на две страни. От едната страна са интересите на тридесет четиридесет търговци (прекупвачи от борсата в с. Първенец ) и един кръчмар, които нямат абсолютно никаква собственост на това място, нещо повече всички те напълно незаконно извършват дейност там, защото нито те нито Община Пловдив, разполагат с необходимите проектни и разрешителни документи за поставените незаконни постройки ( павилиони и кръчма ).

От другата страна са интересите на стотици граждани, които живеят на първа линия към алеята и жилищата им граничат с тази меко казано свинщина, всички тези граждани са собственици разполагат с документ за собственост, съответно редовно плащат своя данък сгради, а Община Пловдив незнайно защо продължава да защитава интереса на търговците и кръчмаря, като по този начин ни налага тотална дискриминация, в стремежа ни за нормален живот. Защо единствено и само ние в Пловдив сме подложени на този тормоз, с какво сме по- малко граждани на града в сравнение с всички останали, които живеят на тихи, чисти, красиви и въобще нормални места.


Много ясно се видя и на общественото проучване което се проведе на дата 28.03.2021 г., на което присъстваше и г-н Стаменов Кмет на район Централен, там дойдоха четири търговеца и шест възрастни пенсионери в подкрепа на пазара, а от другата страна бяхме десетки млади хора, семейства с деца, които твърдо заявихме, че не желаем на това място да продължава да функционира пазар, имаше хора, които буквално викаха на висок глас да се премахне кръчмата "Водолаза", какво повече наистина какво повече трябва да се случи за да се премахнат тези незаконни постройки.

Ето имаха възможност да работят цели двадесет години, докато траеше концесията, след това изминаха точно две години от както Община Пловдив стопанисва терена, колко още ще продължава това беззаконие още пет, десет или двадесет години?


Запознати сме с идейния проект на "Централен", който предвижда в дългосрочен план в края на улицата върху терена на сегашното кръгово обръщало на автобусите да се изгради малък фермерски пазар. По принцип нямаме против, защото пазара ще е в определен ден от седмицата за няколко часа, а фермерите ще продават продукцията си върху сгъваеми маси, които след приключване на пазара ще прибират, тоест няма да има постоянно позиционирани сергии, а и терена там е в страни от жилищните блокове. Това е добро решение наистина, но нека пазара в действителност да е фермерски за фермери, а не като сегашните търговци прекупвачи от най-голямата борсата в южна България, намираща се в с. Първенец.

Сега обаче в краткосрочен план, сърдечно Ви молим да вземете под внимание нашите аргументирани и възражения и да въздействате с всички законови средства върху градската администрация, с цел незабавно да бъдат предприети адекватни административни действия по разчистването на ул. Младежка, от сергиите и кръчмата "Водолаза".

В крайна сметка в момента не е нужна кой знае каква инвестиция за да се приведе алеята в нормален вид, нужно е на първо време разбира се да се отстранят незаконните обекти, да се поставят малко тротоарни плочки, само там където са изкъртени и липсват, и просто да се затревят зелените площи, които сега представляват кални зони, и в последствие да се поддържат от съответното общинско предприятие, и това е всичко, за да могат хората да живеят нормално. А пък в бъдеще след години, ако има средства нека се реализира проектът на "Централен", това ще бъде добре за гражданите.


Умишлено не депозираме екземпляр от настоящото писмо в Община Пловдив и район "Централен", защото просто няма никакъв смисъл. Няма смисъл, защото през тези две години не еднократно сме информирали общинската администрация за този ламаринен ад, писали сме няколко писма до Община Пловдив и район "Централен", провели сме четири срещи с кмета на район Централен - г-н Стаменов, но до този момент мерки очевидно не се вземат, само едни голи обещания, а изминаха вече цели две години. Очевидно администрацията защитава единствено и само интересите на търговците на сергиите, павилионите и кръчмаря, но не и нашите интереси.

Ако причината за това са таксите, които Общината събира и това е водещото за да не бъдат премахнати до сега тези незаконни постройки, дайте тогава възможност да се поставят ламаринени търговски обекти и кръчми по алеите в целия град, по този начин таксите ще се увеличат значително, нали така. По този начин ли следва да се стопанисва общински терен в централен район на втория по големина град в България (?). На въпроса има ли второ такова място в Пловдив, категоричния отговор е: не няма, това е кръпката на Пловдив и наистина е голям позор за града.

Г-н Иванов сега надеждата ни е във Вас, Вие сте млад и позитивен човек и познавате проблемите ни, присъствахте и на събирането организирано от нас на 28.03.2021 г., когато ние заехме гражданска позиция против решението на Община Пловдив за провеждане на процедура за учредяване на нова концесия на алеята на улицата, което щеше да е пагубно за живеещите там. Сърдечно Ви молим, от позицията на тази авторитетна институция, да поискате писмено становище от Общинската администрация и отговорните лица да обяснят защо, наистина, защо продължават да тровят живота ни, като ни принуждават да живеем в тази помийна яма??? Кога ще предприемат реални действия по премахването на незаконните конструкции? Кога закона ще започне да важи за всички граждани (не е ли закона над всички)? Помогнете на нас, помогнете на ул. "Младежка", дано най- накрая това място да се приведе в нормален и адекватен вид, а гражданите, които живеем на нея, след толкова много години да получим нормален живот.

Смятаме, че след всички несгоди, които бяхме принудени да търпим през тези повече от двадесет години, и то без да имаме никаква вина за това и да плащаме със заниженото си качеството на живот, грешките на институциите от миналото, заслужаваме да бъдем компенсирани с изобилие от тишина, спокойствие и естетика, а не да продължава да ни се натрапва тържище с грозни сергии и грозна кръчма, защото и ние сме като всички други граждани на гр. Пловдив и желаем нормален и спокоен живот. Питаме Ви, защо трябва с подобни постоянни писма да се молим на институциите да си свършат работата??? Толкова ли е трудно да се прояви известна доза твърдост и воля от компетентните лица в администрацията на Пловдив, за да можем и ние по примера на много други места в града да заживеем най-накрая на едно приятно и човешко място ???

Със сигурност повече писма няма да пускаме на ниво Пловдивска Администрация, следващите писма, ако се наложи да изготвяме такива, ще адресираме директно до най-високо ;министерско ниво в София, включително и до множество Европейски организации. В качеството ни на редовни данъкоплатци и порядъчни граждани на гр. Пловдив, твърдо сме решени да отстояваме полагащото ни се право на спокоен и естетичен живот, във връзка с което в случай, че правата ни продължават да бъдат нарушавани с присъствието на този абсурден и незаконен ламаринен пазар, ще създадем официален инициативен комитет представляващ интересите на гражданите, живущи на ул. "Младежка", и ще защитаваме правата си с всички позволени от закона средства, включително - средства за масово осведомяване, Зелени организации, Законодателна власт, омбудсман на Р. България, както и ефективни протестни действия.

Очакваме официално становище в рамките на законоустановения срок.

С Уважение:

/Приложено подписани - общо 226 лица/

/живущи на първа линия на ул. "Младежка"/


Още по темата: общо новини по темата: 20
08.10.2023 »
29.10.2022 »
19.10.2022 »
28.05.2022 »
16.03.2022 »
21.06.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Срещу Водолаза скачат разни пришълци дошли В Пловдив през последните 5-10 години. Може да е мизерия, но с кеф бих боднал тройка с гарнитура с две бири и да си бича айляк.
-2
 
 
Интересна кочина.Гледам някои са готови да направят и жив щит за да запазят невероятния дух на тоя алкохолен пристан.Някои живеят още в 90те години.Интересно как е съществувала тая мизерия толкова време
-1
 
 
и което е и интересно, и много жалко - няколко пияни павияна,свикнали да седят в тази отвратителна и като место,и като хигиена,дупка,се бият в гърдите ,че я харесват!?!Жалка картина - пълна селяндурщина и приматска *любов* към блатото!
-1
 
 
тръгна ли си вече към гьола,родното си място,сопол селски?Айде,стига си цапал града,прасе!
+4
 
 
Няма спор, че водолаза е мизерна кръчка. Но си я обичаме. Не я закачайте. Боже, .. на първа линия ?. На какво на първа линия живеете бе? На океана. Опомнете се. И после си отидете. В хаскио, димитровград, смолиан, смилян и т.н. омръзна ми от селяни дето рязко стават граждани и решават да решават. Не можете бе. И на вашия език - гит, гит.
0
 
 
никой не може да спре пияната младеж.. разкарай се келеш, ти не можеш да ни спреш. Водолаза е легендарен.
+6
 
 
Тая не знам си кво на фуния и в ауспусите на активните граждани! Преди години един мой съученик затри кръчма Пловдив. Методично. Започна с гипсокартон като оня швестер дедо-ти Ники в Св. Марина. Изобщо не са съпоставими, но все са места с особен дух. Според траверса aahasfer всичко требе да е као новите сгради у Кичука. Нареденко. Там и пловдивчани са нови. Тва си е и свободен избор все пак, ама картинката е от Димитровградска обложка. Аз ходих с гаджетата там с кънките преди повече от двадесет години и после в Борледо или подобни за времето си. Беше омайно с всички фиркани чичета и пискащите ушати сови през юни. Как да забравиш, като са ти свирили после по пейките и Чайковски. Повечето плъхове дето им пречи и без това живеят зле и това е от кухите им кратуни! Не е до пари.
+6
 
 
Състоянието на улицата и пазара е лошо, но ако общината вложи средства за нови павилиони и ремонт на улицата и тротоара, ще стане много приятно за живеене място. Този пазар е най-евтиния в града и вместо да го подкрепят, искат да го унищожат. Той е необходим на нас, които живеем на първа линия и с нищо не ни пречи. Тази подписка е измислена и подписите в нея също. Имаше друга подписка за защита на пазара и в нея бяха повече от 200 подписа. Аз живея до пазара и нито е шумно, нито мръсно. Никой не си изхвърля боклуците извън кофите. Напротив, всичко е спокойно. В нашия блок всички са "за" пазарът да остане. Нека общината да помисли за облагородяването на пазара, а не да изгражда никому ненужна зона за отдих, тъй като само от другата страна на ж.п. линията имаме прекрасна такава.
+7
 
 
Те па на такива всичко им пречи, само чалгата не ! Гледката е не по-различна от целият град. По-добре мизерна кръчма, отколкото чиста чалгарница на каквато са свикнали, поне докато не мине малко време да осерат всичко !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: