ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор: Махнете това нещо до Сточна гара, абсолютно излишно е!
Автор: Васил Динев 10:37 / 26.04.2022Коментари (21)10081
Защо е този бетон и кому е нужен? Това попита редовен читател на Plovdiv24.bg. Човекът се свърза с редакцията ни, за да сподели недоумението си. Мястотото - булевард "Христо Ботев" в посока от "МакДоналдс" към Сточна гара.

Здравейте! Непосредствено преди кръстовището с бул. "Цар Борис Трети Обединител" до разделителната ограда има нещо като тротоар, който обаче няма как да се ползва, защото оттам е невъзможно да минават хора, а и не е редно, там няма пешеходна пътека.

Отгоре на всичко този напълно излишен бетон прави стеснение, което пречи на автомобилите, които ще се престрояват за ляв завой. Светва зелено и докато потеглят всички от средна лента, за да тръгнеш и ти и вече е червено... После говорим за екология. Колата седи 2 по 2 минути на това място в очакване на зелена светлина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Знанията ви за начините за решаване на проблемите с трафика са застинали някъде в средата на миналия век! Лошото че това се отнася и за градоначалниците! Пътувате в Европа и сигурно сте забелязали някои особенности
+5
 
 
Бул. "Христо Ботев" е двулентов, а това "стеснение" всъщност е разширение, от което започва третата лента за наляво към Новия надлез. Не знам господина, написал това оплакване, от колко време живее в Пловдив, но съм убеден, че е от скоро. Този "тротоар" всъщност се нарича остров и е направен да предотвартява ПТП. Ако беше живял в Пловдив допреди 10-15 години щеше да знае, че тоя бетон го сложиха заради селските тарикати, които обичаха да правят ляв завой от ул. Цар Асен за към Военна болница и правеха задръствания и катастрофи постоянно. Крайно време е да проумеете, че като гости в нашия град е редно да се съобразявате с изградената инфраструктура и да се учите да живеете с нея, а не да я променяте по ваше собствено усмотрение.
+1
 
 
Така и така сте започнали, направо бутнете и блока от дясната страна. Той също много пречи.
-1
 
 
Сигурно е направено заради пресичащите пешеходци иначе може да се изтъни за да не пречи на завиващите наляво ,то става нещо като фуния и наистина може да се изтъни за да стане цяла лента там и по експедитивно да се изнасят колите ,а не да дремуцат няколко светофара там,както е на четвъртък пазара срещу паметника на Съединението ,само разделителна,която скоро един бус отнесе.
+1
 
 
Това че не разбираш как работи не го прави излишно. Аман от "редовни читатели" с основно дето дават акъл.
+1
 
 
И аз съм се чудил това доста пъти. Това блокира левия завой без никакъв смисъл
+1
 
 
То и след светофара е така, а е достатъчно просто да има двойна непрекъсната линия и тези огради и тротоари да са ленти за движение. Ето такива дребни неща бавят трафика в града, а инвестициите са малки. Не е лошо да се поставят и линии в кръстовищата коя лента в коя отива,защото много хора не знаят в коя лента трябва да влезнат
0
 
 
На такива мрънкачи като теб,все нещо им пречи,все от нещо са недоволни,кой ти иска мнението,защо да няма бетон,даже стена ако трябва да сложат,там пешеходците нямат работа,има достатъчно място за да преминават автомобили.Обърнете внимание на дупките и вълните по улиците,разбитите тротоари,развалените сфетофари,нахалните велосипедисти и тротинеткаджии,пречещи на движението,тромавия градски транспорт,мизерията в града...
+2
 
 
Подкрепям!Често лява лента е свободна, а хората стоят в кръстовището понеже не могат да минат! Ако може и полицаите вместо да стоят под моста на Н.Цанов, да застават от време на време и на Сточна, да видим тарикатите от дясна лента дали отново ще се престрояват най-отпред на колоната в лентата за направо, директно в кръстовището!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: