ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Мизерно заплащане в голям американски завод до Пловдив!
Автор: Диана Бикова 14:45 / 08.02.2022Коментари (26)106545
© Plovdiv24.bg
За изключително лоши условия на условия на труд и заплащане във фирма "Сенсата Технолоджис България - Пловдив" сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Работниците били неприятно сюрпризирани с орязаните си заплати и излезли на протест.

"В началото на месеца, след като видяхме преводите на заплатите по дебитните си карти, всяка смяна излезе на протест. Имаме нетни преводи от 600 - 700 лв. заплати. Скандално ниско заплащане, предвид 6-дневната работна седмица, нощните смени и извънредния труд. Становището на нашите работодатели е, че 100 лв. (един от бонусите ни) ще го получим другия месец и разбираш ли, това ще оправи ниското заплащане.

Възмутени сме от наглостта на ръководството да ни въртят, както си искат... Когато е краят на месеца, ни вадят душите от работа, постоянно ни местят от смяна в смяна, да не знаем къде се намираме, за да могат те да си вземат големите бонуси и да се тупат в гърдите, че са си хванали таргета, а ние простите работници - трохички ще ядем.

Пускат ни в "компенсации", "нулеви" дни, за да не ни изплащат извънредния труд. Доколкото знам и на по-високите позиции заплатите не са добри. Последните 2 години много хора напуснаха - както оператори, така и от мениджърския екип и инженерите. От старите оператори останахме само хора пред пенсия и такива с големи кредити, които нямат друга алтернатива. Назначават се нови хора, които още първите дни, като видят какво е, напускат".

Потърсихме фирмата за коментар. На фирмения сайт са изписани телефони за връзка с компанията в цял свят. Посоченият номер за връзка със Sensata Technologies Bulgaria EOOD Ltd. е на административната централа в София. При  позвъняване се чува отговор: "Абонатът не отговаря. Моля, обадете се по-късно".

Синдикатите не са получавали сигнали за проблеми в "Сенсата Технолоджис България - Пловдив", коментира за Plovdiv24.bg председателят на СРС "Подкрепа" Пловдив Атанас Кръстев. В това предприятие няма синдикална организация, която да алармира при нарушаване на правата на работниците. Тъй като СРС "Подкрепа" е национално представена организация и съвместно с Инспекцията по труда има право да проверява дали се спазват индивидуалните трудови договори, Кръстев препоръча хората да подадат сигнал в синдиката. "В тези времена всеки се страхува за работното си място и аз ги разбирам. Затова нека пуснат анонимен сигнал, за да започнем проверка" - допълни той.

Това е втори сигнал от частния сектор за проблем със заплащането. Преди няколко дни съобщихме, че работници от бившия завод "Осрам“, сега "Санмина България“ ЕООД, стачкуват заради ниско заплащане и настояват за увеличаване с 10% на възнагражденията им.


Още по темата: общо новини по темата: 520
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Махайте се оттам, напуснете колективно. Работа има много, а читави работници няма. Време е работниците да се организират в истински синдикати, а не в яловите, назначени от същата тази мафия КНСБ И "Подкрепа".Впрочем, показателно е, че двата т.нар. синдиката почти нямат структури в частните фирми, затова пък са окупирали държавните и общинските фирми, администрации и институции откъдето цоцат за да съществуват, а шефовете им и техните приближени ортаци да добруват.
0
 
 
А тия които работят там. С някакви компромати ли са ги накарали. Или са някакви роби. Всеки си има глава на раменете и предполагам може да чете. Респективно се е запознал с договора, който е подписал. Като не са доволни, предизвестие и джобса примерно. Заплатите са такива, на каквито се съгласяват хората.
0
 
 
Сенсата е точката където се срещат бай Ганьовския манталитет с този на Андрешко,и други балкански цървули.Единственото свястно нещо са операторитв и тук там по някой ръководител -линия .От там нагоре е ментално и морално скопяване.Духовен башибозук,и производствени еничари.Малки хора,с още по-малък ценостен живот
0
 
 
Аз съм вече 5 та година.Статията е леко преувеличена.Аз не съм взимала никога 600-700 лв и то на 6 дневен режим.Работи се на график 24/7.Бонус 24/7 за в момента се плаща с месец назад,преди време беше месец за месец.Този бонус е 100 лв.Извънредния труд, тази година ще се заплаща както се заплащане и миналата година до средата на годината на всеки 4 месеца по 1.75 на час.Бонус представяне е до 70 лв.Нощтния труд е 1 лв на час.И -да , сега нещата са малко по различни отколкото преди.Може би именно защото извънредни труд не се заплаща месец за месец,иначе преди,когато шеф на фирмата беше господин Лорънс сме взимали доста добри заплати -1000/1100 при основна 850.Сега обещават увеличение на заплатите.Ще видим обаче с колко ,защото ако е пак с 4 % наистина на това време не са много и не се усещат.
+2
 
 
Заплатите са мизерни,защото всички на ръководни постове са с IQ на влечуго,и манталитет на околовръстна труженичка.Лъжата е издигната в култ,работниците са само едни пешки,а некомпетентността подмазачеството са религия.
+1
 
 
Те пък синдикатите като разберат... ХАХАХА.... Все тая..... Освен да взимат % от заплатите на хората, досега не съм чул на някой да са помогнали... ХАХАХА.... ХАХАХА... Обадят се на фирмата, шефът им тегли една майнЪ, понеже е частник и може да си прави каквото си иска и синдикатите препикават всичко... ХАХАХА..... БОЛИ ги уяТ, че бай Грую се съгласил да работи за минимална заплата на 1200 смени!!!! Нали взима над минималната, КаКВО се оплаква????? Кога подписва договора, МАЛОУМНИЯ Работник къде бля???? Завършил 2 отделение, не може да се подпише, бягал от час...., какво иска да работи.... Банкер ли????? Слязъл от дивия, пасял крави, не може да си направи сметка, че с 700 лева не може даже и наема да си плати и тръгнал да се съгласява.... И аз такива малоумници търся... Там край Радиново, стряма, около КЦМ....,всичко е за булдозер..... Само развалиха плодородната земя...... Пълни малоумници и нещастници.....
0
 
 
Нещата са доста по-зле отколколкото се споменава в статията.Сенсата е средище на шуробаджанащина,душевна проституция,наглост,и лъжи.Всички от тийм-лидери нагоре са ибрикчий на няколко мазни плъха понстоящем супервайзери,широкоспектърни идиота,и малоумната сган от човешки ресурси.Пълен интелектуален погром
+1
 
 
ТИЗ-гордостта на селския идиот от Банкя! И на ГРОБ-ските джебчии от Пловдив!
+8
 
 
При такива условия просто напускайте и боклуците да си търсят роби да им слогуват. Това, че няма синдикати в тази пародия на държава, на всекиго е ясно. Те са на вечна хранилка...!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (878) 16%
Спас Гърневски (784) 14%
Д-р Иван Чомаков (535) 10%
Славчо Атанасов (1438) 26%
Иван Тотев (1469) 26%
Здравко Димитров (482) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: