ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор на автобус: Пътниците са груби и създават предпоставки за ПТП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:45 / 26.02.2012Коментари (46)11783
© Plovdiv24.bg
Във връзка със зачестилите случаи на оплаквания от поведението на шофьори от масовия транспорт, един от тези шофьори се свърза с Plovdiv24.bg. Той сподели своето виждане за проблемите. Публикуваме го без редакторска намеса.

Работя от 5 години като водач на градски автобус в Пловдив. Прави ми впечатление, че повечето пътници идват в непосредствена близост до водача и започват нагъл разговор по телефона, с което се пречи видимо на шофьора и така се създават предпоставки за ПТП. Подобна е ситуацията с "мохабетите" за манджи и клюки, пак на висок глас. Отношението към колеги с : "ААЛЛОО, ИМА СПИРКА, БЕЕЕ!" е обичаен факт на всеки курс, а ние просто се стараем да спираме на изчистен от снега участък в спирката, но хората си мислят, че не спираме...

Вярно е, че избора да работим в обществения превоз е наш, личен, но се предполага, че това общество трябва да има елементарно възпитание. С такова разглезено поведение на някои пътници, на които вие им обръщате доста добро медиино внимание, ще продължават на Пловдив да казват провинция, драга медия, а на гражданите- СЕЛЯНИ.



Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Kакво ни предлага градския транспорт за цена от 1 лев?Мръсни автобуси,шофьори, които пушат и ни принуждават да слушаме просташка чалга,мърляви,вонящи кондуктори с махленско поведение или обратното- много агресивни.Абсолютно неспазване на разписание, да не говорич за събота и неделя.Славчо, преди да узакониш подобно предложение ,повози се една седмица в градския транспорт.
+3
 
 
Както се казва "Всяко стадо си има мърша!". Преди седмица ми се наложи да пътувам с автобус № 24. Възхитена съм от шофьора, който бе на линията, за съжаление не записах регистрационния номер на автобуса, но искам да ви споделя, че точно в топящия се сняг, човекът направи маневра, така че да спре близо до тротоара, за да избегне образувалата се локва точно пред спирката, за да улесни качването на една майка с количка. Дано все повече шофьори да станат като този, и това да стане ежедневие!
0
 
 
заради такова отношение на шофьори от градският транспорт ,аз вече съм с собствена кола и не използвам услугите им, както и много други хора, затова и от гр.транспорт се оплакват че нямат пътници и айде да дигнем цената на билетчето.
-2
 
 
Добре ,пътниците създават предпоставки за ПТП,те са ''селяни'' и от ''провинцията''.Извинявай ама и аз като теб са работил в градския транспорт и то на същата линия както и ти и повечето ти колеги ги познавам и не знам някои друг да е говорил така арогантно и грубо към пътниците както ти се обръщаш към тях в коментара си и в автобуса.Така че просто си признай че не е вината в другите!Първо погледни ти как се държиш с другите и тогава коментирай.А и в крайна сметка като не ти харесва в тази "провинция"защо седиш тук , а не си отидеш в "града "от който си дошъл "гражданино"
+3
 
 
И аз съм шофьор в градския транспорт, не съм пропуснал нито на една спирка да спра, но днес 6 пъти ми се случи една ситуация: Още не съм стигнал на спирката и пътника ме пита "няма ли да спрете на спирката", е аз как да спра на средата на кръстовището???
-2
 
 
Ами как да издържи горкият шофьор на тая смрад в автобуса?Повечето пътници не са се къпали поне от 6 месеца и вонят!!!Като влезеш в автобус,все едно влизаш в някой обор!На човека не са му издържали нервите.
+6
 
 
А когато пие кафе, пуши и говори по телефона докато кара, дали не създава предпоставки за ПТП. Че и едновременно правят всичко изброено, но фона на люта чалга. Още повече, ако беше спрял на спирката, няма как да му викат на въпросния шофьор "Олоо, има спирка"
+2
 
 
Да бе спирали на изчистено място.. как ? като минат с 60км/ч покрай спирката ли? Как искаш да се обърне някой като не си вършиш работата и си караш по хавата?! Друг е въпроса за отношението на неграмотните и вмирисани кондуктори, дебели, нагли и недрожалюбни. В рейса никаква хигиена, студено, мръсно и като слезна трябва да ходя да се пера и мия... Плащаш билет - трябва да получаваш нещо насреща. Или почвайте проверки, глоби и уволнения, или правете самотаксуване + чести контроли! А и за малко да забравя за циганските музики от кабината, цигари и кафета само.. облечени като клошари с джапанки и къси гащи...
+10
 
 
Тези които стоят постоянно да шофьора са обикновено кондукторите,а не пътниците. И непрекъснато отвличат вниманието му и точно те създават предпоставките за ПТП.А кои са селяните и кои са гражданите това е спорен въпрос. Нека въпросния шофьор да каже,кой пуска чалгата в автобуса и я натрапва на пътуващите,без да ги пита дали искат да я слушат още от рано сутринта. И тогава да раздава квалификации,кой бил селянин и кой гражданин.
+2
 
 
Българите сме винаги в двете крайности: абсолютно бяло или абсолютночерно.Истината е по-средата.И сред шофьорите и сред пътниците има идиоти.Има ужасни простаци, които точно в автобуса говорят по телефона на висок глас и много продължително,така че задължително всички да им слушат простотите.Мисля,че човек ползващ градския транспорт,едва ли е крупен бизнесмен,сключващ сделки за милярди,така че разговора може да почака малко.Да не говорим,че обикновенно тези разговори ме изумяват както с високия тон,така и с абсолюта си безпредметност.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: