ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шокиращи разкрития за психоложката от страшното меле до Труд, деца сънуват кошмари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:07 / 07.06.2018Коментари (3)22811
Димитрина Шикова е със счупена ръка
“Не искам в колата", бълнува всяка нощ 3-годишната Христина от Ръжево Конаре, а родителите ѝ се чудят как да я успокоят. Малката Димитрия от Дъбене вече не може да спи сама и все търси майка си. Момиченцата са оцелели по чудо при тежката катастрофа между пловдивските села Труд и Граф Игнатиево заедно с още три деца. И петте дълго няма да могат да се отърсят от шока, който са преживели на 3 юни. Тогава освен тях пострадаха и трима възрастни. Общо 8 души.

Две жени и мъж още са в болница. А виновничката за мелето - 27-годишната психоложка Антония Лукова, се опита да се измъкне, като заблуди разследващите, че не тя е карала, а неин приятел. Младият мъж пристигнал на местопроизшествието с такси от Пловдив и седнал зад волана на маздата на Лукова. Полицията дошла минути по-късно и го изпробвала за алкохол и наркотици. Вторият тест се оказал положителен и фалшивият водач бил задържан. Два дни по-късно свидетелски показания и записи от видеокамери разкриха измамата. Мъжът бе освободен от ареста.

“Отказа да дава обяснения за случая. Към момента срещу него не са предприети някакви действия", заявиха от районната прокуратура в Пловдив. Психоложката е била тествана за алкохол и дрога, резултатът бил отрицателен. Полицията я обяви за национално издирване, тъй като не се явила на разпит във вторник. Все още от нея няма следа. Граничните пунктове са предупредени да дебнат дали няма да се опита да излезе от страната.

“Беше си дива още от дете. Родителите ѝ са свестни хора. От години работят в Англия. Антония бе отгледана от възрастната си баба", разказват в Калояново, където е живяла. Известно време Лукова била в чужбина при родителите си, но се върнала. На познатите си обяснила, че не ѝ харесало. Заминала за София да следва и останала там.

Пловдивската прокуратура е изискала от колегите си в столицата справка за шофьорското ѝ досие, което по неофициална информация изобилствало от нарушения.

“Свидетелството ѝ за управление е отнето за 2 г., след като е била хваната с алкохол зад волана. Този срок още не е изтекъл, така че по време на произшествието на 3 юни Лукова е била без книжка", съобщи шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Не е ясно още по какви причини във фаталния ден тя първо е ударила рено, а след това е влязла в насрещното, където помела форд. “Преживяхме страшно нещо. Още не мога да повярвам, че сме живи", разказва Антоанета Тенева от Дъбене. Тя е майка на 5-годишната Димитрия и на Тодор и Минко - на 14 и 12 г. На 3 юни следобед председателката на движение “Възраждане" в Карлово пътувала заедно с трите си деца и съпруга си Тенчо, който карал семейното "Рено". Тръгнали на разходка към Бачковския манастир. На входа на Труд се образувала дълга колона от автомобили и затова се придвижвали бавно. Пред Теневи имало линейка.

“Изведнъж усетих силен удар по колата ни отзад. Мъжът ми работи като шофьор и реагира бързо. Отпусна спирачката и излетяхме вдясно", обяснява Антоанета. Първата ѝ работа била да се обърне към задната седалка, където били децата. Преди сблъсъка Тодор спял. Събудил се от разтърсването на колата и не можел да разбере какво става. Братчето и сестричето се били залепили за предните седалки. Антоанета е категорична, че децата са се отървали без тежки наранявания заради коланите. Най-големият ѝ син обаче още се оплаква от болки в гърдите и краката, крайниците на малкия също са травмирани. Цяла седмица децата не ходят на училище, за да се съвземат от шока.

“Благодарение на това, че нашата кола пое първия удар, хората от форда, пометен след това от маздата, оцеляха", обяснява Антоанета. Категорична е, че виновничката за верижното меле е била сама в автомобила си, тъй като я видяла с очите си. Вече е дала показания в полицията.

Тенева забелязала, че след катастрофата Антония Лукова веднага започнала да говори по телефона си. Малко по-късно пристигнал нейният приятел - с тъмна коса и голяма брада, целият татуиран.

Прегърнал я и седнал зад волана, за да имитира, че той е водачът. Така го намерили полицаите. “Служителите на реда си свършиха работата, но когато се опитват да ги заблудят, ние, гражданите, сме за това. Освен мен и съпруга ми имаше и други очевидци, че караше Лукова", казва Тенева. Тя е стъписана от поведението на психоложката.

“Не си направи труда да попита как са децата ми, да ги помилва, както биха постъпили повечето жени в такава ситуация", каза Антоанета. Учудена е и от наглостта, с която Лукова се е опитала да се измъкне от закона, като прехвърли вината на друг.

Антоанета Тенева и съпругът ѝ вероятно скоро няма да имат кола. От реното, което купили като нов внос миналата година, е останала само купчина ламарини. Но семейството се радва, че се е отървало.

Димитрина Шикова от Ръжево Конаре от втората ударена кола още е в шок. Ръката ѝ е счупена в китката. Майка ѝ Николинка, на 54 г., е най-сериозно пострадалата от катастрофата. Настанена е в УМБАЛ “Св. Георги" със счупена ключица и ребра и силно натъртен таз. Бащата на Димитрина е в същата болница с гръдно-коремна травма и наранен глезен. Той бил на предната дясна седалка, а съпругата му и внуците - Пламен, на 5 г., и Христина, на 3 г., били отзад.

“Пътувахме към Пловдив. В района на с. Труд видяхме, че от другата страна на шосето има колона от коли. Изведнъж последната полетя право към нас. Нямах време да реагирам, успях само да набия спирачките", разказва Димитрина. Маздата се забила във форда челно. Шикова усетила остра болка, не можела да отвори вратата. Помогнал ѝ мъж от друга кола.

Димитрина веднага отишла при племенниците си. Малките пищели от ужас. Медичка от линейка в опашката от автомобили оказала първа помощ на майката на Шикова, като я включила на системи. За минути пристигнали още две линейки, които започнали да извозват пострадалите.

“Не видях кой шофира маздата. Разбрах, че е Антония, след като започна да пита как сме" обяснява Димитрина. Психоложката я помолила да каже пред полицията, че не тя е карала.

“Видях млад мъж на шофьорското място на маздата и останах с впечатлението, че той е карал. Едва впоследствие разбрах за подмяната на водачите", обяснява Никола Аргиров, баща на двете деца във форда. Той и съпругата му веднага тръгнали към с. Труд, когато им съобщили за инцидента. Аргиров е категоричен, че Антония Лукова трябва да понесе справедливо наказание както за причиненото меле, така и за опита да заблуди разследващите.

Според полицаи Лукова е реагирала като 21-годишната Габриела Медарова, която, след като помля 10 паркирани коли в Пловдив, помоли майка си да поеме вината, пише "24 часа". Родителката обаче бе категорична, че дъщеря ѝ трябва да носи отговорност за постъпките си.



Още по темата: общо новини по темата: 22
16.10.2020 »
15.09.2020 »
17.07.2020 »
12.03.2020 »
16.01.2020 »
18.11.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този дето се прави на мъж, е направил опит да заблуди следствието. За мен това е наказуемо.
+8
 
 
"Отказа да дава обяснения за случая. Към момента срещу него не са предприети някакви действия", заявиха от районната прокуратура в Пловдив. ОООО,това да искаш да заблудиш полицията не е наказуемо?АХахаха да ви пикам на законите и на съдаа...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: