ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор към пътник: Не си никакъв да ми казваш кога и откъде ще тръгвам!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 05.02.2013Коментари (39)12473
© Plovdiv24.bg
За грубо отношение и нередности по маршрутна линия №8 сигнализира потърпевш наш читател на редакционната поща на Plovdiv24.bg.
 
"Аз съм редовен клиент на осмицата и всеки ден пътувам с нея от с. Рогош до работата си в Пловдив. Линията никога не е спазвала разписанието и маршрута, но на 31 януари вечерта един конкретен шофьор прекрачи границата. 

Ето и случката: Прибирах се от работа и трябваше да хвана последния курс в 20:00 ч. от последна спирка на "Транспортна болница". В 19:55 ч. бях там и чаках маршрутката. Стана 20:00 ч. и понеже се притесних, че за пореден път няма да дойде кола до последна спирка, се отправих към колелото на Коматевския възел, където обикновено си стоят маршрутките. 

И така и беше отново. Като наближих, видях 8-та, която потегли, като уточнявам обаче, че това не е първа спирка. Притеснен, че няма с какво да се прибера, звъннах на един от шофьорите по линията, на който му имах номера. Помолих го да звънне на въпросния шофьор и да му каже да се върне на спирката на Транспортна болница, че има хора там и няма с какво да се приберат по домовете си.

Минути след това маршрутката се зададе към мен с много висока скорост. Рязко спря и аз се качих. Попитах шофьора, защо не дойде по маршрута до последна спирка, след като знае, че е последен курс и няма как да се приберат след това оставените хора. Той обаче отново рязко спря, обърна се към мен и започна да крещи много силно, да ме обижда и да ме псува, след което ми зададе въпроса: 

"Ще млъкнеш и ще се направиш, че нищо не знаеш за това, или искаш да слезеш веднага? Ти не си никакъв да ми казваш кога и откъде ще тръгвам, затова ще правя каквото си искам!"

Понеже нямах с какво да се прибера, аз си замълчах и въпреки това шофьорът продължи да псува и да ругае, че заради обаждането ми до неговия колега да се върне много съм щял да се изпатя! След 2 спирки се качиха и други хора, шофьорът тогава спря да говори, но продължи да бъде много нервен и да се държи лошо с пътуващите. 

Моля ви да потърсите решение от ЕТ "Грация - Ваня Симеонова" и ако може да се реши този въпрос с некоректните маршрутки", завършва писмото на нашият читател.

От фирмата поеха ангажимент пред наш репортер, че ще направят проверка по случая и ако действително шофьорът на 8-та се е държал по този непристоен начин, ще си понесе последствията от действията си и ще бъде санкциониран.


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
трябва да баде санкциониран,това му е работата да трагва от то4ка А до то4ка Б
0
 
 
Това е ежедневие,но както винаги-"Глас народен,глас в пустиня" :( :(
0
 
 
Шото не са яли бой,за това се репчат.Ако 2-3 по здрави момчета му натегнат клапаните дали ще се ежи пак?
-1
 
 
Така е, Петя! За съжаление е точно така, защото ти си сигнализирала и още петима са го направили. Но 5555 не са. И петимата остават капка в морето. Защото съм сигурен, че в момента в който онзи сладур е искал да ти забие два шамара, около теб е имало поне няколко от споменатите 5555 шушумиги, които просто са изгледали сеира, доволни че не участват. Ако всичките 5555 шушумиги потърсят сметка и изискат професионално поведение от "средностатистическия български шофьор", той едва ли ще си позволи да се държи така. Лошото при комплексираните дребни душици в затлъстели едри тела е че когато попаднат сред шушумиги се чувстват като герои.
0
 
 
Вечно мрънкащи и недоволни тук по всяко време на денонощието,проблемите са толкова много , те за маршутки се хванали ,търсите само негативизъм и злобеете за неща , които не знам как и по какъв начин ви носят удоволствие .
-1
 
 
Много дълго трябваше да ползвам 2 маршрутка, беше си жив кошмар, наскоро пак ми се наложи да я чакам, ама не я дочаках- не дойде, не знам защо, и едва ли някой ще знае. Трябва някой да им направи генерална проверка, нито спазват график, нито колите им коли....а шофьорите им нямам думи. Младо момиче съм на ниска заплата от краен квартал-с какво да се прибирам от работа след 21.00 часа?
-1
 
 
Да, добре написано, но когато един 6офиор преди години ме закара с 20 минути по-късно до работата, отколкото трябва6е (става въпрос за линия 2 ) и аз си отворих устата, тои ме наре4е каква ли не и даже слезе от мар6рутката да ми кре6ти: "да доида ли сега да ти забия 2 6амара!?". За6то ли? Ами за6тото аз бях само моми4е на 20, а тои средностатисти4ески български простак-6офиор на мар6рутка от масов тип-на около 45. И вси4ки други пътници безу4астно блееха на седалките. И друг път съм ставала свидетел как по съ6тата линия простите 6офиори кре6тят и псуват всеки пътник, които си отвори устата да им направи забележка за разписанието или за неспазване на спирки или даже и за гадните им цигари. Може ли всеки път да се бие6 и да се кара6? Подавала съм сигнали, и сре6ту 6офиори на автобуси съ6то, но както казват на6ите турски сънародници - кел фаида. Ку4ето си лае-керванът си върви.
-2
 
 
гад мрасна уволннение и тва е знае6 ли колко хора нямат работа и са готови да запо4нат веднага
+4
 
 
За радост не ми се е налагало да ползвам такъв вид транспорт, но все пак съм на мнение, че хората се държат с теб както ти им позволиш. Изисквайте от тези хора, не мълчете! Ако пуши изискай да спре! Ако кара със 100 настоявай да намали, подай сигнал, където трябва! Ако не си спазва маршрута от години и това вреди на хората, които го ползват,вдигни шум по въпроса Приятелката ми се справя добре с това, а все пак е доста по-крехка от господата, които си мълчат. Ако в крайна сметка любезният тон не помогне и отсреща те псуват в очите, направи запис! Сигурен съм, че имаш телефон. А в най- крайна сметка, колкото и нецивилизовано да звучи, когато някой ме псува в очите и не е въоръжен, не пропускам възможността да му разбия носа! Спокойно - след това не е толкова сложно. Няколко часа обяснения, но поне после нецивилизованите хора започват да се държат по-прилично.
0
 
 
Аз си знам защо не се качвам в маршрутки никога...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (908) 16%
Спас Гърневски (813) 14%
Д-р Иван Чомаков (551) 9%
Славчо Атанасов (1498) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (508) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: