ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:40 / 29.02.2024Коментари (13)14957
"Здравейте. Пиша Ви, за да разкажа за ада, в който сме принудени да живеем от около година и половина.

Пържене на мекици пред трафопост с високо напрежение, проснати чорапи, гащи, дрехи, килими насред тротоара, ромски викове, крясъци, свади, побоища, оргии.

Да! XXI век, квартал "Гагарин", ул."Достоевски" №19 – на 10 минути пеша от центъра на града. Допреди няколко години – спокоен, тих и приятен квартал".

Така читателка на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия. И описа случващото се:

"Всъщност цялата история се развива от много години - постоянно сменящи се наематели - минахме през крадци, наркомани, проститутки... сега "черешката" – роми, ама много роми. Отвсякъде изскачат – тавански помещения, сутеренни части, третият етаж на жилищната кооперацията се отдава изцяло на тези индивиди.

Няма делник, няма празник, по всяко време на денонощието - скандали, побоища, блъскане, викове, музика ... Адът е това! Притеснени сме за децата си... подозираме разпространение на наркотици, защото неколкократно залавят наркодилъри и наркомани на адреса. Жилищната сграда е превърната в същинско гето.

От последната акция на III-то Районно управление на МВР, отново по наш сигнал, на адреса бяха открити повече от 50 роми. Това може да бъде проверено. При справка от ГРАО няма регистириран нито един на адреса, а фактически има такива, които живеят повече от 5 години тук. Почти ежедневно сигнализираме на тел.112 или дежурните екипи на III-то РПУ.

Принудихме се да си сложим камери, за да опазим имуществото си. Особено след последния случай отпреди две седмици, което преля чашата. Пиян и дрогиран ром, незаейки къде се намира, в 06:00 сутринта, започва да чука и блъска по входната ни врата, опитвайки се да нахлуе вътре.

Неимоверни усилия ми костваха да спра мъжа ми да не го "покани" да влезе, щом толкова иска. Еми, нямаше да излезе... със сигурност. Не си струва обаче, заради едни отрепки, ние да си затваряме семействата. Решени сме по законов път да стигнем докрай.

Всички институции в район "Северен" са запознати със случая. Полицаите от III-то районно са постоянно на адреса по наши сигнали, подписки... за съжаление ефект няма. Въпросните роми също са известни – бездомниците от моста при "Арман махала". Всички до един известни на полицията, повечето без лични карти.

На всичкото отгоре доведоха и бездомно куче, което спи на площадките между етажите, хранят го където им падне, а то извършва физиологичните си нужди където му падне. Съответно ние, за да запазим здравето на семействата си, сякаш излизаме задължени да чистим както след ромите, така и след кучето им.

Не ми се мисли, като се стопли времето и сложат масата до трафопоста – цяла нощ, пият, пеят, псуват се и цял квартал е длъжен да ги слуша.

Пиша, за се даде гласност на случая, да спрем този постоянен психически тормоз, на който сме подложени. С наемодателя категорично няма как да се разберем. За него, ако си мълчим, всичко е наред, но мисля, че ние даже прекалено дълго мълчахме.

Молим за съдействие да се сезират съответните институции, да се призове и разпита наемодателят, притежаваните от него апартаменти отдавани ли са под наем на трети лица, има ли подписани договори.

Да се предупреди наемодателят, че той носи отговорност за неспазване от страна на наемателите му на Наредбата на ОбС Пловдив за осигуряване на обществения ред и при положение, че се констатират нарушения на тази Наредба, на провинилите се да се наложи съответната глоба за опазване на обществения ред.

Да се направи внезапен контрол в жилищата на третия етаж на наемодателя в сутеренната и таванска част на сградата, да се констатира кой ги обитава, имат ли документи за самоличност и адресна регистрация, след което да се предприемат необходимите законови действия.

Живущите съседи в кооперациите, в близост до горепосочения адрес, също изразяват недоволство, несъгласие и притеснение както за себе си, така и за близките им.

Последната ни надежда е чрез вас – медиите, да се даде гласност на случая и дано най-накрая да успеем да се спасим от този ад. За да придобиете поне малка представа за верността на горенаписаното, изпращам снимков материал".


Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
30.09.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Sion
премахни филтъра

+4
 
 
Тука има нещо гнило. Орк наем да плаща ми се вижда като мираж.Другото , кой абдал ще си даде жилището на орките - то по-добре да го срине. За общината нямам думи - и тя няма , просто нищо не знаят и все сега научават. Абе Демокрация и ценности да има , другото е бошлаф работа.
+4
 
 
Събират се 40-50 мъже от квартала,вечер,с колове и лопати и ги почват наред !Друго спасение срещу шимпанзета няма !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: