ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шестте най-емблематични места в Пловдив се превръщат в сцени за шест електронни диджей сета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 25.08.2021Коментари (0)4707
Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе, Братската могила. Тези шест емблематични за Пловдив локации ще бъдат облагородени и изчистени, за да се превърнат в сцени за шест електронни диджей сета в четирите съботи на месец септември и първите две от месец октомври. Организираната от българската медия за електронна музика, Фонотека Електрика, серия събития ще представи таланти както от Пловдив, така и от други части на България, някои от които излезли от границите на страната. Стиловете ще варират из различните поджанрове на техно, хаус и диско музиката.

Всички диджей сетове и всяка локация ще бъдат заснети от земя и въздух, за да бъдат превърнати в шест едночасови видеоклипа, които да представят българските артисти и пловдивските места извън страната.

По инициатива на Nexo — една от водещите институции за управление на дигитални активи в света, създадена в България, и в партньорство с Община Пловдив, шестте културно-исторически забележителности ще бъдат почистени от надписи и други замърсявания, за да представят по най-добрия начин Пловдив и България чрез атрактивните видеа.

Серията от събития е част от програмата “Наследство" на Фондация “Пловдив 2019", които от своя страна ще разпространяват видеата в сайтовете и социалните мрежи на партньорските ни Европейски столици на културата за 2022 — Каунас, Латвия, Нови Сад, Сърбия и столицата за 2023 Елвесина, Гърция. Така проектът цели да покаже по съвременен и атрактивен начин едновременно разнообразното и отличително историческо наследство в градската среда на Пловдив, съчетано с музика от най-новата електронна музикална сцена на България.

sayulke е един от основателите на пловдивския аудио-визуален колектив Мелформатор, който през годините организира множество електронни партита на различни локации в града. Той е и съосновател на скандинавската парти серия Nordic Soundscapes, която стартира в София. Част от Фонотека Електрика и основен двигател на проекта Altitude Attitude. Локация: Паметник на Съединението.

BORNE ALOFT са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е класически музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им проект започва като експеримент в студиото, за да се превърне в приятелство, което създава оригинална и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP Cinar излезе този юни през лейбъла на световноизвестният техно диджей и продуцент Maceo Plex Ellum. Локация: Бунарджик.

От няколко години Марта Дънева или Laylla Dane е част от берлинската сцена, пускайки в култови клубове като Watergate, Tresor, Club Der Visionäre, като в същото време не губи и връзка с България, където редовно се завръща в Studio Elegantly Wasted, а през лятото курира и един от главните електронни фестивали в страната - Wake Up Stran-Jah. Локация: Младежки хълм.

denitza е активна част от пловдивската сцена и диджей в партитата на Мелформатор и Nordic Soundscapes. Тя е отговорна за клубната програма на Wunderbaer, където представя алтернативни електронни артисти от града. Локация: Небет тепе.

Julieta Intergalactica е артистичният псевдоним на Ясен Згуровски - един от пионерите на Драг културата в България. През последните години той е сред основните лица на софийския клуб Tell Me, където съосновава една от най-дивите и пищни клубни вечери в София, We Like Kitsch, която отдавна е позната извън границите на столицата. Локация: Сахат тепе.

Ясен Марков е архитект, който обича да създава футуристични скулптури от бетон, а също и да прави техно и дарк диско под музикалния си псевдоним TECHNOBETON. Базиран в Щутгарт, той вече има издания за лейбъли като Italo Moderni, Nein Records и Bordello A Parigi, а този юни изкара ремикс и за UK ветерана Tronik Youth. Локация: Братската могила.

Всяка локация ще има свой уникален визуален облик. За него ще бъде отговорен визуалният артист Петко Танчев - съосновател на творческото студио SenseLab и Мелформатор. От 2009 г. насам той е автор на награждавани театрални, сценографски и интерактивни проекти като удостоеното с две награди “Икар" театрално представление “Четири стаи" в Театър София или мащабната дигитална инсталация CNNCTR върху фасадата на бившия Партиен дом в Пловдив, продуцирана от One Design Week.

Партитата от серията Altitude Attitude ще бъдат с отворен вход за публиката и ще се проведат на 4, 11, 18 и 25 септември, 2 и 9 октомври.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (905) 16%
Спас Гърневски (811) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1489) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (504) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: